Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza med kødboller

Pizza med kødboller

4.67

/5

2 timer

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er ikke noget som en lækker hjemmelavet pizza med kødboller. En god krydret pizzasovs, ost og nogle saftige krydrede kødboller, så bliver det altså ikke meget bedre! Hvis du kunne tænke dig at se hvordan du selv kan lave den bedste kødbollepizza i verden, så læs med her og få vores opskrift.

pizza med kødboller, rød peberfrugt, rødløg, tomatsovs og ost på skærebræt

Pizza med kødboller tak!

Pizzafredag er fast tradition hjemme hos os. Så bliver der tændt op i pizzaovnen, og ungerne glæder sig hele dagen til at hygge med nogle lækre hjemmelavede pizzaer.

Jeg elsker pizza, men efterhånden, så er det faktisk kun dem vi selv laver jeg gider spise.

Men hvad er det så der gør forskellen fra en fra den lokale pizzahandler til dem vi laver selv? Alt vil jeg mene! Dejen er bedre, knasende sprød skorpe i tynd bund, sådan foretrækker vi dem.

Pizzasaucen er også et kapitel for sig selv, og faktisk er den virkelig nem at lave, så der er ingen grund til at købe en færdig pizzasauce. Og så er der fyldet, her er det en verden af muligheder, og som med så meget andet, så er det “less is more”, der gør sig gældende.

Det er nemlig en kunst ikke at overfylde pizzaen, men derimod komme den helt rigtige kombination af fyld på, der får smagen til at eksplodere. Og det er her at min kødbollepizza kan noget.

Helt enkel med pizzasauce, to slags ost, krydrede hjemmelavede kødboller, en smule løg og rød peberfrugt. Som det sidste pift, så kommer der er drys tørret oregano og et drys salt på inden den ryger i ovnen og bliver bagt.

Når jeg skiver to slags ost, så er det frisk mozzarella og parmesan jeg snakker om. Mozzarella, smager ikke af så meget, men giver den der lækre snaskede ost der trækker tråde, og parmesanen giver salt og en masse umamismag til pizzaen.

For noget tid siden havde vi vores nye naboer på besøg til en omgang pizza og hygge på terrassen, og det var en fornøjelse at se smilet på deres ældste søn da han tog den første bid af en helt nybagt kødbollepizza. Han sagde også efterfølgende at der var den bedste pizza han nogensinde havde smagt. Så er det virkelig en fornøjelse at lave mad til andre!

pizza med kødboller, peberfrugt, ost og rødløg

Ingrediensnoter

Dej – Jeg plejer at lave min egen pizzadej med tipo00 mel, opskriften kan du finde her. En portion giver 4 pizzaer.

Hjemmelavet pizzasovs – Der er ikke noget at gøre, hjemmelavet pizzasovs smager bare bedst. Det er nemt at lave, og hvis man laver en stor portion, så kan det fryses ned, så er der altid pizzasovs på lager til pizzadag. Find vores pizzasovs her.

Frisk mozzarella – Frisk mozzarella giver den der lækre cremede konsistens der tækker tråde når man tager en bid af pizzaen.

Parmesan – Parmesan giver en masse lækker umamismag til pizzaen og en del salt, så pas på med at salte for meget inden pizzaen skal i ovnen.

Kødboller – De små lækre hjemmelavede kødboller er små eksplosioner af smag der giver den her pizza sin helt specielle smag.

Løg – Der skal være en smule løg på pizzaen, de bliver en smule søde når de bliver tilberedt og er et godt modspil til fedmen og saltet.

Rød peberfrugt – Giver på samme måde som løgene en smule sødt modspil til de andre ingredienser.

Hvordan laver man pizza med kødboller?

Den allerede forberedte pizzadej deles i 4 portioner. Dejen trykkes og strækkes til den er helt tynd. Der smøres et jævnt lag pizzasauce ud over bunden, efterfulgt af de to slags oste. Kødbollerne kommes på og der sluttes af med løg, rød peberfrugt, oregano og et drys salt.

Bag nu pizzaerne i en forvarmet ovn på bageplade, bagesten/stål eller i en pizzaovn. Når pizzaen er gylden og sprød og kødbollerne et tilberedte er pizzaen klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skærebræt med pizza med kødboller samt rødløg og tomatsovs

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme hjemmelavet pizza?

Ja endelig! Hvis der er rester af pizzaen, så pak den ind og kom den i køleskabet. Den kan lunes i mikroovnen eller spises kold dagen efter. Kold pizza er også skønt i madpakken, det er noget ungerne virkelig elsker!

Kan jeg bruge færdigkøbt tomatsovs?

