Madformadelskere / Aftensmad / Nyretapper på grill

Nyretapper på grill

5

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Saftige, møre nyretapper på grill. Så bliver det ikke meget bedre! Nyretapper er efter min mening et af de allerbedste stykker kød. Der er masser af smag, og det er forholdsvis billigt. Serveret sammen med en frisk salat, og en god krydret chimichurri sauce, så er det bare guf! Læs med her og få vores opskrift de perfekte nyretapper på grill.

grillede nyretapper på et træskærebræt

Hvad er nyretapper?

Nyretapper, boeuf onglet, hanger steak eller butchers steak, kært barn har mange navne.

Nyretapper er et virkeligt smagsfuldt stykke kød, der minder lidt om flanksteak i smag og struktur. Det er en muskel der sidder i mellem nyrerne og mørbraden, og det er også derfor den på dansk, bliver kaldt nyretap.
Nyretapper er så småt begyndt at dukke op i køledisken i diverse supermarkeder, så når man spotter dem, så kom dem endelig i kurven!

Nyretapper på grillen

Hvordan laver man nyretapper på grill?

Her kommer der en lille gennemgang af de ingredienser jeg plejer at bruge når jeg laver nyretapper på grill. Forberedelsen er halvdelen af arbejdet, det endelige resultat er det hele værd.

  • Nyretapper
  • Smør, til at vende dem i, inden de grilles.
  • Frisk rosmarin, giver en fantastisk smag.
  • Hvidløg, også for smagens skyld.
  • Salt og peber

Der er lidt forberedelse omkring udskæringen, der sidder en stor sene ned igennem midten, der forholdvis let skæres væk, overskydende sener samt fedt fjernes også. Så har man 2 helt rene stykker kød tilbage, jeg plejer at dele dem op i 4 bøffer. Du kan med fordel lade ligge og komme op til rumtemperatur inden de skal på grillen.

Grillen forvarmes til høj varme, så man rigtig kan få noget farve på nyretapperne, uden at overtilberede dem. Når man er ved at være klar til at grille, smeltes smørret på en pande. Kom den friske rosmarin samt hvidløg i panden, så det kan afgive noget smag. Vend hurtigt nyretapperne i det smeltede smør inden de kommes over på grillen. Krydder dem med salt og peber.

Nyretapperne grilles ved direkte varme i 3 – 4 minutter på hver side, eller til kernetemperaturen 54 – 56 grader. Når den ønskede temperatur en nået, tages nyretapperne af. Nu skal de trække utildækket i 5 – 10 minutter inden de serveres.

Nyretapperne hviler efter at have været på grillen

Nyretapper på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på grillede nyretapper. Møre som smør, og masser af smag. Vi håber du får lyst til at prøve at lave nyretapper næste gang du skal grille.

Nem opskrift på nyretapper på grill
5 fra 7 stemmer

Nyretapper på grill opskrift

Grillede oksenyretapper – Møre og fulde af smag
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 702 kcal

Ingredienser

  • 1 kg nyretapper
  • 100 g smør
  • 1 spsk frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Kødet renses for sener og pudses fri for fedt. Skær dem ud i 4 bøffer.
  • Reverse sear metoden, velegnet til træpillegrill:
    – Forvarm grillen til 130 grader. Placer nyretapperne på grillen ved indirekte varme og tilbered dem til kernetemperaturen er 53 grader det tager ca. 30 minutter . Tag bøfferne af og stil dem til siden. Grillen varmes herefter op til højste varme.
    – Når grillen er varmet op, smeltes smørret på en pande sammen med hvidløg og rosmarin. Vend bøfferne af nyretap hurtigt i smørret. Krydder dem med salt og peber, og grill dem derefter over direkte varme på grillen i 3-4 minutter, eller til den ønskede kernetemperatur er nået.
    Lad dem derefter trække i 5 – 10 minutter, før de skæres ud og serveres.
  • Tilberedningen på gasgrill og kulgrill direkte varme:
    – grillen varmes op til høj varme. På en pande smeltes smørret og der tilsættes rosmarin samt hvidløg. Bøfferne vendes hurtigt rundt i det smeltede smør. De krydres med salt og peber, hvorefter de grilles over direkte varme 3-4 minutter på hver side eller til den ønskede kernetemperatur er nået.
    – Tag bøfferne af grillen og lad dem trække utildækket i 5 – 10 minutter inder de skæres ud og serveres.
  • Det er vigtigt at man ikke overtilbereder nyretapper, da de bliver seje og kedelige. Hvis man sigter efter en kerne temperatur på 54 – 56 grader, skulle det gerne blive et godt resultat.
    Husk også at skære på tværs af fibrene i kødet når det skæres ud, ellers bliver det sejt at spise.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 702kcalKulhydrater: 1gProtein: 51gFedt: 56gMættet fedt: 29gKolesterol: 206mgNatrium: 309mgKalium: 670mgSukker: 1gA-vitamin: 662IUC-vitamin: 1mgCalcium: 26mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Halv kylling på grill og culottesteg på grill.

Serveringsforslag

Grillede nyretapper med chimichurri

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.