TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Vegetar bolognese

Bolognese er jo traditionelt en italiensk kødbaseret sauce, så når vi taler om vegetar bolognese, så taler vi reelt om en kødsovs uden kød. Selvom det for nogen lyder helt hen i vejret, så kan man faktisk lave en helt fantastisk bolognese uden kød. I vores version af en vegetar bolognese, er der de traditionelle grøntsager: gulerod, bladselleri og løg, og herudover bruger vi svampe hvor man i den klassiske version bruger hakket kød.

I den klassiske version, bruges der også bacon. I denne opskrift har vi valgt at bruge røget paprika i stedet for bacon for at give den (meget let) røgede smag til retten. Det fungerer super godt, og det er så lidt at du ikke skal være bange for at din bolognese smager af paprika. Det skal jo helst smage nogenlunde som det plejer.

Vegetar bolognese - Opskrift på lækker kødsovs uden kød - Lækker vegetarret til aftensmad

Vegetar bolognese opskrift

Her er vores opskrift på en lækker bolognese helt uden kød. Det betyder bestemt ikke at den mangler noget på smagen, tværtimod. Den smager nemlig helt fantastisk, og svampene giver en god umami, som vi ellers plejer at få fra kødet.

Vegetar bolognese - Opskrift på lækker kødsovs uden kød - Lækker vegetarret til aftensmad
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Vegetar bolognese opskrift

Klassisk smag af bolognese bare uden kød
Ret Aftensmad, Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Keyword Efterår, Vegetar, Vinter
Samlet tid 4 timer
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 3 store gulerødder
  • 2 store løg
  • 3 stængler bladselleri
  • 500 g svampe (for eksempel 300 g portobello og 200 g champignon)
  • 2 tsk røget paprika
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl tomatpure
  • 3 dl rødvin
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk soya
  • 1/2 tsk muskatnød fintrevet/stødt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g spaghetti koges efter anvisning på pakken
  • Parmesan

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder og løg, og hak det fint sammen med bladselleri. Jeg bruger en minihakker, alternativt kan det rives på et rivejern.
  • Opvarm halvdelen af olien i en tykbundet gryde.
  • Steg løg, gulerod og bladselleri over lav varme i ca. ti minutter, husk at røre i gryden.
  • Rengør i mens svampene og hak dem fint (brug gerne minihakker eller foodprocessor)
  • Tilsæt det sidste olie hvis der er behov for det, og tilsæt så de hakkede svampe. Steg dem med til de er godt brunet af.
  • Så skal de sidste ingredienser i, røget paprika, bouillon, tomatpuré, rødvin, sukker, soya og den revne muskatnød tilsættes og retten smages til med salt og peber.
  • Bring sovsen i kog, og lad den gerne koge 3-4 timer hvis du har tid til det. Jo længere den koger, jo bedre og kraftigere smag. Hvis det koger for meget ind kan der spædes op med vand eller lidt bouillon.
  • Tag låget af gryden den sidste time, så det koger godt ind. Rør i gryden ind i mellem så det ikke brænder på!
  • Inden servering kan sovsen smages til med mere sukker, soya, salt, peber eller muskatnød.
  • Server med friskkogt pasta og reven parmesan.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også vores klassiske opskrift på original spaghetti bolognese. Vil du prøve andre vegetarretter, så se alle vores vegetaropskrifter her.

Tips og tricks til vegetar-bolognese

  • Det er ligesom med klassisk bolognese – jo længere den koger jo bedre smager den og jo mere smager den af.

Serveringsforslag

Spis bolognesen på traditionel vis med spaghetti og evt. et drys parmesan på toppen. Vil du lave en vegansk version, kan du bruge en vegansk erstatning for osten.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Lemon curd sous vide - Nem opskrift på silkeblød citroncreme lavet i sous vide

Lemon curd sous vide

Opskrift »
shares