Madformadelskere / Grill / Grillet kød, fisk og fjerkræ / Reverse seared okseculotte

Reverse seared okseculotte


5

/5

1 time 55 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Opd.

Perfekt tilberedt rosastegt culotte, med smagen af bål. Det er er reverse seared okseculotte når det er bedst. Reverse sear giver en helt fantastisk smag til culotten, og den blide tilberedning søger for at det bliver et saftigt og mørt stykke kød.

reverse seared okseculotte skåret i skiver på skærebræt.

Tilberedning på den nemme måde

Jeg er fan! Du får smagen af bålmad lavet på en grill, og det er slet ikke så dårligt. Første gang jeg prøvede reverse sear var på min gamle Genesis gasgrill fra Weber. Jeg havde købt en røgboks (reklamelink), altså en beholder til røgsmuld eller røgflis, så man nemt kan lave røg i grillen, og derfra har det bare været den foretrukne metode til culotte, cuvette, bøffer, koteletter og masser af andre lækre stykker kød.

Nu er “stalden” udvidet med en træpillegrill (reklamelink), og det gør det bare endnu nemmere. Du stiller temperaturen, den laver røgen og så er resten bare at læne sig tilbage og vente.. Sidder du nu derude og har en kuglegrill, så kan du sagtens lave reverse sear alligevel.

Du skal bare styre temperaturen, så grillen ligger imellem 120-130 grader til kødet har nået kernetemperaturen. Derefter tages kødet af og hviler, imens man får startet flere kul op, og når grillen så er rygende varm, så bruner man det af.

Prøv dig frem med forskellige slags røgflis, træpiller eller røgesmuld.

skiver af rosastegte okseculotte lavet med reverse sear metoden.

Mere grillinspiration


Ingrediensnoter

Okseculotte – Jeg går efter god kvalitet, og med en god fedtmarmorering. Det giver den bedste smag i sidste ende.

Salt og peber – Culotten skal krydres godt med salt og peber. Det er vigtigt for smagen.

Hvordan laver man Reverse seared okseculotte?

Her kommer en hurtig gennemgang af fremgangsmåden. Hvis du tilbereder culotten på gasgrill eller kuglegrill skal du udover et godt stegetermometer også bruge en røgboks samt røgflis eller smuld. I den her opskrift har jeg valgt ikke at bruge andre krydderier end salt og peber, men du kan selvfølgelig krydre som du vil.

Den her opskrift er lavet på min Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink).

Reverse sear-metoden er ganske enkel. Den forberedte culotte kommer på den forvarmede grill, hvor den tilberedes ved lav varme og med røg til den har nået den ønskede kernetemperatur. Når kernetemperaturen er nået, tages culotten af imens grillen varmes op til høj varme.

På den nu rygende varme grill brunes culotten til sidst af på alle sider over direkte varme. Herefter skal culotten hvile utildækket inden den skæres ud og serveres med det ønskede tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

reverse seared okseculotte lavet på grill med røg.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja resterne kan fint gemmes i køleskab eller fryser. Du kan spise kødet koldt eller bruge det i andre retter hvis du har lyst til det.


Andre tilberedninger af culottesteg

reverse seared okseculotte skåret i skiver på skærebræt.

Tips og Tricks

  • Hold øje med temperaturen
    • Det er helt essentielt at alliere sig med et stegetermometer når man tilberede reverse seared kød. Det er nødvendigt for at du ved hvornår den rette kernetemperatur er nået og du skal brune kødet af.
  • Brug resterne
    • Vi bruger tit resterne af culottesteg til noget lækkert fyld i tacos eller tortillas, hvor vi tilbereder det på panden sammen med noget tacokrydderi. Du kan også bruge det i en skøn Beef ramen eller som fyld på en Bøf bearnaise pizza

Serveringsforslag

Elsker du at tilberede reverse sear?

Prøv også vores opskrifter på Reverse seared oksecuvette

reverse seared okseculotte lavet på grill med røg.

Opskrift på culotte med reverse sear-metoden

Her kommer vores opskrift en lidt anderledes måde at tilberede en okseculotte på grillen. Reverse sear giver en fantastisk smag og jeg kan kun anbefale dig at prøve næste gang du skal have et godt stykke kød på grillen.

Den her tilberedningsmetode er meget velegnet til træpillegrill.

reverse seared okseculotte skåret i skiver på skærebræt.
5 fra 3 stemmer

Reverse seared okseculotte

Opskrift på perfekt grillet culottesteg med en god smag af røg, lavet på enten træpillegrill eller anden grill med røgboks. Vi krydrer her med salt og peber, for den mere rene smag, men du kan selvfølgelig krydre som du har lyst til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 471 kcal

Ingredienser

  • 1,8 kg okseculotte
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Forberedelse af culotten

  • Culotten tages ud fra køl en time inden den skal grilles.
    Culotten skylles i koldt vand, og duppes tør med køkkenrulle. Fjern hinder og fedt på bagsiden. Rids fedtsiden på culotten med en skarp kniv dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides med salt og peber efter smag.
    1,8 kg okseculotte, Salt, Peber
  • Grillen forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme.
  • Hvis man griller på en gasgrill eller kuglegrill benyttes en røgboks med smuld eller røgflis.
    Hvis man griller på en træpillegrill kommer røgen helt af sig selv.
  • Culotten kommes nu på grillen og grilles ved 130 grader med røg til kernetemperaturen er 56 grader.
    – De er en god ide at alliere sig med et godt stege termometer, så man kan holde øje med temperaturen undervejs. Tilberedningstiden kan variere og er derfor vejledende. Det er er kernetemperaturen der afgør hvornår culotten er færdig.
  • Når den ønskede temperatur et nået, tages culotten af grillen og stilles utildækket og hviler. Grillen varmes samtidig op til højeste varme.
  • Når grillen har nået høj temperatur, brunes culotten af på alle sider ved høj direkte varme. Hold øje med at den ikke brænder på, da fedet let antænder.
    – Det er dette trin der er "Reverse sear" altså bruning efter tilberedning, lidt som når man har lavet stegen sous vide og bruner af bagefter.
  • Når culotten er brunet af, stilles den utildækket og skal nu hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres med tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 471kcalKulhydrater: 1gProtein: 62gFedt: 23gMættet fedt: 8gKolesterol: 195mgNatrium: 1322mgKalium: 965mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1IUCalcium: 73mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 2. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.