Konfekt med lakridsmarcipan dyppet i hvid chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær. Det er et match made in heaven, og så er de nemme at lave. De er skønne på konfektfadet til jul.
Ælt marcipanen sammen med lakridspulveret. Smag på det, og tilsæt mere lakridspulver hvis det er nødvendigt.
200 g marcipan, 2 tsk lakridspulver
Tril 20 kugler af lakridsmarcipanen. Sæt dem på køl mens du gør chokoladen klar.
Hak ⅔ af chokoladen groft. Hak den sidste ⅓ helt fint.
150 g hvid chokolade
Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør jævnligt i chokoladen (hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn). Når chokoladen akkurat er smeltet, tilsættes den finthakkede chokolade. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet, og dyp så marcipankuglerne i den flydende hvide chokolade.
Sæt kuglerne på et stykke bagepapir, og drys med frysetørrede hindbær på toppen.
Frysetørrede hindbær
Lad chokoladen størkne, og opbevar din konfekt køligt (cirka 12 grader) i lufttætte beholdere.
Noter
Ingrediensnoter
Marcipan - Brug den marcipan du bedst kan lide. Du kan også købe færdig færdig lakridsmarcipan hvis du ikke selv til ælte lakrids i din marcipan.Rålakridspulver - Jeg har brugt den fra Urtekram, men andre kan selvfølgelig også bruges.Hvid chokolade - Kan du købe i supermarkedet. Der findes flere forskellige mærker.Frysetørrede hindbær - Jeg fandt dem i supermarkedet fra Odense Marcipan, ellers kan det købes online.Du kan selvfølgelig vælge den pynt du bedst kan lide eller det du har derhjemme. Jeg synes at de frysetørrede hindbær er et lækkert syrligt pift til konfekten. Du kan også prøve med kandiseret appelsinskal.
Opbevaring
Konfekten skal opbevares køligt. Du risikerer at ødelægge chokoladen hvis du sætter den i køleskabet, så det bør du undgå hvis muligt. Konfekten skal helst opbevares omkring 12 grader, så har du et køligt viktualierum, så et det oplagt. Opbevar konfekten i lufttætte bøtter med låg eller i kagedåser.