Hurtig og nem vegetar curry med blomkål og fuld knald på smagen. Aftensmad uden kød, som tager en halv time at lave.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1blomkål
1dshakkede tomater
1dskokosmælk
1spsksukker
Karrypasta:
3spskolivenolie
2tskstødt gurkemeje
2tskgaram masala
½spskpaprika
1spskkarry
1½tsksalt
1tsktørret chili
5fedhvidløg
1løg
20gfrisk ingefær, uden skræl
Sådan gør du
Alle ingredienserne til karrypastaen kommes i en blender og blendes til en helt glat pure. Stil den til siden til den skal bruges.
Blomkålen klargøres. Den skylles, bladene fjernes og den deles i mindre buketter.
De hakkede tomater blendes og stilles til siden.
I en stor gryde varmes olien op og karrypastaen svitses et par minutter inden blomkålsbuketterne tilsættes.
Lad blomkålen svitse med en minuts tid inden der tilsættes purerede tomater sammen med kokosmælk og sukker, bring det i kog. Skru ned for varmen. Lad det småkoge ved middellav varme i ca. 20 minutter eller til blomkålen er mør og saucen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
Når retten er færdig serveres den med kogte ris eller naanbrød. Drys eventuelt lidt frisk koriander på toppen.