Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Vandmelonsalat med feta og mynte

Vandmelonsalat med feta og mynte

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

På de varme sommerdage er vi mange der tænder op i grillen. Til et godt grillet stykke kød, skal være noget lækkert tilbehør. Vandmelonsalat med feta og mynte er en hurtig og frisk salat, som passer godt til alt sommermad. Læs med her og få vores nemme opskrift.

vandmelonsalat med feta og mynte samt lime og dressing

Vandmelon og feta

Vandmelon og feta er bare gode venner!

Der er et eller andet over den friske søde melon og den cremede ost, der bare er et match made in heaven. Så behøver man faktisk ikke meget mere.

Her i opskriften kommer der lidt ekstra friskhed fra limesaft og limeskal, og en smagfulde mynte giver et frisk pust til salaten.

Det er en salat, som er hurtig at lave, og som altid er et hit hos både børn og voksne.

Vandmelon er skøn sommermad, og denne salat passer godt til alt slags sommermad. Især er det lækkert tilbehør til grillmaden.

Vi spiser den til alt fra grillet kød til fisk eller kylling. Den vil også være super god til en sommerbuffet med flere slags kød og tilbehør. Ud over at smage godt, så er det en smuk salat med de klare farver.

Du kan bruge rigtig feta til salaten eller du kan vælge en helt almindelig salatost. Vi køber gerne dem i blok og smuldrer dem når de skal bruges med vandmelon. Men du kan selvfølgelig også bare bruge dem i tern hvis det skal være ekstra nemt.

fad med vandmelonsalat med feta og mynte

Ingrediensnoter

Vandmelon – Vælg en god moden vandmelon. Du kan købe kernefri hvis du foretrækker det. Vi har ikke så meget imod kerner i vandmelon, men der er nogle der ikke er glade for det.

Feta – Feta eller salatost alt efter hvad I foretrækker. Vi køber for eksempel ofte puck-ost i blok og skærer ud eller smuldrer, men du kan også sagtens købe salatost i tern for nemhedens skyld.

Mynte – Den friske mynte giver lige et friskt pust til salaten og den lidt fede ost. Det smager skønt, og giver en sommeragtig smag. Hvis du også har mynte i haven så spar endelig ikke på det.

Lime – Limesaften bruges i dressingen, og til sidst rives der limeskal ud over salaten. Det giver masser af god syrlighed og friskhed til salaten.

Hvordan laver man vandmelonsalat med feta og mynte?

Denne salat er en af de nemmeste du kan diske op med når der skal grilles.

Vandmelonen skal skæres ud i tern, og så smuldres feta hen over. Så skal dressingen lige røres sammen og hældes ud over, og til sidst skal der mynte og limeskal på toppen.

Den tager ikke ret lang tid at lave, og så smager den bare skønt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

vandmelonsalat med feta og lime samt mynte

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end feta?

Ja. Hvis du ikke er til feta kan du bruge for eksempel mozzarella i stedet for. Den er mere mild i smagen, og nok også mere børnevenlig.

Jeg jeg bruge andet end mynte?

Hvis du ikke er til den lidt parfumerede mynte, kan du undlade den i salaten eller udskifte den med for eksempel persille eller basilikum.

Kan jeg lave salaten i forvejen?

Ja du kan sagtens lave salaten i forvejen. Den vil sog smide lidt væske og blive en smule mere “våd” i det. Vil du have den helt frisk, kan du skære melonen ud i forvejen og have den i køleskabet, så tager den kun 5 minutter lige at anrette salaten inden spisetid.

Andre sommersalater du måske vil synes om

fad med vandmelonsalat med feta og mynte

Opskrift på nem sommersalat med vandmelon og feta

Her får du vores nemme opskrift på en af de bedste sommersalater. Det er så nemt at lave vandmelonsalat med feta og mynte, og så smager det bare skønt.

Vi serverer den som tilbehør til grillmaden, og den går godt til både oksekød, svinekød, kylling og fisk. Vi håber du får lyst til at prøve at lave salaten til din familie næste gang i tænder op i grillen.

vandmelonsalat med feta og mynte samt lime og dressing
5 fra 1 stemme

Vandmelonsalat med feta og mynte

Opskrift på vandmelonsalat med feta og mynte
Lækker og nem sommersalat med vandmelon, feta, mynte og lime. Det er en frisk salat, som går rigtig godt til det meste grillmad og andre sommerretter. Den er hurtig at forberede, og så smager den frisk og lækkert.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 275 kcal

Ingredienser

 • ½ vandmelon
 • 100 g feta
 • 1 spsk olivenolie
 • ½ lime, økologisk
 • ½ tsk salt
 • Peber
 • ½ dl frisk mynte

Sådan gør du

 • Skær vandmelonen i tern.
 • Anret vandmelonen på et fad, og smulder feta ud over.
 • Rør en dressing sammen af olivenolie, limesaft, salt og peber, og dryp den ud over salaten.
 • Hak mynten groft, og fordel på toppen sammen med revet limeskal.
 • Server straks sammen med grillet kød, fisk eller kylling.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 275kcalKulhydrater: 46gProtein: 7gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gKolesterol: 22mgNatrium: 579mgKalium: 721mgFibre: 3gSukker: 36gA-vitamin: 3839IUC-vitamin: 51mgCalcium: 194mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.