Populært:

Mozartkugler

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Mozartkugler er et klassisk stykke julekonfekt med marcipan og nougat, som bare smager enkelt og godt. I vores version, er der en hasselnød i midten, og de er dyppet i mørk chokolade og pyntet med frysetørret hindbær. Læs med her og få den nemme opskrift.

Mozartkugler med marcipan nougat og hasselnød

Hvad er Mozartkugler?

Mozartkugler er chokoladekonfekt, der oprindeligt blev lavet af Paul Fürst fra Salzburg i Østrig i år 1890. De fik navn fra Mozart, der var født i samme by. De helt originale Mozartkugler bestod af grøn pistaciemasse med nougat omkring, dyppet i mørk chokolade.

Der findes i dag mange udgaver af Mozartkugler, og mange af de fordanskede versioner indeholder marcipan, nougat og eventuelt en hasselnød i midten. Det er også sådan vores version er.

Mozartkugler med mørk chokolade og frysetørrede hindbær på glasfad

Hvordan laver man Mozartkugler?

Denne slags marcipankonfekt er af den nemme slags. Det er noget hele familien også børn kan være med til at lave, vores unger er virkelig gode til at trille runde marcipankugler efterhånden.

Til denne opskrift skal du bruge:

 • Hasselnøddekerner
 • Nougat
 • Marcipan
 • Mørk chokolade
 • Eventuelt pynt, her frysetørrede hindbær

Fremgangsmåden er ganske enkel. En hasselnøddekerne uden hinde, pakkes først ind i nougat, så i marcipan, og trilles til en rund kugle. Marcipankuglen dyppes i mørk chokolade, og drysses med frysetørret hindbær eller anden pynt.

Find den fulde opskrift med mængder og gode råd til temperering af chokoladen længere nede på siden her.

Prøv også: Hjemmelavede snebolde eller cornflakestoppe.

Glasfad med marcipankonfekt overtrukket med chokolade og frysetørrede hindbær

Opskrift på marcipankugler med nougat og hasselnød

Her får du vores opskrift på den nemmeste chokoladekonfekt med marcipan, nougat og hasselnød. Pynt dem som du synes, og tilføj pistaciemasse hvis du vil lave mere originale Mozartkugler, vi elsker dem dog sådan her.

Mozartkugler med marcipan nougat og hasselnød
5 fra 1 stemme

Mozartkugler

Nem og lækker ide til julekonfekt – Opskrift på marcipankugler med nougat og hasselnødder dyppet i mørk chokolade.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Julekonfekt
Køkken Dansk, Schweizisk
Antal 20 stk
Kalorier 121 kcal

Ingredienser

 • 20 stk hasselnødder
 • 100 g nougat
 • 200 g marcipan
 • 150 g mørk chokolade, 55%
 • Frysetørrede hindbær, (reklamelink) eller andet pynt

Sådan gør du

 • Først fjernes den brune hinde på hasselnøddekernerne, den smager en smule bittert, og vil vil helst lave konfekten uden, men du kan beholde den på hvis du synes.
  Sæt en tør pande på middelvarme, og læg hasselnøddekernerne på panden. Varm op indtil hinderne begynder at løsne sig fra nøddekernerne, ryst panden en gang i mellem, de skal ikke tage farve. Når hinderne er løsnet, gnides hasselnøddekernerne i et viskestykke, så hinderne gnides af, og der kun er de hvide kerner af nødden tilbage. Lad hasselnødderne køle helt af inden du går videre.
 • Skær nougat i tynde skiver, jeg bruger en ostehøvl til formålet, pak hasselnødderne enkeltvist ind i en skive nougat hver.
 • Tril kugler af marcipan på cirka 8-10 gram pr kugle, og tryk dem helt flade med håndfladen. Læg hasselnødden indpakket i nougat ovenpå marcipanen, og pak den ind og tril den til en rund kugle.
 • Temperer chokoladen:
  Hak ⅔ af chokoladen groft og ⅓ af chokoladen helt fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet skål. Giv chokoladen 30 sekunder og rør rundt med en metalske. Giv den korte intervaller hvor du rører i mellem hver gang, indtil alt chokoladen er smeltet. Mål temperaturen, den skal være cirka 48 grader.
  Tilsæt den finthakkede chokolade og rør rundt til den er helt smeltet. Hold øje med temperaturen, den færdige arbejdstemperatur skal ligge på 31-32 grader.
 • Dyp marcipankuglerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys dem med frysetørret hindbær, og lad chokoladen sætte sig.
 • Opbevar dem i en lufttæt bøtte eller kagedåse i et køligt rum, undgå at sætte dem i køleskabet.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 121kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 2gKolesterol: 1mgNatrium: 6mgKalium: 95mgFibre: 1gSukker: 10gA-vitamin: 3IUC-vitamin: 1mgCalcium: 15mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.