Hvordan smutter man mandler? Står du og skal til at lave en lækker risalamande eller bruge smuttede mandler til småkager eller pynt på kager? Så læs med her og få vores nemme guide til at smutte mandler på ingen tid.

Mandler til desserter eller kagepynt
Der findes en del forskellige opskrifter hvor vi skal bruge smuttede mandler.
Der er selvfølgelig den klassiske juledessert risalamande, og hvis du skal i gang med at lave det her til jul, så får du brug for at smutte mandler.
Men mandler uden skal bruges også i forskellige slags konfekt, småkager og kager, så der er god grund til at lære den nemme metode til hvordan du gør, for du kommer helt sikkert til at gøre det mange gange fremover.
Hvordan smutter man mandler?
Det er faktisk slet ikke svært at smutte mandler selv, så er der ingen grund til at købe dem. Se her hvor nemt det faktisk er.
- Det første du gør, er at komme dine mandler i en gryde og komme vand i, så det dækker mandlerne.
- Kog vandet op, og lad mandlerne koge i 1 minut.
- Sluk for blusset, og lad mandlerne trække i vandet i 2-3 minutter.
- Hæld vandet fra, og lad mandlerne dampe af og afkøle lidt.
- Når mandlerne er tilpas kolde til at du kan røre ved dem, er de klar til at smutte.
- Tag en mandel op af gangen, og træk skallen af den mellem to fingre. Den smutter nemt og fint af mandlen, heraf kommer navnet at smutte mandler.
Når du har taget skallen af alle mandlerne, så er de klar til at bruge i risalamanden, småkagerne eller hvor du nu skal bruge dem.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens smutte dine mandler dagen før eller faktisk flere dage før du skal bruge dem. De smuttede mandler opbevares i en lufttæt bøtte i køleskabet indtil de skal bruges.
Smuttede mandler henviser til det man gør når man afskaller mandlerne, altså tager den brune hinde af. Når man har kogt mandlerne og ladet dem trække i vandet, smutter hinden nemt af mellem fingrene på dig, heraf navnet smuttede mandler.
Ja du kan faktisk godt købe smuttede mandler i supermarkedet. Du finder dem i bageafdelingen. De er dog oftest ret dyre i forhold til almindelig mandler med den brune hinde, så der er god grund til selv at smutte dem.
Ja det kan du sagtens. Du kan faktisk også hakke dem først hvis du for eksempel skal bruge dem i risalamande eller småkager. Så er det supernemt lige at tage dem op af fryseren og bruge dem.
Opskrifter med smuttede mandler
Guide til smuttede mandler
Her får du vores ultra nemme guide til at smutte mandler selv. Det tager virkelig ikke ret lang tid.

Sådan smutter man mandler
Ingredienser
- 100 g mandler
- 5 dl vand
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en gryde, og tilsæt vand så det dækker mandlerne.100 g mandler, 5 dl vand
- Kog vandet op, og lad mandlerne koge i 1 minut.
- Sluk for blussen og tag gryden af. Lad mandlerne trække i 2-3 minutter i det varme vand.
- Hæld vandet fra og lad mandlerne køle ned indtil du kan røre ved dem.
- Smut skindet af mandlerne ved at bruge to fingre og trække skindet ned af mandler. Skindet smutter nemt af, deraf navnet smuttede mandler.
- Fortsæt med alle mandlerne, og så er de klar til at blive brugt i desserter, kager eller konfekt.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om denne guide?
Har du prøvet denne guide? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres mad ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her