Populært:

Madformadelskere / Artikler / Guide / Sådan smutter du mandler

Sådan smutter du mandler


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hvordan smutter man mandler? Står du og skal til at lave en lækker risalamande eller bruge smuttede mandler til småkager eller pynt på kager? Så læs med her og få vores nemme guide til at smutte mandler på ingen tid.

smuttede mandler i skål med mandler med skal ved siden af.

Mandler til desserter eller kagepynt

Der findes en del forskellige opskrifter hvor vi skal bruge smuttede mandler.

Der er selvfølgelig den klassiske juledessert risalamande, og hvis du skal i gang med at lave det her til jul, så får du brug for at smutte mandler.

Men mandler uden skal bruges også i forskellige slags konfekt, småkager og kager, så der er god grund til at lære den nemme metode til hvordan du gør, for du kommer helt sikkert til at gøre det mange gange fremover.

lille skål med smuttede mandler klar til risalamande.

Hvordan smutter man mandler?

Det er faktisk slet ikke svært at smutte mandler selv, så er der ingen grund til at købe dem. Se her hvor nemt det faktisk er.

sådan smutter man mandler - først i kogende vand, så trække i vandet og så hældes vandet fra.
  1. Det første du gør, er at komme dine mandler i en gryde og komme vand i, så det dækker mandlerne.
  2. Kog vandet op, og lad mandlerne koge i 1 minut.
  3. Sluk for blusset, og lad mandlerne trække i vandet i 2-3 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og lad mandlerne dampe af og afkøle lidt.
når mandlerne er tilpas afkølede tages de en af gangen, og skallen kan nemt smuttes af mellem to fingre.
  1. Når mandlerne er tilpas kolde til at du kan røre ved dem, er de klar til at smutte.
  2. Tag en mandel op af gangen, og træk skallen af den mellem to fingre. Den smutter nemt og fint af mandlen, heraf kommer navnet at smutte mandler.

Når du har taget skallen af alle mandlerne, så er de klar til at bruge i risalamanden, småkagerne eller hvor du nu skal bruge dem.

smuttede mandler til risalamande i skål.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg smutte mandler dagen før?

Du kan sagtens smutte dine mandler dagen før eller faktisk flere dage før du skal bruge dem. De smuttede mandler opbevares i en lufttæt bøtte i køleskabet indtil de skal bruges.

Hvad er smuttede mandler?

Smuttede mandler henviser til det man gør når man afskaller mandlerne, altså tager den brune hinde af. Når man har kogt mandlerne og ladet dem trække i vandet, smutter hinden nemt af mellem fingrene på dig, heraf navnet smuttede mandler.

Kan man købe smuttede mandler?

Ja du kan faktisk godt købe smuttede mandler i supermarkedet. Du finder dem i bageafdelingen. De er dog oftest ret dyre i forhold til almindelig mandler med den brune hinde, så der er god grund til selv at smutte dem.

Kan man fryse smuttede mandler?

Ja det kan du sagtens. Du kan faktisk også hakke dem først hvis du for eksempel skal bruge dem i risalamande eller småkager. Så er det supernemt lige at tage dem op af fryseren og bruge dem.

Opskrifter med smuttede mandler

Guide til smuttede mandler

Her får du vores ultra nemme guide til at smutte mandler selv. Det tager virkelig ikke ret lang tid.

smuttede mandler i skål med mandler med skal ved siden af.
5 fra 2 stemmer

Sådan smutter man mandler

Guide til at smutte mandler hurtigt og nemt. Smuttede mandler bruges for eksempel i risalamande, småkager, som kagepynt eller i desserter. Heldigvis tager det ikke ret lang tid at smutte mandler selv.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 579 kcal

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 5 dl vand

Sådan gør du

  • Kom mandlerne i en gryde, og tilsæt vand så det dækker mandlerne.
    100 g mandler, 5 dl vand
  • Kog vandet op, og lad mandlerne koge i 1 minut.
  • Sluk for blussen og tag gryden af. Lad mandlerne trække i 2-3 minutter i det varme vand.
  • Hæld vandet fra og lad mandlerne køle ned indtil du kan røre ved dem.
  • Smut skindet af mandlerne ved at bruge to fingre og trække skindet ned af mandler. Skindet smutter nemt af, deraf navnet smuttede mandler.
  • Fortsæt med alle mandlerne, og så er de klar til at blive brugt i desserter, kager eller konfekt.

Noter

Holdbarhed og opbevaring: De smuttede mandler kan fint holde en uges tid og sikkert længere i køleskabet, du kan komme dem i en tætsluttende beholder eller vakuumpakke dem. Mandlerne kan også fryses ned, og holder sig op til 1 år i fryseren.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 579kcalKulhydrater: 22gProtein: 21gFedt: 50gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 12gEnkeltumættet fedt: 32gTransfedt: 0.02gNatrium: 26mgKalium: 733mgFibre: 13gSukker: 4gA-vitamin: 1IUCalcium: 284mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om denne guide?

Har du prøvet denne guide? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres mad ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.