Annonce – Dette indlæg er lavet i samarbejde med Wagyupusher.dk.
Wagyu flap meat på grill er simpelthen en fantastisk mundfuld. Der er så meget smag i kødet, og det er så mørt og lækkert. Denne udskæring kaldes både flat meat, flap steak eller bavette – kært barn har mange navne. Læs med her og få vores opskrift på perfekt grillet flap meat.
Gaven til en kødelsker
Wauw!! Hold nu op hvor det smager! Det var det jeg tænkte da jeg tog første bid. Flap meat er min nye favorit, det kan der slet ikke være tvivl om. Wagyu flap meat minder en del om flanksteak i strukturen, men her stopper sammenligningen også. Det er helt utroligt mørt, og smagen er så intens at jeg tror det vil overraske de fleste.
Vi har med et stykke wagyu kød at gøre, der ligger på 8-9 på MBS skalaen, og det er altså i den høje ende. MBS dækker over fedtprocenten i kødet, og som jeg har sagt det så tit, gå efter en god fedtmarmorering. Og det skal man gøre fordi fedtet bidrager så meget til smagen, det ændrer sig fuldstændigt under tilberedningen, så man får slet ikke fornemmelsen af at der er et fedt stykke kød man spiser.
Kød skal på grillen efter min smag, og det kom det her stykke flap meat også. Grill kan noget med smag, og tager man et smagsfuldt stykke kød som det her og griller det, så er der bare dobbelt op på velsmag ud over alle grænser. Gå efter en tilberedning på medium eller lavere, jeg fik måske givet det lidt for kraftig varme her, (Gæster midt i tilberedningen), men resultatet blev alligevel fantastisk.
Wagyu kød er til en speciel lejlighed, og ikke noget man bare skal drøne ned på en hverdag. Nej, det skal være til en hyggeaften med kæresten, konen, eller sammen med gode venner og familie, der sætter pris på et stykke kød det skubber grænsen for velsmag.
Tilbehøret skal efter min smag holdes simpelt, kødet er i centrum, og når man køber et stykke kød i den prisklasse, så fortjener det al opmærksomhed. Her blev det serveret med sprøde hjemmelavede pommes frites og stegte tapas peber. Simpelt og godt!
Ingrediensnoter
Wagyu flap meat – Vil du have et stykke kød der virkelig leverer så smag og tekstur, så er det et stykke flap meat eller det der også hedder bavette du skal kaste dig over. Du kan købe det her.
Hvordan laver man wagyu flap meat på grill?
Jeg er stor tilhænger af at grille kød, det giver en rigtig god smag til kødet, man bare ikke får andre steder. Når det så er sagt, så kan man også sagtens tilberede sådan en her lækker omgang flap meat på en pande. Det er stort set samme fremgangsmåde.
Her kommer en kort beskrivelse af fremgangsmåden til hvor dan du laver det bedste wagyu flap meat på grill. Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.
Husk at kødet skal tages ud af køleskabet lidt inden det skal grilles, så det ikke er iskoldt. Derefter pudses kødet for hinder og overskydende fedt.
Kødet smøres i en smule olie og krydres efter smag med salt og peber. Kødet grilles nu på begge sider over direkte varme på en forvarmet grill. Når den ønskede kernetemperatur er nået, tages kødet af grillen og skal nu trække utildækket, inden det skæres ud og serveres.
Ofte stillede spørgsmål
Wagyu flap meat eller bavette skal ikke steges mere end til medium. Det må også gerne være medium rare. Vi går efter en kernetemperatur på 54 grader, det passer perfekt til vores smag.
Ja det kan du sagtens. Wagyupusher har endda lavet en fin video der viser dig hvordan. Find deres tilberedningsvideo her.
Andre opskrifter du måske vil synes om
Opskrift på perfekt wagyu bavette
Bavette, som også kaldes flap meat er et mørt og lækkert stykke kød med masser af smag. Vi laver det her på grillen. Det giver lige lidt ekstra på den gode smag, og vi elsker simpelthen at tilberede kød på grillen. Skal du forkæle familien lidt ekstra, så er sådan et lækkert stykke flap meat altså alle pengene værd.
Wagyu flap meat på grill
Ingredienser
- 800 g wagyu flap meat
- 1 spsk olivenolie
- salt, efter smag
- peber, efter smag
Sådan gør du
- Tag kødet ud af køleskabet en halv times tid inden det skal grilles.
- Kødet pudses af for fedt og eventuelle hinder.
- Grillen forvarmes til ca. 220 grader sat op til direkte varme.
- Smør kødet ind i en smule olie og krydder det med salt og peber efter smag.
- Kom nu kødet på den forvarmede grill og tilbered det i 7-12 minutter på hver side. Kødet vendes hver andet minut under tilberedningen.
- Der kan være forskel på hvor tykt det stykke flap meat man tilbereder, og derfor er tilberedningstiden vejledende. Brug et stegetermometer og gå efter en kernetemperatur på ca. 54 grader. Stegetermometeret placeres i den tykke del af kødet.
- Når kødet har nået en ønskede kernetemperatur tages det af grillen, og skal nu trække utildækket i ca. 15 minutter. Kernetemperaturen i kødet stiger en smule når det trækker.
- Når kødet har trukket skæres de i tynde skiver på tværs af kødfibrene og serveres med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her