Sidst på ugen er der ofte grøntsager tilbage i grøntsagsskuffen der ikke lige er blevet brugt, og de kan for eksempel bruges til en fantastisk grøntsagstærte. Det er nemt at lave, og man kan bruge de grøntsager man bedst kan lide. Læs med her og så den nemme opskrift på vegetartærte.
Grøntsagstærte er nem restemad
Tærte med grøntsager er helt oplagt til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, og bruge de sidste grøntsager der er tilbage sidst på ugen. Det gør ikke noget at peberfrugten er blevet lidt slatten eller broccolien er lidt kedeligt, i tærten her får de nyt liv.
Det er super nemt at lave din egen tærtedej, og derfra kan du fylde den med lige præcis de grøntsager du bedst kan lide. Vi laver tit vegetartærte, altså tærte uden kød, og det er super god aftensmad med en grøn salat. Tærte er også lækker frokost eller på madpakken, så rester af tærten kan du sagtens spise kold dagen efter eller du kan lune den.
Mere hverdagsmad
Hvordan laver man tærte med grøntsager?
Det er ikke spor svært at lave hjemmelavet tærte, og når du først har grundprincipperne på plads med tærtedejen og æggemassen, så kan du variere tærten i det uendelige.
Til vores tærtedej bruger vi:
- Hvedemel
- Smør
- Salt
- Vand
Æggemassen består af:
- Æg
- Mælk
- Salt og peber
Fyldet kan du variere som du synes, her bruger vi:
- Rød peberfrugt
- Broccoli
- Porre
- Rødløg
Det første der er gæres er at lave tærtedejen. Herefter anbefaler vi at den lige sættes på køl inden den bages. Der er for at den ikke skrumper så meget under bagningen.
Så prikkes den med en gaffel, det er meget vigtigt for at den ikke buler op under forbagningen. Når tærtedejen er forbagt kan den fyldes med grøntsager og æggemassen og så skal den bare bages færdig i ovnen.
Opskrift på den bedste tærte med grøntsager
Her får du vores opskrift på en lækker grøntsagstærte med fyld af forskellige grøntsager og en klassisk æggemasse. Den er nem at lave, og du kan bytte vores forslag til grøntsager ud med andre. Det bestemmer du helt selv. Tjek eventuelt hvilke rester du har i køleskabet, denne tærte er nemlig oplagt til at få brugt de halvkedelige grøntsager, og på den måde undgå madspild.
Grøntsagstærte
Ingredienser
Tærtedej:
- 180 g hvedemel
- 100 g smør, i mindre tern
- ½ tsk salt
- 2-3 spsk vand
Grøntsager:
- ½ broccoli
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 porre
Æggemasse:
- 8 æg
- 2 dl mælk
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Tærtebund:
- Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret i melet. Det kan også gøres på en foodprocessor.
- Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Dejen må ikke æltes, den skal bare samles hurtigt.
- Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din form. Vi bruger en tærteform på 24-25 cm i diameter. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe og flotte.
- Sæt tærteformen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time. Det er for at undgå at dejen trækker sig sammen under forbagningen.
- Tag dejen ud og prik den helt igennem mange steder med en gaffel. Det er for at undgå at tærtedejen buler op under forbagningen, og for at dampen kan slippe ud mens den bager.
- Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Forbered imens fyldet.
Fyld:
- Vask alle grøntsager.
- Skær peberfrugten i tern. Skær rødløget i skiver. Del broccolien i små buketter, og skær porren i tynde skiver.
- Pisk æggemassen sammen af æg, mælk, salt og peber.
Samling og bagning:
- Når tærtedejen er færdigbagt, tages den ud af ovnen. Broccoli, peberfrugt og porre fordeles på bunden. Rødløgene lægges på toppen, og æggemassen hældes ud over all grøntsagerne.
- Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast og tærtedejen er gylden og sprød. Det tager for os cirka 35 minutter ved 200 grader.Alt efter hvilke grøntsager du bruger, kan bagetiden variere, da nogle grøntsager indeholder mere væske end andre.
- Server tærten varm eller lun med en grøn salat til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her