Chimichurri sauce

Chimichurri sauce stammer fra Argentina, og er en en ukogt sauce bestående af friske krydderurter, olie og eddike. Den har en perfekt balance mellem salt, sødt og syrligt, og passer helt fantastisk til grillet kød og fisk. Få vores opskrift på en frisk sauce pakket med friske krydderurter, og smag til at løft grillmaden til helt nye højder. Læs med her og se hvordan du kan lave din egen Chimichurri.

grøn chimichurri sauce i en hvid skål

Hvad er Chimichurri?

Chimichurri sauce er en helt enkel sauce baseret på olie og eddike samt masser af friske krydderurter. Den har sin oprindelse i Argentina hvor den bliver brugt både som marinade og sauce. Hjemme hos os har Chimichurri sauce været på bordet i mange år. Den er et super godt alternativ til de andre mere traditionelle saucer, og gør sig som sag rigtig godt til grillet kød og fisk.

Variationer af Chimichurri saucen. I vores opskrift er der både frisk persille, oregano og koriander. Men det er en smagssag hvilke krydderurter man kan lide og man kan sagtens lave den uden koriander, hvis man ikke bryder sig om det.

Hvordan laver man Chimichurri?

Chimichurri er så nemt at lave, og så smager det helt fantastisk. Her kommer en lille gennemgang af hvordan vi laver den her fantastiske Argentinske chimichurri verde. Det hele handler om krydderurterne. Find nogle friske økologiske krydderurter, så er man sikker på at de ikke er sprøjtet med noget skidt.

  • Frisk persille. Jeg plejer at bruge bredbladet persille, men kruspersille kan sagtens bruges.
  • Frisk koriander. Giver en lækker smag, men kan sagtens udelades.
  • Frisk oregano. Det har vi masser af i haven, så det er altid i.
  • Skalotteløg. Fint hakket giver det lige et pift til smagen.
  • Hvidløg. Det kan slet ikke undværes, smager bare godt!
  • Olivenolie. Brug en af god kvalitet.
  • Rødvinseddike. Her kan man sagtens bruge æbleeddike eller sherryevinddike.
  • Citronsaft. Giver lækker citrussmag til saucen.
  • Chiliflager. Eller frisk rød chili. Der må godt være lidt bid i saucen.
  • Salt og peber. Efter smag.
  • Sukker. Skal give saucen en smule modspil i forhold til syren.

De friske krydderurter vaskes grundigt i koldt vand, og hakkes derefter fint og kommes i en skål. Hvidløget rives fint, skalotteløget hakkes fint og kommes i samme skål som krydderurterne. De øvrige ingredienser tilsættes og hele herligheden røres grundigt sammen. Smag den til med yderlige salt, sukker og eddike om nødvendigt.
Nogle gange laver jeg den på en morter, jeg synes at det frigør mere smag fra krydderurterne.

Chimichurri opskrift

Her kommer opskriften på vores version af en helt fantastisk grøn Chimichurri sauce. Vi elsker at spise den som en lækker frisk sauce til kød og fisk. den kan også bruges som marinade til kød, eller som en lækker dressing i en steaksandwich.

Nem opskrift på chimichurri verde sauce

Chimichurri opskrift

Lækker Argentinsk sauce til kød og fisk
5 fra 2 stemmer
Ret: sauce, Tilbehør
Køkken: Argentinsk
Keyword: chimichurri, chimichurri sauce
Forberedelse: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl frisk persille
  • 1 dl frisk koriander
  • 0,5 dl frisk oregano
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1,8 dl olivenolie
  • 4 spsk rødvindeddike
  • 1 tsk chiliflager, eller efter smag, kan erstattes af frisk rød chili
  • ½ stk citron, saften heraf
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • 1 tsk sukker, eller efter smag
  • stødt sort peber, efter smag

Sådan gør du

  • De friske krydderurter vaskes grundigt i koldt vand og hakkes derpå fint. Kom dem i en skål.
  • Hvidløgene pilles og rives fint. Skalotteløget pilles og hakkes helt fint. Kom begge dele ned i skålen til krydderurterne.
  • Tilsæt derefter olie, eddike, citronsaft, chili, salt, sukker. Og rør det grundigt sammen.
  • Smag saucen til med salt, peber, sukker og ekstra eddike hvis det er nødvendig, til man er tilfreds med smagen.
  • Lad den evt. trække på køl et par timer inder servering.

Næringsværdi

Serving: 1 person | Kalorier: 450 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 3 g | Fedt: 46 g | Mættet fedt: 6 g | Natrium: 640 mg | Kalium: 526 mg | Fibre: 4 g | Sukker: 3 g | A-vitamin: 7100 IU | C-vitamin: 95 mg | Calcium: 115 mg | Jern: 5 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag

  • Spis som sauce til grillet culotte
  • Spis til en lækker bøf eller grillede nyretapper.
  • Saucen er også lækker til fisk.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg