Røgede saltede mandler

Saltede røgede mandler er en perfekt ret på tapasbordet, eller som en lille snack til et iskoldt glas øl på terrassen eller til fodboldkampen. Det er både sjovt og virkelig lækkert at lave sine egne saltmandler, og man kan give dem ekstra smag ved at røge dem lidt.

Vi har en god røgeovn, som vi bruger når vi laver røgede saltede mandler, men man kan også nemt røge dem på kuglegrillen hvis man har sådan en.

Opskrift på lækre røgede saltede mandler, god til snack eller tapas

Røgede saltede mandler opskrift

Her er vores opskrift på røgede saltede mandler. Hvis du kun ønsker at lave saltede mandler, skal du blot stoppe når du har haft mandlerne i ovnen, men det giver altså en fantastisk smag med lidt røg.

Røgetiden kan du eksperimentere lidt med i forhold til hvor meget røgsmag du vil have. Vi giver dem ca. 15 minutter med røg, det passer godt til vores smag, og selv børnene er glade for de røgede mandler.

Røgede saltede mandler

Sprøde og røgede saltede mandler til snack eller tapasbordet!
Ret Snack, Tapas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 1 l vand
  • 1 dl salt
  • 2 spsk fint salt
  • 2 – 3 spsk smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  • Start med at forvarme ovnen til 100 grader
  • Find en gryde frem, kom vand og salt i og bring det i kog
  • Kom mandlerne i og tag straks gryden af varmen. Dæk vand og mandler til med alufolie, og stil dem til siden i en halv time
  • Når der gået en halv time hældes vandet fra mandlerne igennem en si. Lad dem dryppe af et Ca. 5 Min
  • Kom mandlerne i en skål og tilsæt olie samt fint salt. Bland det hele godt sammen
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel mandlerne ud på pladen. Placer pladen midt i ovnen og giv mandlerne Ca. 2 timer ved 100 grader, hold øje med dem undervejs. 
  • Efter Ca. 2 timer tages mandlerne ud og køles af.
  • Nu skal mandlerne røges, enten på en kuglegrill eller i røgeovnen. det tager imellem 10 – 20 minutter alt afhængig af hvor meget røgsmag man vil have. Sidste gang jeg lavede dem fik de 15 min. ved 60 grader. Det gav en ikke for kraftig røgsmag. 
  • Kom de røgede mandler på glas og server dem som en lækker snack.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Saltmandler

Vi kan rigtig godt lide at spise tapas herhjemme, og der har vi gerne røgede saltmandler på menu sammen med en masse andre lækre småretter. Det er nemlig rigtig godt med lidt knas, og især med den lækre røgede smag er det super godt til tapas.

Vi har en Borniak røgeovn, som vi bruger når vi røger både mandler og alt muligt andet herhjemme. Den har vi haft et par år nu, og vi er stådig super glade for den. Det er da ofte den er på arbejde både med at røge laks eller hjemmelavet bacon.

Du behøver altså ikke en dyr røgeovn for at kunne lave røgede saltede mandler, du kan faktisk røge dem på din kuglegrill hvis du har sådan en. Der skal du blot have fat i noget røgesmuld, og så er du klar til at gå i gang.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares