Klassisk spansk romesco sauce er bare noget af det bedste. Som tilbehør til en god grillet bøf, som en lækker dip til tapas eller bare som en helt simpel sauce på kogt pasta. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hjemmelavede romesco sovs, så læs med her og få vores opskrift.

De friske saucer
En sauce behøver ikke altid være brun, varm eller baseret på en opbagning eller fond. Der er helt andre alternativer, og de smager fantastisk! Der er velsmag for alle pengene når vi snakker om romesco sauce, en perfekt balance imellem syrligt, en smule bitter, salt og sødt.
Det er mange år siden jeg smagte romesco sovs første gang, men det er en af de smage der sidder i en for altid. At noget så simpelt kan smage af så meget, det er ikke til at begribe! Den er et fantastisk tilbehør til kød tilberedt på grillen, men man kan også stille den på bordet som dip til grøntsager eller servere den som en nem sauce til friskkogt pasta.
Der er mange måder at lave saucen på, nogle bruger kun mandler, nogle kommer ikke persille i hvor andre gør. Det er en af de ting der er så godt ved denne sauce, man kan tilpasse smagen til lige det man vil og bedst kan lide.
Næste gang du tænder op i grillen og skal lave en god bøf eller culottesteg, så gør dig selv den tjeneste at lave romesco sauce, du vil ikke blive skuffet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Peberfrugter – Røde peberfrugter og de skal grilles godt og grundigt så de er helt sorte. Efterfølgende fjernes den brændte skal og peberfrugtens sødme bliver fremtrædende.
Hvidløg – Jeg bruger meget hvidløg i min madlavning og er vant til smagen, hvis man ikke er til så gennemtrængende en smag kan man sagtens nøjes med et fed til at starte med og så prøve sig frem.
Røget paprika – Røget paprika er for mig smagen af syden, og det skal bare være i en romesco.
Sherryeddike – Kan sagtens erstattes af rødvindeddike, eller æbleeddike for den sags skyld.
Hasselnødder og mandler – Jeg foretrækker en blanding af de 2, men man kan sagtens nøjes med den ene frem for den anden. Helt originalt er det kun mandler.
Hvordan laver man romesco sauce?
Denne sauce er virkelig nem. Først skal peberfrugterne grilles rigtig godt. Det er nemt at gøre med ovnens grillfunktion eller direkte på et gasblus eller grill. Herefter skal de ligge lidt i en pose, så løsner skindet sig, og man kan nemt pille det af og fjerne kernerne. Så skal brødet ristes lidt, og derefter i en blender sammen med alle de andre ingredienser.
Nu blendes saucen, ikke helt glat, men den må stadig gerne have lidt tekstur. Så smages den til, og så er den sådan set klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
På køl i en lufttæt beholder. Hvis du springer den friske persille over, så kan det holde sig en lille uge på køl, med persille, så 2-3 dage.
Jeps. I fryseren med det og så tø det op i køleskabet.
Helt sikkert! Prøv dig frem og find de nødder du synes giver den bedste smag.
Andre friske saucer du måske vil synes om
Opskrift på Klassisk Spansk romesco sovs
Her kommer vores opskrift på den bedste romesco sauce i verden. Der er fuld knald på smagen, og den er et must som tilbehør her i sommerperioden når du tænder op i grillen.
Vi håber du får lyst til at kaste dig ud i selv at lave den lækre sauce. Det er altså ikke spor svært, og den er super lækker til rigtig mange retter.

Romesco sauce
Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 3 røde peberfrugter
- 2 skiver hvidt brød, uden skorper
- 4 fed hvidløg
- 2 tomater, flåede
- 1 dl olivenolie
- 0,5 dl mandler, ristet uden skal
- ½ dl hasselnødder, ristet uden skal
- 3 spsk sherryeddike, eller efter smag
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk cayennepeber, eller efter smag
- 1 tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
- 1 spsk frisk persille, hakket
- 1 tsk sukker
Sådan gør du
- Forvarm ovn, grill eller gasblus til højeste varme og grill peberfrugterne til de er helt sorte og boblet op i skallen. Kom dem derefter i plasticpose og lad dem ligge i 20 minutter. – Jeg plejer at gøre det direkte på et gasblus, men det er også nemt under grillen i ovnen.3 røde peberfrugter
- Brødskiverne ristes i ovn eller på pande sammen med mandlerne og hasselnødderne.2 skiver hvidt brød, ½ dl hasselnødder, 0,5 dl mandler
- De "brændte" peberfrugter renses for skal og frø, og kommes i en blender sammen med de øvrige ingredienser.4 fed hvidløg, 2 tomater, 1 dl olivenolie, 3 spsk sherryeddike, 1 tsk røget paprika, ½ tsk cayennepeber, 1 tsk salt, Peber, 1 spsk frisk persille, 1 tsk sukker
- Blend det hele til en tyk sauce, der må stadig gerne være en smule struktur i den. Smag den til med yderligere salt, peber, eddike samt sukker efter behov.
- Server saucen til kød eller fisk eller som en dip.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. april 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her