Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pizza / Pizza med oksekød og peberfrugt

Pizza med oksekød og peberfrugt


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Knasende sprød skorpe og lækkert fyld. Pizza med oksekød og peberfrugt, er bare en lækker pizza lige efter bogen. Den er på de menuen på de fleste pizzariaer, og er en af dem jeg altid vender tilbage til. Læs med her og hvor nemt det er at lave den helt fra bunden.

pizza med oksekød og peberfrugt på pizzatallerken med pizzaskærer

Pizza for hele familien

Vi er pizzaelskere, sådan er der bare. Vi har været med på bølgen med pizzaovn i en del år, og der er blevet spist mange pizzaer her på adressen. Lige fra den ene ende af skalaen uden kød, over indbagte, til pizzaer med kød og sågar Bearnaise. Men der er nu alligevel altid nogle af dem der er faste gengangere.

For mig er det pizza med oksekød og rød peberfrugt. Den kan altså noget! Der er en smule sødme fra den røde peberfrugt med sin karatiristiske smag, det brunede kød og lidt løg. Sammen med en god pizzasauce og en knasende sprød bund og masser af ost, så er det opskriften på den bedste pizza med oksekød derude!

Det hele starter med dejen. Prøv vores opskrift eller find din egen favorit. Der næst er en god pizzasauce også meget vigtig! Den skal smage af noget hvis du spørger mig, godt krydret med en tilpas balance imellem salt sødme og syre.

Og så er der selvfølgelig kødet. Hakket oksekød, gerne med en god fedtprocent, formet til små klumper, så de tilberedes ordentligt.

Og resten og jo “bare” ost, rød peberfrugt, løg, oregano og et drys salt. Til sammen er det min opskrift på pizza med oksekød og rød peberfrugt.

tallerken med oksekødspizza med peberfrugt

Ingrediensnoter

Pizzadej – Prøv med vores opskrift på pizzadej med tipo 00 mel. Den er rigtig god og nemt at forme ud. Ellers finder du den opskrift du plejer at bruge, og så går du med den.

Hakket oksekød – Ikke den helt fedtfattige! Det er i fedtet at smagen sidder.

Pizzasauce – Prøv vores opskrift på en pizzasauce der smager af lidt mere.

Hvordan laver man pizza med oksekød og peberfrugt?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver tæt på den perfekte pizza.

  1. Den æltede og forhævede dej trykkes ud til pizzabunde. Det nemmeste er at gøre det en ad gangen. Og vil du undgå at pizzadejen klæber fast til bordet, så brug en god portion durummel på bordet når du arbejder med din pizzadej.
  2. Nu kommes ca. 1 dl. pizzasauce ud på dejen og den fordeles ud med en ske. Mozzarella og parmesan fordeles, efterfulgt af små klumper oksekød. Kom strimler af peberfrugt og løg på, og slut af med et drys tørret oregano og salt.
  3. Bag nu pizzaen i en forvarmet ovn/pizzaovn på bagestål, pizzasten eller lignende til den er færdig. Bager du i pizzaovn drejes pizzaen løbende til den er færdig.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

lækker sprød pizza med oksekød, ost, tomatsauce, peberfrugt og løg

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man resterne?

Du kan gemme resterne på køl i op til 3 dage. Brug resterne i madpakker eller som en nem snack når ungerne kommer hjem fra skole og er sultne.

Kan pizza fryses?

Ja, du kan med fordel fryse resterne ned. Så er der nem aftensmad. Det kan varmes op i ovnen eller pizzaovnen efter det er tøet op.

Andre opskrifter på pizza du måske vil synes om

pizza med oksekød og rød peberfrugt

Tips og tricks til opskriften

  • Brug en hjemmelavet pizzasauce. Det giver det bedste resultat.
  • Prøv at komme 1 spsk. hakkede kapers på pizzaen inden den kommer i ovnen, det giver et vildt lækkert pift til pizzaen.

Serveringsforslag

  • Sliced up og sammen med et godt glas rødvin eller en kold Cola!

Elsker du denne pizza?

Prøv også vores opskrift på Pizza med oksekød og bacon eller Burger-pizza
lækker oksekødspizza på pizzatallerken
Pizza med sprød bund, oksekød, peberfrugt, løg, ost og tomatsovs

Opskrift på lækker oksekøds-pizza

Her får du opskriften på en helt klassisk velsmagende pizza med rød peberfrugt og oksekød.

Ikke så mange ingredienser, men masser af velsmag! Lav den næste gang du starter pizzaovnen eller oven op, og det er pizzaaften.

pizza med oksekød og peberfrugt på pizzatallerken med pizzaskærer
5 fra 2 stemmer

Pizza med oksekød og peberfrugt

Opskrift på pizza med oksekød og bacon
Helt klassisk pizza med en lækker tomatsauce, ost, oksekød og peberfrugt. Helt efter bogen, uden for mange ingredienser, men stadig med masser smag.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Pizza
Køkken Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 1164 kcal

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej, Giver 4 pizzaer
  • Durummel

Fyld:

  • 3 dl pizzasauce
  • 300 g hakket oksekød, formes til små klumper
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 150 g frisk mozzarella
  • 100 g parmesan, eller efter smag
  • 4 tsk tørret oregano
  • Salt, efter smag

Sådan gør du

  • Pizzadejen laves som beskrevet i opskriften i ingredienslisten. Når dejen er klar, formes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
    Brug durummel på bordet når du former dine deje, så hænger den ikke fast.
    1 portion pizzadej, Durummel
  • Den røde peberfrugt skylles, renses for kerner og skæres i tynde strimler. Løget pilles og skæres i tynde skiver.
    1 rød peberfrugt, 1 løg
  • Pizzasaucen fordeles derefter ud over ud over bundene.
    3 dl pizzasauce
  • Mozzarallaen skæres i mindre stykker, og fordeles på pizzaerne, efterfulgt af parmesanen.
    150 g frisk mozzarella, 100 g parmesan
  • Fordel derefter små stykker oksekød ud over pizzaerne.
    300 g hakket oksekød
  • Fordel lidt rød peberfrugt og løg ud over hver pizza.
  • Drys til sidst pizzaerne med hver ca. 1 tsk tørret oregano og et drys salt.
    4 tsk tørret oregano, Salt
  • Derefter skal pizzaerne bages en af gangen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
    I en varm pizzaovn skal den have 2-4 minutter alt efter temperatur, husk at vende den jævnligt.
  • Server den færdige pizza med det samme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1164kcalKulhydrater: 151gProtein: 54gFedt: 39gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 100mgNatrium: 3164mgKalium: 602mgFibre: 7gSukker: 24gA-vitamin: 1736IUC-vitamin: 45mgCalcium: 547mgJern: 11mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.