Perfekt tilberedt rosastegt culotte, med smagen af bål. Det er er reverse seared okseculotte når det er bedst. Reverse sear giver en helt fantastisk smag til culotten, og den blide tilberedning søger for at det bliver et saftigt og mørt stykke kød. Hvis du vil se hvordan du laver en culotte med reverse sear metoden, så læs med her.
Tilberedning på den nemme måde
Jeg er fan! Du får smagen af bålmad lavet på en grill, og det er slet ikke så dårligt. Første gang jeg prøvede reverse sear var på min gamle Genesis gasgrill fra Weber. Jeg havde købt en røgboks (reklamelink), altså en beholder til røgsmuld eller røgflis, så man nemt kan lave røg i grillen, og derfra har det bar været den foretrukne metode til culotte, cuvette, bøffer, koteletter og masser af andre lækre stykker kød.
Nu er “stalden” udvidet med en træpillegrill (reklamelink) og det gør det bare endnu nemmere. Du stiller temperaturen, den laver røgen og så er resten bare at læne sig tilbage og vente .. Sidder du nu derude og har en kuglegrill, så kan du sagtens lave reverse sear alligevel. Du skal bare styre temperaturen, så grillen ligger imellem 120 – 130 grader til kødet har nået kernetemperaturen. Derefter tages kødet af og hviler imens man får startet flere kul op, når grillen så er rygende varm, så bruner man det af.
Prøv dig frem med forskellige slags røgflis, træpiller eller røgesmuld.
Sådan gør du – Reverse seared okseculotte
Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser jeg har brugt og fremgangsmåden. Hvis du tilbereder culotten på gasgrill eller kuglegrill skal du udover et godt stege termometer også bruge en røgboks samt røgflis eller smuld. I den her opskrift har jeg valgt ikke at bruge andre krydderier end salt og peber.
Den her opskrift er lavet på min Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink).
Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
Du skal bruge:
- Okseculotte, jeg går efter god kvalitet med en god fedtmarmorering.
- Salt
- Peber
Reverse sear metoden er ganske enkel. Den forberedte culotte kommer på den forvarmede grill, hvor den tilberedes ved lav varme og med røg til den har nået den ønskede kernetemperatur. Når kernetemperaturen er nået tages culotten af imens grillen varmes op til høj varme.
På den nu rygende varme grill brunes culotten til sidst af på alle sider over direkte varme. Herefter skal culotten hvile utildækket inden den skæres ud og serveres med det ønskede tilbehør.
Prøv også: Intervalstegt culotte
Reverse seared okseculotte opskrift
Her kommer vores opskrift en lidt anderledes måde at tilberede en okseculotte på grillen. Reverse sear giver en fantastisk smag og jeg kan kun anbefale dig at prøve næste gang du skal have et godt stykke kød på grillen.
Den her tilberedningsmetode er meget velegnet til træpillegrill.
Reverse seared okseculotte
Ingredienser
- 1,8 kg okseculotte
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Forberedelse af culotten:
- Culotten tages ud fra køl en time inden den skal grilles.Culotten skylles i koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. Fjern hinder og fedt på bagsiden. Rids fedtsiden på culotten med en skarp kniv dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides med salt og peber efter smag.
Grillen forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme.
- – Hvis man griller på en gasgrill eller kuglegrill benyttes en røgboks med smuld eller røgflis.– Hvis man griller på en træpillegrill kommer røgen helt af sig selv.
- Culotten kommes nu på grillen og grilles ved 130 grader med røg til kernetemperaturen er 56 grader.– De er en god ide at alliere sig med et godt stege termometer, så man kan holde øje med temperaturen undervejs. Tilberedningstiden kan variere og er derfor vejledende. Det er er kernetemperaturen der afgør hvornår culotten er færdig.
- Når den ønskede temperatur et nået tages culotten af grillen og stilles utildækket. Grillen varmes herefter op til højeste varme.
- Når grillen har nået høj temperatur brunes culotten af på alle sider ved høj direkte varme. Hold øje med at den ikke brænder på da fedet let antænder.– Det er dette trin der er "Reverse sear" altså bruning efter tilberedning, lidt som når man har lavet stegen sous vide og bruner af bagefter.
- Når culotten er brunet af stilles den utildækket og skal nu hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres med tilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: