Intens og cremet chokoladedessert! Den franske mousse au chocolat på den bedste måde. Opskriften giver en let og luftig mousse med fint luftbobler, og den er perfekt at servere som dessert ovenpå et godt måltid mad.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Køletid 4 timert
Samlet tid 4 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
200gmørk chokolade, hakket
60gsukker
6æggeblommer
4æggehvider
3dlpiskefløde
Topping
1dlpiskefløde
mørk chokolade
Sådan gør du
Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Lad den køle ned, så den ikke er varm når den skal bruges.
200 g mørk chokolade
Pisk æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker.
60 g sukker, 6 æggeblommer
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og pisk fløden til en blød skum i en tredje.
4 æggehvider, 3 dl piskefløde
Bland den smeltede chokolade med æggeblommemassen. Vend derefter æggevidderne forsigtigt i, og slut af med at vende flødeskum i. Det er vigtigt at vende det forsigtigt sammen med en dejskraber, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
Hæld blandingen på glas eller i en stor serveringsskål, og stil moussen på køl i minimum 4 timer.
Ved servering piskes fløden til skum som kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjtes ud på toppen af chokolademoussen. Slut af med at drysse med hakket mørk chokolade.