Populært:

Romesco sauce

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Klassisk spansk romesco sauce er bare noget af det bedste. Som tilbehør til en god grillet bøf, som en lækker dip til tapas eller bare som en helt simpel sauce på kogt pasta. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hjemmelavede romesco sovs, så læs med her og få vores opskrift.

romesco sauce med peberfrugt i hvid skål med mandler hvidløg og persille ved siden af

De friske saucer

En sauce behøver ikke altid være brun, varm eller baseret på en opbagning eller fond. Der er helt andre alternativer, og de smager fantastisk! Der er velsmag for alle pengene når vi snakker om romesco sauce, en perfekt balance imellem syrligt, en smule bitter, salt og sødt.

Det er mange år siden jeg smagte romesco sovs første gang, men det er en af de smage der sidder i en for altid. At noget så simpelt kan smage af så meget, det er ikke til at begribe! Den er et fantastisk tilbehør til kød tilberedt på grillen, men man kan også stille den på bordet som dip til grøntsager eller servere den som en nem sauce til friskkogt pasta.

Der er mange måder at lave saucen på, nogle bruger kun mandler, nogle kommer ikke persille i hvor andre gør. Det er en af de ting der er så godt ved denne sauce, man kan tilpasse smagen til lige det man vil og bedst kan lide.

Næste gang du tænder op i grillen og skal lave en god bøf eller culottesteg, så gør dig selv den tjeneste at lave romesco sauce, du vil ikke blive skuffet.

skål med romesco sauce og hvidløg, mandler og persille ved siden af

Ingrediensnoter

Peberfrugter – Røde peberfrugter og de skal grilles godt og grundigt så de er helt sorte. Efterfølgende fjernes den brændte skal og peberfrugtens sødme bliver fremtrædende.

Hvidløg – Jeg bruger meget hvidløg i min madlavning og er vant til smagen, hvis man ikke er til så gennemtrængende en smag kan man sagtens nøjes med et fed til at starte med og så prøve sig frem.

Røget paprika – Røget paprika er for mig smagen af syden, og det skal bare være i en romesco.

Sherryeddike – Kan sagtens erstattes af rødvindeddike, eller æbleeddike for den sags skyld.

Hasselnødder og mandler – Jeg foretrækker en blanding af de 2, men man kan sagtens nøjes med den ene frem for den anden. Helt originalt er det kun mandler.

Hvordan laver man romesco sauce?

Denne sauce er virkelig nem. Først skal peberfrugterne grilles rigtig godt. Det er nemt at gøre med ovnens grillfunktion eller direkte på et gasblus eller grill. Herefter skal de ligge lidt i en pose, så løsner skindet sig, og man kan nemt pille det af og fjerne kernerne. Så skal brødet ristes lidt, og derefter i en blender sammen med alle de andre ingredienser.

Nu blendes saucen, ikke helt glat, men den må stadig gerne have lidt tekstur. Så smages den til, og så er den sådan set klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

closeup af romescosovs i hvid skål med ske ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man saucen?

På køl i en lufttæt beholder. Hvis du springer den friske persille over, så kan det holde sig en lille uge på køl, med persille, så 2-3 dage.

Kan rester af sauce fryses?

Jeps. I fryseren med det og så tø det op i køleskabet.

Kan jeg bruge andre slags nødder?

Helt sikkert! Prøv dig frem og find de nødder du synes giver den bedste smag.

Andre friske saucer du måske vil synes om

skål med romesco sovs

Opskrift på Klassisk Spansk romesco sovs

Her kommer vores opskrift på den bedste romesco sauce i verden. Der er fuld knald på smagen, og den er et must som tilbehør her i sommerperioden når du tænder op i grillen.

Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i selv at lave den lækre sauce. Det er altså ikke spor svært, og den er super lækker til rigtig mange retter.

romesco sauce med peberfrugt i hvid skål med mandler hvidløg og persille ved siden af
5 fra 3 stemmer

Romesco sauce

Opskrift på klassisk spansk romesco sauce
Denne lækre krydrede sovs kan anvendes som dip, eller som sauce til grillet kød og fisk. Den er nem at lave, og har en fantastisk smag af grillet peberfrugt, hvidløg og lækre krydderier.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret sauce
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 461 kcal

Udstyr

  • Blender

Ingredienser

  • 3 røde peberfrugter
  • 2 skiver hvidt brød, uden skorper
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tomater, flåede
  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl mandler, ristet uden skal
  • ½ dl hasselnødder, ristet uden skal
  • 3 spsk sherryeddike, eller efter smag
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk cayennepeber, eller efter smag
  • 1 tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 1 spsk frisk persille, hakket
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovn, grill eller gasblus til højeste varme og grill peberfrugterne til de er helt sorte og boblet op i skallen. Kom dem derefter i plasticpose og lad dem ligge i 20 minutter.
    – Jeg plejer at gøre det direkte på et gasblus, men det er også nemt under grillen i ovnen.
    3 røde peberfrugter
    grillet peberfrugt på gasblus
  • Brødskiverne ristes i ovn eller på pande sammen med mandlerne og hasselnødderne.
    2 skiver hvidt brød, ½ dl hasselnødder, 0,5 dl mandler
  • De "brændte" peberfrugter renses for skal og frø, og kommes i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
    4 fed hvidløg, 2 tomater, 1 dl olivenolie, 3 spsk sherryeddike, 1 tsk røget paprika, ½ tsk cayennepeber, 1 tsk salt, Peber, 1 spsk frisk persille, 1 tsk sukker
  • Blend det hele til en tyk sauce, der må stadig gerne være en smule struktur i den. Smag den til med yderligere salt, peber, eddike samt sukker efter behov.
  • Server saucen til kød eller fisk eller som en dip.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 461kcalKulhydrater: 22gProtein: 8gFedt: 40gMættet fedt: 5gTransfedt: 1gNatrium: 664mgKalium: 571mgFibre: 6gSukker: 8gA-vitamin: 3730IUC-vitamin: 126mgCalcium: 88mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. april 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.