Ja, det kan du sagtens gøre hvis du vil gøre det ekstra nemt. MEN! Når det så er sagt, så er det virkelig nemt at lave sin egen pizzasovs, få vores nemme opskrift her.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

pizza med kødboller og sprød kant med peberfrugt og rødløg på

Opskrift på oksekøds-pizza med rød peberfrugt

Her får du vores opskrift på en af vores yndlingspizzaer. Det er en pizza med kødboller af oksekød og masser af god smag.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave denne pizza næste gang I skal have hjemmelavet pizza hjemme hos Jer. Det er en pizza som både børn og voksne elsker herhjemme.

pizza med kødboller, rød peberfrugt, rødløg, tomatsovs og ost på skærebræt
4.67 fra 3 stemmer

Pizza med kødboller

Opskrift på pizza med kødboller
Denne pizza med kødboller er en af vores yndlingspizzaer herhjemme. Det er en dejlig hjemmelavet pizza med oksekød, ost, peberfrugt, rødløg og masser af god smag. Det er en pizza, som både børn og voksne elsker at spise, og så er den nem at lave og med simple men gode ingredienser.
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Hverdagsmad
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1068 kcal

Ingredienser

Fyld:

  • 2,5 dl pizzasauce
  • 150 g frisk mozzarella
  • 100 g parmesan
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 tsk tørret oregano
  • Salt

Kødboller:

  • 400 g hakket oksekød
  • 1,5 tsk salt
  • 30 g parmesan
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • Peber

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Alle ingredienserne til kødbollerne røres grundigt sammen. Form farsen til små kødboller på ca. 2-3 centimeter i diameter.
  • Fordel pizzasaucen ud over bundene.
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker, og fordel det på pizzaerne, efterfulgt af parmesanen.
  • Fordel derefter kødbollerne ud over pizzaerne, efterfulgt af en løg skåret i tynde skiver og peberfrugt skåret i tynde strimler.
  • Drys hver pizza med ca. 1 tsk tørret oregano og et drys salt.
  • Bag pizzaerne en af gangen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en varm pizzaovn skal den have 1-2 minutter, husk at vende den jævnligt.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1068kcalKulhydrater: 115gProtein: 55gFedt: 44gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 123mgNatrium: 3639mgKalium: 691mgFibre: 6gSukker: 21gA-vitamin: 1775IUC-vitamin: 45mgCalcium: 633mgJern: 9mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

6 kommentarer til “Pizza med kødboller”

    • Hej Cathrine.

      Tak og velbekomme 🙂 Det er også min favorit!

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  1. Prøvede den lidt mere efter opskriften i dag, selvom min mave ikke er så glad for løg. Har tidligere prøvet den, hovedsageligt kødbollerne, hvilket var et hit. I dag lige så, men ligesom sidste gang, hvor jeg overså at opskriften var til 4 pizzaer, synes jeg at der var alt for meget væske. Jeg fandt ud af, at jeres hjemmeside tillader regulering af antallet af personer pizzaen er til, hvilket er genialt, men selv med 200 gram hakket økologisk hakket oksekød á 4-7% er der stadigvæk alt for meget væske. Prøvede at stille pizzaen på nederste rille i ovnen ved 300 grader (har ikke og investerer ikke i en pizzasten eller pizzastål, eftersom det skal varmes op i en time). Smagen af kødbollerne og parmesanen m.m. er ganske rigtigt virkelig lækker, tak. 🙂 Men hvad kan man gøre, for at slippe for al den væde fra kødet? Kan det forsteges, uden at det bliver for tørt efterfølgende?
    Og tak igen for en ellers virkelig delikat opskrift. 🙂 Min bund består godt nok af 150g 00 tipomel og 150 økologisk hvedemel, 1 tks. salt, 1 tsk. sukker, 2 spsk. jomfru olivenolie og 5g økologisk gær, men alene billedet af jeres opskrift er virkelig indbydende.

    Svar
    • Hej Thomas.

      Det er da træls at der kommer for meget væske.
      Det er jo desværre tit sådan med kød, at hvis man tilbereder på det for længe, så risikerer man at det væsker. Som du selv skriver, så er det en mulighed at forstege kødbollerne en smule, det kunne måske hjælpe. Du kan også prøve at lave dem mindre, det betyder måske også noget.
      Når vi laver pizza, så er det i pizzaovn der bliver omkring 500 grader, så tilberedninger sker meget hurtigt, vi har dog også lavet kødbollepizzaen i ovn, uden at der kommer væske.

      Jeg har tit oplevet at mozzarellaosten væsker, jeg går derfor efter mozzarella der er forholdsvis fast i det, når man trykker på det.

      Jeg håber virkelig at du kommer i mål uden al den irriterende væske, for det er en fantastisk pizza.

      De bedste hilsener

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
  2. Hej
    Det lyder som en virkelig lækker pizza – men når kødbollerne skal have den størrelse undrer jeg mig lige over noget.
    Kan de godt nå at blive gennemstegt efter 2 min i pizzaovnen eller er der noget jeg har overset?
    Tusind tak for dejlig inspiration – glæder mig til at vi skal indvie vores nye pizzaovn 🙂

    Svar
    • Hej Stine.

      Det er også en virkelig god pizza! Faktisk så er det næsten altid den folk forventer vi serverer når vi inviterer på pizza.
      Kødbollerne skal nok nå at blive gennemstegte, og er du i tvivl om størrelsen, så lav dem bare lidt mindre, set ændrer ikke på smagen alligevel.
      Held og lykke med jeres nye pizzaovn, det er bare en “gamechanger” når man først bliver fortrolig med med bruge den. Et lille råd med på vejen fra mig skal være at det kan være en god ide at skrue ned for flammerne når man har fået pizzaen ind, så kan man bedre styre varmen 😉

      God sommer!
      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.