Madformadelskere / Anledninger og hรธjtider / Jul / Julekonfekt / Konfekt med lakrids og hvid chokolade

Konfekt med lakrids og hvid chokolade

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Her op til jul skal der laves masser af konfekt. Det er sjovt at prรธve nye ting og fรฅ forskellige ideer til julekonfekt. Her fรฅr du vores inspiration til at lave marcipankugler af lakridsmarcipan overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetรธrrede hindbรฆr. Konfekt med lakrids og hvid chokolade smager bare skรธnt og sรฅ er de nemme at lave selv, lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.

julekonfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen

Julekonfekt med lakridsmarcipan

Herhjemme elsker vi at lave julekonfekt nรฅr vi nรฆrmer os jul.

Vi laver altid en masse forskelligt, og eksperimenterer ogsรฅ gerne med nye slags. Det er sรฅdan en dag hvor ungerne fรฅr lov til at lege og lave konfekt prรฆcis som de gerne vil.

Det ender ofte i noget med masser af pynt, og chokolade.

Vi voksne elsker at lave konfekt med lakrids og hvid chokolade, det er bare altid et match made in heaven.

Her er de lavet som marcipankugler, hvori der er lakridspulver. Kuglerne er sรฅ dyppet i hvid chokolade, og pyntet med frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen.

Det er nemt og virklig lรฆkkert. Hvis du ikke vil lave din egen lakridsmarcipan, sรฅ kan den vist ogsรฅ kรธbes fรฆrdig i de stรธrre supermarkeder. Jeg har dog ikke smagt den, sรฅ kender ikke kvaliteten af smagen.

I forhold til mรฆngden af lakrids, sรฅ er det vigtigt at smage sig frem. Det er heldigvis ikke det vรฆrste job at skulle smage pรฅ marcipanen undervejs, men der er stor forskel pรฅ smagen af det rรฅlakridspulver man kan kรธbe, og sรฅ er det jo ogsรฅ individuelt hvor meget lakridssmag man gerne vil have i sin konfekt.

Jeg synes gerne marcipanen mรฅ smage godt af lakrids, for nรฅr der kommer hvid chokolade og frysetรธrrede hindbรฆr ovenpรฅ, sรฅ tones smagen altsรฅ lidt ned af det sรธde og syrlige.

Men det kan man jo tilpasse som man bedst kan lide det.

fad med konfekt med lakrids og hvid chokolade

Ingrediensnoter

Marcipan – Brug den marcipan du bedst kan lide. Du kan ogsรฅ kรธbe fรฆrdig fรฆrdig lakridsmarcipan.

Rรฅlakridspulver – Jeg har brugt den fra Urtekram, men andre kan selvfรธlgelig ogsรฅ bruges.

Hvid chokolade – Kan du kรธbe i supermarkedet. Der findes flere forskellige mรฆrker.

Frysetรธrrede hindbรฆr – Jeg fandt dem i supermarkedet fra Odense Marcipan, ellers kan det kรธbes online.

Hvordan laver man konfekt med lakrids og hvid chokolade?

Det fรธrste du skal gรธre, er at blande marcipan og lakrids til en lakridsmarcipan. Nรฅr du har gjort det, skal det trilles til kugler.

Kuglerne kan lige sรฆttes pรฅ kรธl mens chokoladen gรธres klar. Jeg tempererer altid i mikroovnen, men hvis du har en anden metode der fungerer bedre for dig, sรฅ gรธr du bare det.

Jeg hakker 2/3 af chokoladen groft og smelter den i mikroovnen. Efterfรธlgende hakkes det sidste chokolade fint, og smeltes i den anden chokolade. Sรฅ skal kuglerne bare dyppes i chokolade, og have et drys frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen.

Nรฅr de er tรธrre, er de klar til servering. De kan ogsรฅ opbevares kรธligt i en lufttรฆt beholder.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

konfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetรธrrede hindbรฆr

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer man konfekt?

Konfekten skal opbevares kรธligt. Du risikerer at รธdelรฆgge chokoladen hvis du sรฆtter den i kรธleskabet, sรฅ det bรธr du undgรฅ hvis muligt. Konfekten skal helst opbevares omkring 12 grader, sรฅ har du et kรธligt viktualierum, sรฅ et det oplagt. Opbevar konfekten i lufttรฆtte bรธtter med lรฅg eller kagedรฅser.

Kan jeg pynte med andet end frysetรธrrede hindbรฆr?

Ja du kan vรฆlge den pynt du bedst kan lide eller det du har derhjemme. Jeg synes at de frysetรธrrede hindbรฆr er et lรฆkkert syrligt pift til konfekten. Du kan ogsรฅ prรธve med kandiseret appelsinskal.

Andre opskrifter pรฅ julekonfekt du mรฅske vil synes om

marcipankugler med lakrids og hvid chokolade samt frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen

Opskrift pรฅ kugler med lakridsmarcipan med hvid chokolade

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkre stykker konfekt med lakrids og hvid chokolade. De er nemme at lave, og i konbination smager de helt fantastisk.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve at lave dem nรฅr din familie skal kaste Jer ud i รฅrets konfekt. Det er en ide til konfekt, som hele familien elsker at spise. Sรฅdan er det i hvert fald herhjemme.

julekonfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen
5 fra 1 stemme

Konfekt med lakrids og hvid chokolade

Opskrift pรฅ julekonfekt med lakrids og hvid chokolade
Konfekt med lakridsmarcipan dyppet i hvid chokolade og pyntet med frysetรธrrede hindbรฆr. Det er et match made in heaven, og sรฅ er de nemme at lave. De er skรธnne pรฅ konfektfadet til jul.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Julekonfekt
Kรธkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 88 kcal

Ingredienser

Sรฅdan gรธr du

  • ร†lt marcipanen sammen med lakridspulveret. Smag pรฅ det, og tilsรฆt mere lakridspulver hvis det er nรธdvendigt.
  • Tril 20 kugler af lakridsmarcipanen. Sรฆt dem pรฅ kรธl mens du gรธr chokoladen klar.
  • Hak 2/3 af chokoladen groft. Hak den sidste 1/3 helt fint.
  • Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rรธr jรฆvnligt i chokoladen (hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn). Nรฅr chokoladen akkurat er smeltet, tilsรฆttes den finthakkede chokolade. Rรธr rundt til alt chokoladen er smeltet, og dyp sรฅ marcipankuglerne i den flydende hvide chokolade.
  • Sรฆt kuglerne pรฅ et stykke bagepapir, og drys med frysetรธrrede hindbรฆr pรฅ toppen.
  • Lad chokoladen stรธrkne, og opbevar din konfekt kรธligt (cirka 12 grader) i lufttรฆtte beholdere.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 88kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 5gMรฆttet fedt: 2gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 2gKolesterol: 2mgNatrium: 10mgKalium: 48mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 4IUC-vitamin: 1mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.