Indhold

Laksetærte med spinat

Indhold

Denne laksetærte med spinat og feta er rigtig nem at lave, og smager bare fantastisk. Den kan enten laves i den hurtige version med en færdigkøbt tærtedej, eller du kan lave din egen dej hvis du har lyst til det.

Denne her tærte er super god med en grov tærtedej for eksempel med rugmel i som denne. Jeg må ærligt indrømme at vi ofte ender med den færdigkøbte løsning. Fordi tærte lidt for os skal være hurtig mad. Det er noget vi laver når vi har nok at se til i forvejen og det bare skal være simpelt. Men hvis du nu vil forkæle familien lidt ekstra, så prøv denne hjemmelavede tærtedej. Den er SÅ nem, og det er første gang det er lykkedes mig at lave en lækker og sprød bund der ikke klaskede helt sammen under bagningen.

Laver du selv din bund, så bør du prikke den med en gaffel og forbage den inden du kommer fyldet i. Det gør jeg som regel ikke når jeg køber færdiglavet tærtedej.

Laksetærte med spinat - Opskrift på madtærte med laks, feta og spinat

Laksetærte med spinat opskrift

Her er vores bud på en opskrift på laksetærte med spinat og feta. Den smager mildt og godt af det der er i, og så mætter den rigtig godt.

Hvis du laver din tærtedej selv, så kan du med fordel bruge overskydende dej til at lave nogle små minitærter til børnene. Når jeg gør det, så bliver der bare spist meget mere. Det er jo super sjovt at få sin egen lille tærte. Måske kan børnene endda selv få lov til at komme fyld i deres egen tærte.

Laksetærte med spinat - Opskrift på madtærte med laks, feta og spinat
0 fra 0 stemmer

Laksetærte med spinat opskrift

Madtærte der mætter godt og har god smag!
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 45 min
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret, Tærte
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 tærtedej, hjemmelavet eller færdigkøbt
  • Olivenolie
  • 2 laksefileter
  • 450 g spinat, frossen, hakket
  • 1/2 stk puck-ost, eller anden salatost
  • 6 æg
  • 4 dl mælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød

Sådan gør du

  • Tærtedejen ligges i et tærtefad (forbag den 15 minutter hvis du bruger hjemmelavet tærtedej) og laksefileterne steges på en pande i lidt olivenolie, laksen krydres med salt og peber.
  • Herefter findeles laksen og fordeles laksen ud på tærdejen mens den frosne spinat tøes op på panden, tilsæt en smule peber samt lidt revet muskatnød til spinaten. Spinaten fordeles herefter over laksen og så tilsættes tern af salatosten.
  • Pisk æg og mælk med lidt salt og peber, og hæld massen ud over tærten. Alt efter størrelsen på din tærteform, skal du måske bruge mere eller mindre æggemasse.
  • Tærten bages i ovnen ved 200 grader til æggemassen er fast og tærten er gylden, det tager ca. 30-40 min.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Tærte
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: One pot pasta med kylling og grønkål

Laksetærte med spinat – Tips og tricks

  • Prøv at toppe tærten med revet parmesan, eller kom det i æggemassen
  • Det er nemmest at stege laksen med skindet på, når den er færdigstegt, kan du nemt pille skindet af inden du fordeler laksen på tærtedejen.

Serveringsforslag

  • Spises varm når den kommer ud af ovnen. Evt. med en grøn salat eller gnavegrønt til. Er også god kold på madpakken.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg