Hjem » Aftensmad » Blomkålscurry

Blomkålscurry

Når duften af krydderierne breder sig i huset, så ved man bare at det bliver godt! Blomkålscurry med en lækker og cremet sauce og fuld knald på alle de gode smage. En dejlig smagsfuld vegetarisk blomkålsret der tager dig direkte til Indien. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den perfekte vegetar curry, så læs med her og få vores opskrift.

skål med blomkålscurry og ris drysset med frisk koriander

Nem aftensmad uden kød

Jeg må blankt indrømme, at når der bliver sagt aftensmad uden kød, så er det ikke altid jeg bliver super begejstret, men man bliver som regel altid positivt overrasket. Når man ser på de fleste af vores opskrifter, så er der ikke så mange uden kød, men det laver vi om på nu.

Ikke fordi vi er blevet hellige, men simpelthen fordi der er så mange lækre vegetariske og veganske retter som man er tilbøjelig til at springe let og elegant hen over.

I dag blev det til en fantastisk lækker vegansk karry hvor blomkål er hovedelementet. Og ved I hvad? Det smagte bare fantastisk! Jeg er behageligt mæt, og manglede slet ikke kød.

Der vil begynde at dukke flere opskrifter uden kød op på vores side, ikke fordi vi ikke spiser kød længere, men simpelthen fordi der er så mange fantastiske retter hvor kød ikke indgår. Tilmed så er de nye officielle kostråd kommet, og her bliver det anbefalet at spare på kødet, og spise flere grøntsager – både for miljøet og vores egen sundhed. Det er jo win-win-win.

vegetarisk blomkålscurry med masser af smag, serveret med ris til

Sådan gør du – Blomkålscurry

En god blomkålskarry tager sit udgangspunkt i den karrypasta man bruger, og her vil jeg helt klart anbefale Jer at lave jeres egen. Det er noget man bliver bedre til ved at eksperimentere, brug min opskrift som udgangspunkt og byg videre på den. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden her.

  • Blomkål
  • Hakkede tomater
  • Kokosmælk
  • Sukker
  • Olivenolie

KARRYPASTA:

  • Olivenolie
  • Gurkemeje
  • Garam marsala
  • Paprika
  • Karrypulver
  • Salt
  • Tørret chili
  • Hvidløg
  • Løg
  • Frisk ingefær

Karrypastaen forberedes og svitses først i olie i en gryde. Blomkålsbuketterne tilsættes og svitses med. Resten af ingredienser kommes i og retten bringes i kog. Så skal det sådanset bare koge indtil blomkålen er mør og sovsen tykner lidt.

Det er virkelig SÅ nemt og hurtigt at lave, scroll længere ned for at få opskriften.

Prøv også: Vegetar bolognese

blomkålscurry / vegetar curry med blomkål og ris

Opskrift på vegansk curry med blomkål

Her kommer vores opskrift på den bedste blomkålscurry med hjemmelavet karrypasta. Der er smag for alle pengene, og du vil blive overrasket over hvor godt det smager. Server retten som nem aftensmad på en travl hverdag, og gem eventuelle rester til madpakken eller frokosten dagen efter. Det er en hurtig vegetarret, der både er billig og nem at lave.

skål med blomkålscurry og ris drysset med frisk koriander
5 fra 2 stemmer

Blomkålscurry

Hurtig og nem vegetar curry med blomkål og fuld knald på smagen. Aftensmad uden kød, som tager en halv time at lave.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 399 kcal

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 spsk sukker

Karrypasta:

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • ½ spsk paprika
  • 1 spsk karrypulver
  • tsk salt
  • 1 tsk tørret chili
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 20 g frisk ingefær, uden skræl

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til karrypastaen kommes i en blender og blendes til en helt glat pure. Stil den til siden til den skal bruges.
  • Blomkålen klargøres. Den skylles, bladene fjernes og den deles i mindre buketter.
  • De hakkede tomater blendes og stilles til siden.
  • I en stor gryde varmes olien op og karrypastaen svitses et par minutter inden blomkålsbuketterne tilsættes.
  • Lad blomkålen svitse med en minuts tid inden der tilsættes purerede tomater sammen med kokosmælk og sukker, bring det i kog. Skru ned for varmen. Lad det småkoge ved middellav varme i ca. 20 minutter eller til blomkålen er mør og saucen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
  • Når retten er færdig serveres den med kogte ris eller naanbrød. Drys eventuelt lidt frisk koriander på toppen.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 399kcalKulhydrater: 28gProtein: 8gFedt: 32gMættet fedt: 20gNatrium: 1076mgKalium: 1098mgFibre: 7gSukker: 12gA-vitamin: 804IUC-vitamin: 84mgCalcium: 111mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD blomkålskarry, mad med blomkål, vegansk curry, vegansk gryderet med kokosmælk, Vegetar curry, vegetarisk karryret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.