Syrensirup er smagen af sommer og sol. Den har en let bitter og sødlig smag, som er skøn i drinks. Du kan også bruge den som du vil bruge andre sirupper når du for eksempel laver kager, men vi kan bedst lide den lidt bitre sirup i drinks.
Smagen af sol og sommer
Syrenblomster er inbegrebet af sol og sommer. Den smag kan man gemme lidt længere ved at bruge de aromatiske blomster i for eksempel saft eller sirup som her.
Man kan godt blive lidt snydt af den flotte, klare røde farve. Men siruppen smager altså ikke som en sød saftevand, men den er sødlig og bitter. Tænk smagen af grape med et pift af sol og sommer.
Vi du også elsker de bitre noter, så vil du være vild med denne sirup. Den kan bruges i drinks, kager, på din morgenskyr eller måske på pandekager?
Ingrediensnoter
Syrenblomster – Vælg de flotteste du kan finde. De mørkelilla blomster giver en smuk farve, men du kan også godt lave siruppen med hvide syrener.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker, men du kan også bruge rørsukker.
Citron – Smagen har godt af lidt syre fra citronsaften. Du kan dog springer over hvis du vil have den helt rene syrensmag.
Hvordan laver man syrensirup?
Det er virkelig nemt at lave denne sirup selv, og har du et syrentræ i haven, så er det bare at komme i gang med det samme.
- Start med at plukke syrenblomsterne fra træet. Ryst dem godt, så du undgår småkravl. Du kan med fordel plukke dem om morgenen eller lige efter det har regnet, så er de mest “rene”.
- Kom blomsterne i en gryde, husk at klip de grønne stilke fra, og tilsæt vand, citronsaft og sukker. Kog det hele op, og lad det koge i 8-10 minutter ved middel varme.
- Si blomsterne fra, og kom siruppen tilbage i gryden. Kog den yderligere ind i cirka 5 minutter ved lav varme til den har den ønskede tykkelse. Du kan eventuelt teste konsistensen ved at tage lidt op på en kold ske, og se hvordan den er når den køler ned. Det bliver altid tykkere når den køler ned.
- Hæld den færdige sirup på en skoldet flaske der er skyllet i atamon eller vodka, og så kan den bruges så snart den er kølet ned.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Vi opbevarer siruppen i køleskabet, og her holder den i hvert fald en måned, sikkert mere. Husk at skolde flasken og skylle den i atamon eller vodka, så holder den virkelig længe. Du kan også fryse siruppen ned hvis du gerne vil forlænge holdbarheden.
Andre sirupper du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Plukning
- Du bevarer mest smag ved ikke at skylle blomsterne før de skal bruges. Ryst bare blomsterne godt når du plukker dem, så du undgår smådyr. Det er også en fordel at plukke dem om morgenen eller lige når det har regnet.
- Undgå de grønne stilke
- De grønne stilke gør smagen mere bitter. Så undgå alt for mange af de grønne stilke når du skal lave siruppen. Klip dem fra, og kom kun blomsterne i gryden.
- Servering
- Kom lidt sirup i et iskoldt glas danskvand her til sommer. Eller brug en teskefuld i asti til en dejligt velkomstdrink, der smager af sol og sommer, og har den smukke farve. Du kan også bruge lidt på morgenmaden eller desserten, den er både skøn på pandekager eller is.
Serveringsforslag
- Server med danskvand eller asti som en dejlig sommerdrink.
- Brug den når du laver en gin hass, i stedet for den klassiske mangosirup.
- Server den i kager, på pandekager eller isdesserter.
Elsker du at lave din egen sirup af sommerens blomster?
Snart er det også tid til at lave Hyldeblomstsirup
Opskrift på hjemmelavet sirup med syrener
Her får du vores opskrift på en nem og lækker syrensirup med havens smukke syrener. Den smager skøn af sol og sommer, og har en bitter note, som syrenblomsterne giver.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, så du også kan lave lækre drinks med syrensmag hele sommeren.
Syrensirup
Ingredienser
- 4 dl syrenblomster
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- ½ citron, saften
Sådan gør du
- Nip blomsterne af stilkene, og kom dem op i en gryde sammen med sukker, vand og citronsaft. Kog det hele i 8-10 minutter ved lav varme, til du får en flot og let klistret sirup. Du kan eventuelt smage på den undervejs, jo længere du koger blomsterne med, jo mere bitterhed vil din sirup få.4 dl syrenblomster, 2 dl sukker, ½ citron, 2 dl vand
- Si blomsterne fra, og kom siruppen tilbage i gryden. Kog den ind i cirka 4-5 minutter til den har den tykkelse du gerne vil have. Husk den bliver tykkere når den køler ned.
- Hæld din sirup på en ren, skoldet flaske, og lad den køle ned. Så er den klar til servering.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her