Populært:

Madformadelskere / Snacks / Røgede mandler

Røgede mandler

3.75

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

3.75

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saltede røgede mandler er en perfekt ret på tapasbordet, eller som en lille snack til et iskoldt glas øl på terrassen eller til fodboldkampen. Det er både sjovt og virkelig lækkert at lave sine egne saltmandler, og man kan give dem ekstra smag ved at røge dem lidt.

Opskrift på lækre røgede saltede mandler, god til snack eller tapas

Røgeovn eller kuglegrill

Vi har en Borniak røgeovn, som vi bruger når vi røger både mandler og alt muligt andet herhjemme. Den har vi haft et par år nu, og vi er stådig super glade for den. Det er da ofte den er på arbejde både med at røge laks eller hjemmelavet bacon.

Du behøver altså ikke en dyr røgeovn for at kunne lave røgede mandler, du kan faktisk røge dem på din kuglegrill hvis du har sådan en. Der skal du blot have fat i noget røgesmuld, og så er du klar til at gå i gang.

Snack til tapas

Vi kan rigtig godt lide at spise tapas herhjemme, og der har vi gerne røgede saltmandler på menu sammen med en masse andre lækre småretter.

Det er nemlig rigtig godt med lidt knas, og især med den lækre røgede smag er det super godt til tapas.

Du kan roligt lave en ordentlig portion når du har gang i hjemmerøgeriet, de kan nemlig sagtens opbevares på tætsluttende glas, hvis de ikke alle bliver spist.

Hvordan laver man selv røgede mandler?

Selve røgningen er kun en lille del af projektet her. Men lad det ikke afskrække dig for at gå i gang. Det er nemlig slet ikke så svært.

Du skal bruge:

 • Mandler
 • Vand
 • Salt
 • Olie

Først skal der laves en gang almindelige saltmandler. Det gør vi ved at koge vand med salt og lade mandlerne trække heri i en halv times tid. Så dryppes de af og får lidt olie og fint salt, og så skal de tørres et par timer i ovnen.

Herefter er de klar til at blive røget. Vi giver den cirka 15 minutter ved 60 grader, og når de er kolde kan de gemmes på glas eller spises!

Nem opskrift på røgede mandler

Her er vores opskrift på røgede saltmandler. Hvis du kun ønsker at lave saltede mandler, skal du blot stoppe når du har haft mandlerne i ovnen, men det giver altså en fantastisk smag med lidt røg.

Røgetiden kan du eksperimentere lidt med i forhold til hvor meget røgsmag du vil have. Vi giver dem ca. 15 minutter med røg, det passer godt til vores smag, og selv børnene er glade for de røgede mandler.

Opskrift på lækre røgede saltede mandler, god til snack eller tapas
3.75 fra 4 stemmer

Røgede mandler

Opskrift på røgede saltmandler til snack eller tapasbordet!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Røgning 15 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Snack, Tapas
Køkken Dansk
Antal 10 personer
Kalorier 349 kcal

Ingredienser

 • 500 g mandler
 • 1 l vand
 • 1 dl salt
 • 2 spsk fint salt
 • 2 – 3 spsk smagsneutral olie

Sådan gør du

 • Find en gryde frem, kom vand og salt i og bring det i kog.
 • Kom mandlerne i og tag straks gryden af varmen. Dæk vand og mandler til med alufolie, og stil dem til siden i en halv time.
 • Forvarme ovnen til 100 grader.
 • Når der gået en halv time hældes vandet fra mandlerne igennem en si. Lad dem dryppe af et ca. 5 min.
 • Kom mandlerne i en skål og tilsæt olie samt fint salt. Bland det hele godt sammen.
 • Kom bagepapir på en bageplade og fordel mandlerne ud på pladen. Placer pladen midt i ovnen og giv mandlerne ca. 2 timer ved 100 grader, hold øje med dem undervejs. 
 • Efter ca. 2 timer tages mandlerne ud og køles af.
 • Nu skal mandlerne røges, enten på en kuglegrill eller i røgeovnen. det tager imellem 10 – 20 minutter alt afhængig af hvor meget røgsmag man vil have. Sidste gang jeg lavede dem fik de 15 min. ved 60 grader. Det gav en ikke for kraftig men meget afbalanceret røgsmag. 
 • Kom de røgede mandler på glas og server dem som en lækker snack.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 349kcalKulhydrater: 11gProtein: 11gFedt: 32gMættet fedt: 2gNatrium: 5277mgKalium: 353mgFibre: 6gSukker: 2gCalcium: 137mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Saltmandler

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. februar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.