Røgede saltede mandler

Saltede røgede mandler er en perfekt ret på tapasbordet, eller som en lille snack til et iskoldt glas øl på terrassen eller til fodboldkampen. Det er både sjovt og virkelig lækkert at lave sine egne saltmandler, og man kan give dem ekstra smag ved at røge dem lidt.

Vi har en god røgeovn, som vi bruger når vi laver røgede saltede mandler, men man kan også nemt røge dem på kuglegrillen hvis man har sådan en.

Opskrift på lækre røgede saltede mandler, god til snack eller tapas

Røgede saltede mandler opskrift

Her er vores opskrift på røgede saltede mandler. Hvis du kun ønsker at lave saltede mandler, skal du blot stoppe når du har haft mandlerne i ovnen, men det giver altså en fantastisk smag med lidt røg.

Røgetiden kan du eksperimentere lidt med i forhold til hvor meget røgsmag du vil have. Vi giver dem ca. 15 minutter med røg, det passer godt til vores smag, og selv børnene er glade for de røgede mandler.

Opskrift på lækre røgede saltede mandler, god til snack eller tapas
0 fra 0 stemmer

Røgede saltede mandler

Sprøde og røgede saltede mandler til snack eller tapasbordet!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 2 t 30 min
Samlet tid 2 t 45 min
Ret Snack, Tapas
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 1 l vand
  • 1 dl salt
  • 2 spsk fint salt
  • 2 – 3 spsk smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Start med at forvarme ovnen til 100 grader
  • Find en gryde frem, kom vand og salt i og bring det i kog
  • Kom mandlerne i og tag straks gryden af varmen. Dæk vand og mandler til med alufolie, og stil dem til siden i en halv time
  • Når der gået en halv time hældes vandet fra mandlerne igennem en si. Lad dem dryppe af et Ca. 5 Min
  • Kom mandlerne i en skål og tilsæt olie samt fint salt. Bland det hele godt sammen
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel mandlerne ud på pladen. Placer pladen midt i ovnen og giv mandlerne Ca. 2 timer ved 100 grader, hold øje med dem undervejs. 
  • Efter Ca. 2 timer tages mandlerne ud og køles af.
  • Nu skal mandlerne røges, enten på en kuglegrill eller i røgeovnen. det tager imellem 10 – 20 minutter alt afhængig af hvor meget røgsmag man vil have. Sidste gang jeg lavede dem fik de 15 min. ved 60 grader. Det gav en ikke for kraftig røgsmag. 
  • Kom de røgede mandler på glas og server dem som en lækker snack.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Saltmandler

Vi kan rigtig godt lide at spise tapas herhjemme, og der har vi gerne røgede saltmandler på menu sammen med en masse andre lækre småretter. Det er nemlig rigtig godt med lidt knas, og især med den lækre røgede smag er det super godt til tapas.

Vi har en Borniak røgeovn, som vi bruger når vi røger både mandler og alt muligt andet herhjemme. Den har vi haft et par år nu, og vi er stådig super glade for den. Det er da ofte den er på arbejde både med at røge laks eller hjemmelavet bacon.

Du behøver altså ikke en dyr røgeovn for at kunne lave røgede saltede mandler, du kan faktisk røge dem på din kuglegrill hvis du har sådan en. Der skal du blot have fat i noget røgesmuld, og så er du klar til at gå i gang.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg