Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Intervalstegt culotte

Intervalstegt culotte

5

/5

2 timer 5 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 5 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Hvis du vil have en perfekte rosastegt okseculotte, der er rød helt ud til kanten, så skal du lave intervalstegt culotte. Det er en nænsom tilberedning der giver en fantastisk lækker, mør og saftig culotte som du helt sikker vil elske at sætte tænderne i. Hvis du vil læse mere om hvor nemt det er at lave intervalstegning af culottesteg, så læs med her og få vores opskrift.

intervalstegt culotte skåret i skiver på skærebræt

Den perfekte culottesteg

Jagten på den perfekte culotte handler både om tilberedning, men i særdeleshed også om kvaliteten af det stykke kød man køber. Når det så er sagt, så har jeg før været heldig med billige culotter, der i mine øjne ikke kunne fås meget bedre.

Det må gerne være lidt fedtmarmorering i kødet, det giver smag og kødet bliver også mere mørt i sidste ende. Der skal være et godt lag fedt på oversiden, så kan kan ridse det godt og få det her lækre krølfedt der bare smager fantastisk.

Og så er der tilberedningen. For mig er den perfekte culottesteg tilberedt til medium, og det betyder at den skal have en kernetemperatur på 56
grader når man tager den ud af ovnen eller grillen. Når den kommer ud skal den hvile, så kødsafterne kan samle sig i kødet og ikke bare render ud i samme øjeblik man skærer den første skive.

perfekt rose culottesteg lavet ved intervalstegning

Sådan gør du – Intervalstegning af culotte

Når man skal lave intervalstegt culotte, så tager det altså lidt længere tid, men det er ventetiden værd! Resultatet taler for sig selv og den bliver saftig og lækker rosa helt ud til kanten, lige som hvis du laver den i sous vide. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finder nederst på siden

  • Culottesteg, Gå efter en god kvalitet, her i opskriften er der brugt en culotte på ca. 1300 gram.
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Du kan lave intervalstegning på enten grillen eller i ovnen.
Ovn eller grill forvarmes og culottestegen pudses af for sener og fedt på bagsiden. Den smøres let ind i olie og krydres med salt og peber.

1. Nu skal culotten steges første gang. Den kommes i ovn eller gril og tilberedes første gang.

2. Nu skal culotten ud af ovn/grill og trække utildækket.

3. Når den har trukket skal den i ovnen/grillen igen. Igen samme tid som sidst.

4. Efter anden stegning skal culotten igen ud og trække ved stuetemperatur.

5. Sidste stegning kan være lidt længere afhængig af størrelsen på culotten. Her skal du bruge et stegetermometer. Culotten tilberedes til den ønskede kernetemperatur og skal herefter igen ud af ovnen eller grillen.

6. Nu skal culotten hvile sidste gang inden den er klar til at skære ud og servere.

Husk at skære culotten ud på tværs af kødfibrene, så bliver den mere mør.
Find alle stegetider i opskriften længere nede på siden her.

Intervalstegt okseculotte med fedtlag og skåret i skiver

Opskrift på intervalstegt culottesteg

Her kommer vores opskrift på en lækker intervalstegt culotte. Helt perfekt tilberedt, mør og saftig. Spis den med dit favorit tilbehør. Jeg vil forslå sprøde ovnstegte kartofler og en lækker hjemmelavet bearnaise sammen med en god bønnesalat.

intervalstegt culotte skåret i skiver på skærebræt
5 fra 3 stemmer

Intervalstegt culotte

Nem opskrift på intervalstegning af culottesteg. Få en helt perfekt rosastegt okseculotte hver gang, sådan her bliver den rosa helt ud til kanten.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 25 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 2 timer 5 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 457 kcal

Ingredienser

  • 1 culottesteg, ca. 1300 g.
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Man kan intervalstege både i ovn og på grill. Det bliver et rigtig godt resultat begge steder. Hvis man vil gemme stegesky til sauce, så skal der en drypbakke under med en smule vand.

Forberedelse:

  • Grillen/ovnen forvarmes til 190 grader. Grillen sættes op til indirekte varme.
  • Culotten tages ud af køleskabet en halv time før den skal tilberedes. Puds den på bagsiden for sener og fedt. Rids derefter overfladen, dog uden at skære ned i kødet.
    – Smør culotten ind i en smule olie og gnid den derefter ind i salt og peber.

Interval 1 – Første stegning:

  • På grill:
    Placer culotten imellem de 2 varmekilder og tilbered den i 15 minutter med låg på grillen. Husk drypbakke under hvis der skal gemmes stegesky til sauce.
    I ovn:
    Culotten placeres midt i ovnen på en rist, med en drypbakke eller et ildfast fad under. Den tilberedes nu 15 minutter.

Interval 2 – Første hvileperiode:

  • Når der er gået 15 minutter tages culotten af grillen eller ud af ovnen og stilles utildækket. Her skal den nu stå og trække i 15 minutter.

Interval 3 – Anden stegning:

  • Nu skal culotten på grillen eller i ovnen igen og steges 15 minutter en gang til på samme måde som før. Det gælder både for ovn og grill.

Interval 4 – Anden hvileperiode:

  • Nu skal culotten ud og hvile igen. På samme måde som før utildækket.

Interval 5 – Sidste stegeperiode:

  • Her steges culotten færdig til en kernetemperatur på 56 grader. Stegetiden i dette trin kan variere. På min grill tog det ca. 15 minutter.
    Culotten kommes igen i grill eller ovn. Nu skal den stege færdig til kernetemperaturen på 56 grader er nået. Det er altså nødvendigt at bruge et stegetermometer.
    – Ønsker man en smule mindre rød culotte, tilbereder man til en kernetemperatur på 58 grader.

Interval 6 – Sidste hvileperiode:

  • Nu skal culotten ud af ovnen/grillen og hvile i 30 minutter, inden den skæres ud og er klar til servering. Husk at skære på tværs af kødfibrene.
  • Culotten serveres med dit favorittilbehør for eksempel hjemmelavede fritter og en bearnaise sauce.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 457kcalProtein: 72gFedt: 16gMættet fedt: 6gKolesterol: 202mgNatrium: 279mgKalium: 1108mgCalcium: 62mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.