Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Jul / Julekonfekt / Konfekt med lakrids og hvid chokolade

Konfekt med lakrids og hvid chokolade

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her op til jul skal der laves masser af konfekt. Det er sjovt at prøve nye ting og få forskellige ideer til julekonfekt. Her får du vores inspiration til at lave marcipankugler af lakridsmarcipan overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær. Konfekt med lakrids og hvid chokolade smager bare skønt og så er de nemme at lave selv, læs med her og få vores opskrift.

julekonfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetørrede hindbær på toppen

Julekonfekt med lakridsmarcipan

Herhjemme elsker vi at lave julekonfekt når vi nærmer os jul.

Vi laver altid en masse forskelligt, og eksperimenterer også gerne med nye slags. Det er sådan en dag hvor ungerne får lov til at lege og lave konfekt præcis som de gerne vil.

Det ender ofte i noget med masser af pynt, og chokolade.

Vi voksne elsker at lave konfekt med lakrids og hvid chokolade, det er bare altid et match made in heaven.

Her er de lavet som marcipankugler, hvori der er lakridspulver. Kuglerne er så dyppet i hvid chokolade, og pyntet med frysetørrede hindbær på toppen.

Det er nemt og virklig lækkert. Hvis du ikke vil lave din egen lakridsmarcipan, så kan den vist også købes færdig i de større supermarkeder. Jeg har dog ikke smagt den, så kender ikke kvaliteten af smagen.

I forhold til mængden af lakrids, så er det vigtigt at smage sig frem. Det er heldigvis ikke det værste job at skulle smage på marcipanen undervejs, men der er stor forskel på smagen af det rålakridspulver man kan købe, og så er det jo også individuelt hvor meget lakridssmag man gerne vil have i sin konfekt.

Jeg synes gerne marcipanen må smage godt af lakrids, for når der kommer hvid chokolade og frysetørrede hindbær ovenpå, så tones smagen altså lidt ned af det søde og syrlige.

Men det kan man jo tilpasse som man bedst kan lide det.

fad med konfekt med lakrids og hvid chokolade

Ingrediensnoter

Marcipan – Brug den marcipan du bedst kan lide. Du kan også købe færdig færdig lakridsmarcipan.

Rålakridspulver – Jeg har brugt den fra Urtekram, men andre kan selvfølgelig også bruges.

Hvid chokolade – Kan du købe i supermarkedet. Der findes flere forskellige mærker.

Frysetørrede hindbær – Jeg fandt dem i supermarkedet fra Odense Marcipan, ellers kan det købes online.

Hvordan laver man konfekt med lakrids og hvid chokolade?

Det første du skal gøre, er at blande marcipan og lakrids til en lakridsmarcipan. Når du har gjort det, skal det trilles til kugler.

Kuglerne kan lige sættes på køl mens chokoladen gøres klar. Jeg tempererer altid i mikroovnen, men hvis du har en anden metode der fungerer bedre for dig, så gør du bare det.

Jeg hakker 2/3 af chokoladen groft og smelter den i mikroovnen. Efterfølgende hakkes det sidste chokolade fint, og smeltes i den anden chokolade. Så skal kuglerne bare dyppes i chokolade, og have et drys frysetørrede hindbær på toppen.

Når de er tørre, er de klar til servering. De kan også opbevares køligt i en lufttæt beholder.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

konfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetørrede hindbær

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man konfekt?

Konfekten skal opbevares køligt. Du risikerer at ødelægge chokoladen hvis du sætter den i køleskabet, så det bør du undgå hvis muligt. Konfekten skal helst opbevares omkring 12 grader, så har du et køligt viktualierum, så et det oplagt. Opbevar konfekten i lufttætte bøtter med låg eller kagedåser.

Kan jeg pynte med andet end frysetørrede hindbær?

Ja du kan vælge den pynt du bedst kan lide eller det du har derhjemme. Jeg synes at de frysetørrede hindbær er et lækkert syrligt pift til konfekten. Du kan også prøve med kandiseret appelsinskal.

Andre opskrifter på julekonfekt du måske vil synes om

marcipankugler med lakrids og hvid chokolade samt frysetørrede hindbær på toppen

Opskrift på kugler med lakridsmarcipan med hvid chokolade

Her får du vores opskrift på lækre stykker konfekt med lakrids og hvid chokolade. De er nemme at lave, og i konbination smager de helt fantastisk.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave dem når din familie skal kaste Jer ud i årets konfekt. Det er en ide til konfekt, som hele familien elsker at spise. Sådan er det i hvert fald herhjemme.

julekonfekt med lakrids og hvid chokolade samt frysetørrede hindbær på toppen
5 fra 1 stemme

Konfekt med lakrids og hvid chokolade

Opskrift på julekonfekt med lakrids og hvid chokolade
Konfekt med lakridsmarcipan dyppet i hvid chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær. Det er et match made in heaven, og så er de nemme at lave. De er skønne på konfektfadet til jul.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Julekonfekt
Køkken Dansk
Antal 20 stk
Kalorier 88 kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Ælt marcipanen sammen med lakridspulveret. Smag på det, og tilsæt mere lakridspulver hvis det er nødvendigt.
  • Tril 20 kugler af lakridsmarcipanen. Sæt dem på køl mens du gør chokoladen klar.
  • Hak 2/3 af chokoladen groft. Hak den sidste 1/3 helt fint.
  • Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør jævnligt i chokoladen (hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn). Når chokoladen akkurat er smeltet, tilsættes den finthakkede chokolade. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet, og dyp så marcipankuglerne i den flydende hvide chokolade.
  • Sæt kuglerne på et stykke bagepapir, og drys med frysetørrede hindbær på toppen.
  • Lad chokoladen størkne, og opbevar din konfekt køligt (cirka 12 grader) i lufttætte beholdere.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 88kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 2mgNatrium: 10mgKalium: 48mgFibre: 1gSukker: 8gA-vitamin: 4IUC-vitamin: 1mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.