Populært:

Madformadelskere / Frokost / Madpakke / Pita pizza med kylling og pesto

Pita pizza med kylling og pesto

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Pita pizza med kylling og pesto er en skøn lille frokost eller aftensmad, og så er de nemme at lave. Det er lækre minipizzaer lavet på pitabrød, som er gode at have med i madpakken for både børn og voksne. Læs med her og få vores nemme opskrift.

pita pizza med kylling og pesto samt ost på træbræt

Nem pizza på pitabrød

Minipizzaer er altid et hit i madpakken, og nogle gange skal det bare gå ekstra hurtigt. På de dage er det perfekt at lave små pizzaer på pitabrød.

Det er både nemt og hurtigt, og så smager det altså rigtig godt.

Vi laver dem gerne med grove pitabrød med fuldkorn, for at få så mange fibre i som muligt, men du kan bruge de pitabrød du selv eller ungerne foretrækker.

I denne version er det med kylling, ost og pesto og så toppet med rucola efter de er bagt. Det er en skøn kombination, og noget både børn og voksne kan lide herhjemme. Det sker dog at børnene piller rucolaen af pizzaen, men sådan er det jo med børn.

Vi spiser dem både til frokost, men også som en nem aftensmad på nogle af de travle dage. På den måde kan aftensmaden være på bordet på 15 minutter.

Og i mens pita-pizzaen er i ovnen, kan du lave en salat og servere til. Meget mere behøver man ikke. Det kunne også bare være nogle grøntsager i stænger man serverer til.

pita pizza med kylling og pesto serveret med rucola på toppen

Ingrediensnoter

Pitabrød – Du kan bruge de pitabrød du foretrækker. Vi bruger nogle grove økologiske pitabrød, men du kan købe dem i bedst kan lide, eller bage dem selv. Det er helt op til dig. Find vores opskrift på pitabrød her.

Pesto – Pitabunden smørres med pesto, og det giver en skøn smag. Vi plejer at bruge den pesto vi nu lige har, det kan både være rød eller grøn.

Ost – Der skal ost på pizza, og vi bruger gerne en dehydreret mozzarella, fordi den ikke afgiver så meget væske. Du kan også bruge almindelig frisk mozzarella du har afdryppet eller en anden type ost.

Kylling – Det skal være tilberedt kylling. Så du kan bruge en rest stegt kylling fra aftensmaden, koge noget kyllingebryst eller købe færdigstegte kyllingestrimler i supermarkedet.

Rucola – Rucolasalat på toppen af sådan en pizza kan bare noget. Det har en lidt skarp smag, som passer godt med kylling, ost og pesto. Du kan selvfølgelig springe det over hvis du ikke er vild med rucola.

Hvordan laver man pita pizza med kylling og pesto?

Det er heldigvis virkelig nemt at lave lækre pizzaer på pitabrød med fyld af kylling og pesto. Du kan sagtens sætte børnene i gang, eller hvis de er mindre børn, kan de i hvert fald hjælpe til.

Først flækkes pitabrødene, og så smørres de med pesto. Herefter fordeles kylling og ost på pizzaen, og så bages den i ovnen i cirka 10 minutter til osten er smeltet.

Kom rucola på lige inden pizzaerne serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grove minipizzaer på pitabrøds med kylling, pesto og rucola

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pita pizza?

De færdige pizzaer skal i købeskabet hvis de ikke skal spises med det samme. Opbevar dem på køl hvis du for eksempel ønsker at bruge dem i madpakken.

Kan pita pizza fryses?

Ja det kan de godt. Hvis du vil fryse dem, så vil jeg anbefale at vente med at komme rucola på til de er tøet op, og lige inden servering.

Kan jeg bruge andet end kylling, ost, pesto og rucola?

Ja. Du kan komme alt slags fyld på din pita pizza. Prøv også vores Pita pizza med skinke og ost. Tag gerne børnene med i køkkenet, og lad dem komme fyld på deres egne pizzaer til madpakken.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

pita pizza med kylling, pesto, ost og rucola til madpakken

Tips og tricks til pita pizza med kylling og pesto

  • Brug gerne en rest kylling fra aftensmaden. Det kan være stegt, bagt i ovnen, kogt eller grillet kylling.
  • Du kan bruge alle slags pesto til denne pizza. Prøv at eksperimentere med grøn eller rød pesto eller måske en hjemmelavet pesto.
  • Lav pita pizza på grove pitabrød, det giver lidt ekstra fibre og mæthed i madpakken.

Serveringsforslag

  • Server til frokost eller i børnenes madpakke med gnavegrønt.
  • Server til aftensmaden med en fyldig salat til.
  • Server som mellemmåltid når børnene kommer hjem fra skole.

Prøv også vores Pita pizza med skinke og ost

træbræt med minipizza på pitabrød med fyld af pesto, kylling, ost og rucola
grove pita pizza med kylling, pesto, ost og rucola salat

Opskrift på minipizza med kylling på pitabrød

Her får du vores opskrift på en lækker pita pizza med kylling og pesto, ost og rucola salat. Det er en dejlig madpakkepizza, som ungerne nemt selv kan være med til at lave.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave små kyllingepizzaer til madpakkerne. De er altid et hit herhjemme, og både børn og voksne elsker at få sådan en til frokost.

pita pizza med kylling og pesto samt ost på træbræt
5 fra 1 stemme

Pita pizza med kylling og pesto

Opskrift på pita pizza med kylling og pesto
Små nemme pizzaer lavet på pitabrød, som er perfekte til madpakken, frokosten eller en nem aftensmad. Børnene elsker disse pizzaer, og du kan nemt skifte fyldet ud eller bruge rester af for eksempel kødsovs eller skinke og grøntsager.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 241 kcal

Ingredienser

  • 4 pitabrød
  • 150 g pesto
  • 200 g mozzarella, dehydreret
  • 150 g kylling, tilberedt og i strimler
  • 30 g rucola

Sådan gør du

  • Flæk pitabrødene ned langs midten, så du får to runde flade brød af hvert pitabrød.
    4 pitabrød
  • Læg pitabrødene på en bageplade med skæreflade nedad, og smør dem med pesto på toppen.
    150 g pesto
  • Fordel mozzarella på pizzaerne, og herefter strimler af kylling.
    200 g mozzarella, 150 g kylling
  • Bag pizzaerne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
  • Top dem med rucola, og server dem lune eller kolde i madpakken.
    30 g rucola

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1pizzaKalorier: 241kcalKulhydrater: 18gProtein: 11gFedt: 14gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 28mgNatrium: 457mgKalium: 97mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 649IUC-vitamin: 1mgCalcium: 168mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.