Vi elsker lækre madtærter herhjemme både børn og voksne. Til en god tærte, hører en god tærtebund selvfølgelig. Det er heldigvis ikke svært at lave din egen tærtedej, og det er både billigt og hurtigt. Læs med her og få vores opskrift på tærtedej til madtærter.
Nemt at lave hjemmelavet tærtedej
Jeg ved at mange danskere tyr til den nemme løsning, og køber en rulle færdig dej når de skal lave tærte til aftensmad. Det er der jo ikke noget forkert i, men det er faktisk virkelig nemt at lave det selv.
Du kan lave en perfekt tærtedej med ganske få ingredienser, og så kan du fylde tærtebunden med lige præcis det fyld du allerbedst kan lide.
Hvordan laver man hjemmelavet tærte?
Tærtedej er SÅ nemt at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser. Det er nemmest hvis du har en foodprocessor, men det kan også sagtens laves i hånden. Tricket er, at dejen endelig ikke må æltes, men bare lige skal samles.
Til denne tærtebund skal du bruge:
- Hvedemel
- Smør
- Salt
- Vand
Opskriften finder du længere nede på siden her, men den er virkelig nem. Hvis du kører de tre første ingredienser på foodprocessoren går det nemt, og så skal dejen bare liges samles med vand til sidst.
Alternativt kan du smuldre smørret i melet med hænderne, tilsætte salt og så samlede dejen med lidt koldt vand.
Herefter kan tærtedejen rulles ud og lægges i tærteformen. Så skal den på køl i minimum 30 minutter, prikkes med en gaffel og forbages inden den fyldes og bages med fyldet.
Opskrift på dej til tærtebund
Her får du vores nemme opskrift på en lækker tærtedej, der giver en sprød og lækker bund til en god madtærte. Vi anbefaler at du forbager dejen før du fylder den, for at få den bedste afbagning på bunden.
Tærten kan du efterfølgende fylde med spinat og laks, grøntsager, kylling og bacon, eller lige præcis hvad du har lyst til.
Tærtedej
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 100 g smør, i mindre tern
- ½ tsk salt
- 2-3 spsk vand
Sådan gør du
- Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret ud i melet. Du kan også gøre det på foodprocessoren.
- Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Pas på du ikke kommer til at ælte dejen, den skal bare samles.
- Rul tærtedejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe.
- Sæt tærteformen med dejen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time.
- Tag dejen ud og prik den helt igennem med en gaffel mange steder, det er for at undgå at tærtedejen buler op på midten under forbagningen, og at dampen kan slippe op.
- Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Tag herefter dejen ud af ovnen, fyld tærten med dit yndlingsfyld, og bag den færdig til fyldet er færdigbagt.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: