Populært:

Porretærte


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Nogle gange skal aftensmaden bare være nem og lækker, og her kan en porretærte altså virkelig noget. Du skal bruge ganske få råvarer til at lave en lækker tærte, og har du lidt porrer liggende, så er denne porretærte helt oplagt. Læs med her og få vores nemme opskrift.

porretærte med timian og løg på sort fad

Nem vegetarisk tærte

Vi elsker tærter herhjemme.

Det er nemt at lave selv, og så er det en super god måde at få bruge forskellige rester af grøntsager på. Man kan også sagtens tilsætte kød hvis man har en rest kylling, skinke eller bacon liggende.

Denne tærte er dog helt traditionel med porre, løg og timian, og er altså en vegetarisk tærte.

Vi spiser den for eksempel til aftensmad med en kålsalat til, det er perfekt til en kødfri dag.

Vi elsker den også til frokost, fordi den er så nem og hurtig at lave. Den er også skøn at tage med på udflugt og spise kold.

Porrer kan altså bare noget i sådan en tærte, og vi er så heldige at kunne få friske porrer stort set hele året rundt, så det er med at udnytte det. Tilmed er de jo sunde og ret billige at købe i butikkerne, så der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af porrer.

Porretærten her er et godt sted at starte.

porretærte med løg og timian

Ingrediensnoter

Porrer – Du kan købe porre i de fleste supermarkeder hele året rundt. De kan også sagtens dyrkes i din egen køkkenhave.

Løg – Løgene passer godt sammen med porrer, og er med til at give god smag.

Timian – Løg, porrer og timian er bare et super godt match.

Æg – Æggene bruges sammen med mælk i massen til at hælde i tærten. Æggene mætter godt, og gør at tærten sætter sig og bliver fast under bagning.

Parmesan – Parmesan eller anden ost i æggemassen er med til at give en god smag til den færdige tærte.

Tærtedej – Tærtedej laver vi altid selv. Det er nemt og hurtigt, og den består af hvedemel, smør, salt og vand.

Hvordan laver man porretærte?

Det er heldigvis ret nemt at lave en lækker porretærte fra bunden. Først skal tærtedejen laves. Det gør jeg altid i min foodprocessor, men du kan også gøre det i hånden.

Først smulres smørret i melet sammen med salt, og så samles dejes hurtigt med lidt vand. Den må endelig ikke æltes.

Dejen rulles ud og kommes i en tærteform. Jeg sætter altid tærtedejen på køl en halv times tid inden jeg bager den, så undgår man at den trækker sig for meget sammen.

Når tærtedejen skal bages, prikkes bunden først med en gaffel, og så forbages tærten i 12-15 minutter. I mens kan man gøre fyldet klar.

Porre og løg renses og skæres i skiver, og blandes med timian, salt og peber. Æggene slås ud i en skål og piskes sammen med mælk og fintrevet parmesan.

Når tærten er klar, kommes porre og løg op i tærten, og æggemassen hældes over inden den sættes tilbage i ovnen og bages til æggemassen er fast.

Server tærten lun eller kold.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

porretærte med sprød bund og parmesan

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rester af porretærte?

Resterne skal opbevares på køl og kan med fordel spises kolde dagen efter.

Kan porretærte fryses?

Ja du kan sagtens fryse tærten eller eventuelle rester af tærten ned.

Kan jeg bruge andet end parmesan?

Ja du kan bruge den ost du bedst kan lide eller en rest du har i køleskabet. Prøv også med hytteost, cheddar eller fetaost.

Andre tærteopskrifter du måske vil synes om

fad med hjemmelavet porretærte

Tips og tricks til porretærte

  • Har du en rest kød for eksempel skinke, sprød bacon eller tilberedt kylling? Så kan du sagtens komme det i tærten sammen med porrene. Det smager skønt.
  • Du kan sagtens tilsætte andre grøntsager, hvis du har lidt rester i køleskabet du gerne vil have brugt.

Serveringsforslag

  • Server denne tærte til en lækker sommerbuffet sammen med grillet kød og salater.
  • Server til en let frokost med lidt sprød salat.
  • Server som aftensmåltid med en mættende kålsalat og en god dressing eller som tilbehør til kød.
  • Gem resterne, og tag den kolde tærte med på madpakken, det smager skønt.

Prøv også at lave vores Grøntsagstærte

porretærte med hjemmelavet tærtedej
sprød porretærte med timian og løg

Opskrift på vegetarisk tærte med porre

Her får du vores opskrift på en nem, lækker og ikke mindst billig ret, nemlig porretærte. Det er en ret jeg husker fra min barndom, fordi min far altid havde porrer i køkkenhaven.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften på vores version af en vegetarisk porretærte, og servere den for din familie.

porretærte med timian og løg på sort fad
5 fra 3 stemmer

Porretærte

Opskrift på porretærte
Porretærte er nem, lækker og billig hverdagsmad. Server som tilbehør til kød eller fisk eller som en vegetarisk ret med en god salat til. Den er også skøn på en buffet eller til en frokost i naturen.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 574 kcal

Ingredienser

Tærtedej:

  • 180 g hvedemel
  • 100 g smør
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk vand, måske lidt mere

Fyld:

  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 2 spsk frisk timian
  • Salt
  • Peber
  • 8 æg
  • 2 dl mælk
  • 20 g parmesan

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Kom hvedemel, tern af smør og salt i en skål, og smulder smørret i melet. Det kan også gøres på en foodprocessor.
  • Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Dejen må ikke æltes, den skal bare samles hurtigt. Du skal bruge cirka 2-3 spsk vand.
  • Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din form. Vi bruger en tærteform på 24-25 cm i diameter. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe og flotte.
  • Sæt tærteformen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time. Det er for at undgå at dejen trækker sig sammen under forbagningen af bunden. Dette kan springes over hvis du har travlt.
  • Tag dejen ud og prik den helt igennem mange steder med en gaffel. Det er for at undgå at tærtedejen buler op under forbagningen, og for at dampen kan slippe ud mens den bager.
  • Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Forbered imens fyldet.

Fyld:

  • Rens porrer og løg, og skær dem i skiver. Bland dem sammen med timian.
  • Pisk æg sammen med mælk, salt og peber, og tilsæt fintrevet parmesan.

Samling og bagning:

  • Når tærtedejen er forbagt, tages den ud af ovnen. Porrer, løg og timian fordeles på bunden. Æggemassen hældes herefter ud over.
  • Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast og tærtedejen er gylden og sprød. Det tager for os cirka 35 minutter ved 200 grader.
  • Server tærten varm eller lun med en grøn salat til, eller gem den til senere og server den kold.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 574kcalKulhydrater: 50gProtein: 21gFedt: 32gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 391mgNatrium: 692mgKalium: 437mgFibre: 3gSukker: 7gA-vitamin: 2500IUC-vitamin: 16mgCalcium: 243mgJern: 6mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Porretærte”

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.