Chimichurri sauce stammer fra Argentina, og er en en ukogt sauce bestående af friske krydderurter, olie og eddike. Den har en perfekt balance mellem salt, sødt og syrligt, og passer helt fantastisk til grillet kød og fisk. Få vores opskrift på en frisk sauce pakket med friske krydderurter, og smag til at løft grillmaden til helt nye højder. Læs med her og se hvordan du kan lave din egen Chimichurri.

Hvad er Chimichurri?
Chimichurri sauce er en helt enkel sauce baseret på olie og eddike samt masser af friske krydderurter. Den har sin oprindelse i Argentina hvor den bliver brugt både som marinade og sauce. Hjemme hos os har Chimichurri sauce været på bordet i mange år. Den er et super godt alternativ til de andre mere traditionelle saucer, og gør sig som sag rigtig godt til grillet kød og fisk.
Variationer af Chimichurri saucen. I vores opskrift er der både frisk persille, oregano og koriander. Men det er en smagssag hvilke krydderurter man kan lide og man kan sagtens lave den uden koriander, hvis man ikke bryder sig om det.
Hvordan laver man Chimichurri?
Chimichurri er så nemt at lave, og så smager det helt fantastisk. Her kommer en lille gennemgang af hvordan vi laver den her fantastiske Argentinske chimichurri verde. Det hele handler om krydderurterne. Find nogle friske økologiske krydderurter, så er man sikker på at de ikke er sprøjtet med noget skidt.
- Frisk persille. Jeg plejer at bruge bredbladet persille, men kruspersille kan sagtens bruges.
- Frisk koriander. Giver en lækker smag, men kan sagtens udelades.
- Frisk oregano. Det har vi masser af i haven, så det er altid i.
- Skalotteløg. Fint hakket giver det lige et pift til smagen.
- Hvidløg. Det kan slet ikke undværes, smager bare godt!
- Olivenolie. Brug en af god kvalitet.
- Rødvinseddike. Her kan man sagtens bruge æbleeddike eller sherryevinddike.
- Citronsaft. Giver lækker citrussmag til saucen.
- Chiliflager. Eller frisk rød chili. Der må godt være lidt bid i saucen.
- Salt og peber. Efter smag.
-
Sukker. Skal give saucen en smule modspil i forhold til syren.
De friske krydderurter vaskes grundigt i koldt vand, og hakkes derefter fint og kommes i en skål. Hvidløget rives fint, skalotteløget hakkes fint og kommes i samme skål som krydderurterne. De øvrige ingredienser tilsættes og hele herligheden røres grundigt sammen. Smag den til med yderlige salt, sukker og eddike om nødvendigt.
Nogle gange laver jeg den på en morter, jeg synes at det frigør mere smag fra krydderurterne.
Chimichurri opskrift
Her kommer opskriften på vores version af en helt fantastisk grøn Chimichurri sauce. Vi elsker at spise den som en lækker frisk sauce til kød og fisk. den kan også bruges som marinade til kød, eller som en lækker dressing i en steaksandwich.

Chimichurri opskrift
Ingredienser
- 2,5 dl frisk persille
- 1 dl frisk koriander
- 0,5 dl frisk oregano
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1,8 dl olivenolie
- 4 spsk rødvindeddike
- 1 tsk chiliflager, eller efter smag, kan erstattes af frisk rød chili
- ½ stk citron, saften heraf
- 1 tsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sukker, eller efter smag
- stødt sort peber, efter smag
Sådan gør du
- De friske krydderurter vaskes grundigt i koldt vand og hakkes derpå fint. Kom dem i en skål.
- Hvidløgene pilles og rives fint. Skalotteløget pilles og hakkes helt fint. Kom begge dele ned i skålen til krydderurterne.
- Tilsæt derefter olie, eddike, citronsaft, chili, salt, sukker. Og rør det grundigt sammen.
- Smag saucen til med salt, peber, sukker og ekstra eddike hvis det er nødvendig, til man er tilfreds med smagen.
- Lad den evt. trække på køl et par timer inder servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Spis som sauce til grillet culotte
- Spis til en lækker bøf eller grillede nyretapper.
- Saucen er også lækker til fisk.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her