Opskrift på perfekt grillet culottesteg med en god smag af røg, lavet på enten træpillegrill eller anden grill med røgboks.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 1 timet55 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1,8kgokseculotte
Salt
Peber
Sådan gør du
Forberedelse af culotten:
Culotten tages ud fra køl en time inden den skal grilles.Culotten skylles i koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. Fjern hinder og fedt på bagsiden. Rids fedtsiden på culotten med en skarp kniv dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides med salt og peber efter smag.
Grillen forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme.
- Hvis man griller på en gasgrill eller kuglegrill benyttes en røgboks med smuld eller røgflis.- Hvis man griller på en træpillegrill kommer røgen helt af sig selv.
Culotten kommes nu på grillen og grilles ved 130 grader med røg til kernetemperaturen er 56 grader.- De er en god ide at alliere sig med et godt stege termometer, så man kan holde øje med temperaturen undervejs. Tilberedningstiden kan variere og er derfor vejledende. Det er er kernetemperaturen der afgør hvornår culotten er færdig.
Når den ønskede temperatur et nået tages culotten af grillen og stilles utildækket. Grillen varmes herefter op til højeste varme.
Når grillen har nået høj temperatur brunes culotten af på alle sider ved høj direkte varme. Hold øje med at den ikke brænder på da fedet let antænder.- Det er dette trin der er "Reverse sear" altså bruning efter tilberedning, lidt som når man har lavet stegen sous vide og bruner af bagefter.
Når culotten er brunet af stilles den utildækket og skal nu hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres med tilbehør.