Indhold

Grøntsagstærte

Indhold

Sidst på ugen er der ofte grøntsager tilbage i grøntsagsskuffen der ikke lige er blevet brugt, og de kan for eksempel bruges til en fantastisk grøntsagstærte. Det er nemt at lave, og man kan bruge de grøntsager man bedst kan lide. Læs med her og så den nemme opskrift på vegetartærte.

Grøntsagstærte med sprød hjemmelavet tærtebund, broccoli, rød peberfrugt og rødløg

Grøntsagstærte er nem restemad

Tærte med grøntsager er helt oplagt til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, og bruge de sidste grøntsager der er tilbage sidst på ugen. Det gør ikke noget at peberfrugten er blevet lidt slatten eller broccolien er lidt kedeligt, i tærten her får de nyt liv.

Det er super nemt at lave din egen tærtedej, og derfra kan du fylde den med lige præcis de grøntsager du bedst kan lide. Vi laver tit vegetartærte, altså tærte uden kød, og det er super god aftensmad med en grøn salat. Tærte er også lækker frokost eller på madpakken, så rester af tærten kan du sagtens spise kold dagen efter eller du kan lune den.

Tærte med forskellige grøntsager på tallerken

Hvordan laver man tærte med grøntsager?

Det er ikke spor svært at lave hjemmelavet tærte, og når du først har grundprincipperne på plads med tærtedejen og æggemassen, så kan du variere tærten i det uendelige.

Til vores tærtedej bruger vi:

  • Hvedemel
  • Smør
  • Salt
  • Vand

Æggemassen består af:

  • Æg
  • Mælk
  • Salt og peber

Fyldet kan du variere som du synes, her bruger vi:

  • Rød peberfrugt
  • Broccoli
  • Porre
  • Rødløg

Det første der er gæres er at lave tærtedejen. Herefter anbefaler vi at den lige sættes på køl inden den bages. Der er for at den ikke skrumper så meget under bagningen.

Så prikkes den med en gaffel, det er meget vigtigt for at den ikke buler op under forbagningen. Når tærtedejen er forbagt kan den fyldes med grøntsager og æggemassen og så skal den bare bages færdig i ovnen.

Grøntsagstærte med peberfrugt, broccoli og peberfrugt

Opskrift på den bedste tærte med grøntsager

Her får du vores opskrift på en lækker grøntsagstærte med fyld af forskellige grøntsager og en klassisk æggemasse. Den er nem at lave, og du kan bytte vores forslag til grøntsager ud med andre. Det bestemmer du helt selv. Tjek eventuelt hvilke rester du har i køleskabet, denne tærte er nemlig oplagt til at få brugt de halvkedelige grøntsager, og på den måde undgå madspild.

Grøntsagstærte med sprød hjemmelavet tærtebund, broccoli, rød peberfrugt og rødløg
5 fra 1 stemme

Grøntsagstærte

Opskrift på nem tærte med forskellige grøntsager – Her broccoli, peberfrugt, porre og rødløg
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Køleskab 30 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 559 kcal

Ingredienser

Tærtedej:

  • 180 g hvedemel
  • 100 g smør, i mindre tern
  • ½ tsk salt
  • 2-3 spsk vand

Grøntsager:

  • ½ stk broccoli
  • 1 stk peberfrugt
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk porre

Æggemasse:

  • 8 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

Tærtebund:

  • Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret i melet. Det kan også gøres på en foodprocessor.
  • Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Dejen må ikke æltes, den skal bare samles hurtigt.
  • Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din form. Vi bruger en tærteform på 24-25 cm i diameter. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe og flotte.
  • Sæt tærteformen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time. Det er for at undgå at dejen trækker sig sammen under forbagningen.
  • Tag dejen ud og prik den helt igennem mange steder med en gaffel. Det er for at undgå at tærtedejen buler op under forbagningen, og for at dampen kan slippe ud mens den bager.
  • Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Forbered imens fyldet.

Fyld:

  • Vask alle grøntsager.
  • Skær peberfrugten i tern. Skær rødløget i skiver. Del broccolien i små buketter, og skær porren i tynde skiver.
  • Pisk æggemassen sammen af æg, mælk, salt og peber.

Samling og bagning:

  • Når tærtedejen er færdigbagt, tages den ud af ovnen. Broccoli, peberfrugt og porre fordeles på bunden. Rødløgene lægges på toppen, og æggemassen hældes ud over all grøntsagerne.
  • Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast og tærtedejen er gylden og sprød. Det tager for os cirka 35 minutter ved 200 grader.
    Alt efter hvilke grøntsager du bruger, kan bagetiden variere, da nogle grøntsager indeholder mere væske end andre.
  • Server tærten varm eller lun med en grøn salat til.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 559kcalKulhydrater: 50gProtein: 21gFedt: 31gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 386mgNatrium: 1230mgKalium: 625mgFibre: 5gSukker: 8gA-vitamin: 2957IUC-vitamin: 110mgCalcium: 177mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad uden kød, Kødfri aftensmad, Madtærte med grøntsager, Tærte med grøntsager, Vegetarret, Vegetartærte
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg