Pita pizza med kylling og pesto er en skøn lille frokost eller aftensmad, og så er de nemme at lave. Det er lækre minipizzaer lavet på pitabrød, som er gode at have med i madpakken for både børn og voksne. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Nem pizza på pitabrød
Minipizzaer er altid et hit i madpakken, og nogle gange skal det bare gå ekstra hurtigt. På de dage er det perfekt at lave små pizzaer på pitabrød.
Det er både nemt og hurtigt, og så smager det altså rigtig godt.
Vi laver dem gerne med grove pitabrød med fuldkorn, for at få så mange fibre i som muligt, men du kan bruge de pitabrød du selv eller ungerne foretrækker.
I denne version er det med kylling, ost og pesto og så toppet med rucola efter de er bagt. Det er en skøn kombination, og noget både børn og voksne kan lide herhjemme. Det sker dog at børnene piller rucolaen af pizzaen, men sådan er det jo med børn.
Vi spiser dem både til frokost, men også som en nem aftensmad på nogle af de travle dage. På den måde kan aftensmaden være på bordet på 15 minutter.
Og i mens pita-pizzaen er i ovnen, kan du lave en salat og servere til. Meget mere behøver man ikke. Det kunne også bare være nogle grøntsager i stænger man serverer til.
Ingrediensnoter
Pitabrød – Du kan bruge de pitabrød du foretrækker. Vi bruger nogle grove økologiske pitabrød, men du kan købe dem i bedst kan lide, eller bage dem selv. Det er helt op til dig. Find vores opskrift på pitabrød her.
Pesto – Pitabunden smørres med pesto, og det giver en skøn smag. Vi plejer at bruge den pesto vi nu lige har, det kan både være rød eller grøn.
Ost – Der skal ost på pizza, og vi bruger gerne en dehydreret mozzarella, fordi den ikke afgiver så meget væske. Du kan også bruge almindelig frisk mozzarella du har afdryppet eller en anden type ost.
Kylling – Det skal være tilberedt kylling. Så du kan bruge en rest stegt kylling fra aftensmaden, koge noget kyllingebryst eller købe færdigstegte kyllingestrimler i supermarkedet.
Rucola – Rucolasalat på toppen af sådan en pizza kan bare noget. Det har en lidt skarp smag, som passer godt med kylling, ost og pesto. Du kan selvfølgelig springe det over hvis du ikke er vild med rucola.
Hvordan laver man pita pizza med kylling og pesto?
Det er heldigvis virkelig nemt at lave lækre pizzaer på pitabrød med fyld af kylling og pesto. Du kan sagtens sætte børnene i gang, eller hvis de er mindre børn, kan de i hvert fald hjælpe til.
Først flækkes pitabrødene, og så smørres de med pesto. Herefter fordeles kylling og ost på pizzaen, og så bages den i ovnen i cirka 10 minutter til osten er smeltet.
Kom rucola på lige inden pizzaerne serveres.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De færdige pizzaer skal i købeskabet hvis de ikke skal spises med det samme. Opbevar dem på køl hvis du for eksempel ønsker at bruge dem i madpakken.
Ja det kan de godt. Hvis du vil fryse dem, så vil jeg anbefale at vente med at komme rucola på til de er tøet op, og lige inden servering.
Ja. Du kan komme alt slags fyld på din pita pizza. Prøv også vores Pita pizza med skinke og ost. Tag gerne børnene med i køkkenet, og lad dem komme fyld på deres egne pizzaer til madpakken.
Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om
- Pita pizza med skinke og ost
- Pizza med parmaskinke og rucola
- Pizzasnegle
- Pizza margherita
- Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke
Tips og tricks til pita pizza med kylling og pesto
- Brug gerne en rest kylling fra aftensmaden. Det kan være stegt, bagt i ovnen, kogt eller grillet kylling.
- Du kan bruge alle slags pesto til denne pizza. Prøv at eksperimentere med grøn eller rød pesto eller måske en hjemmelavet pesto.
- Lav pita pizza på grove pitabrød, det giver lidt ekstra fibre og mæthed i madpakken.
Serveringsforslag
- Server til frokost eller i børnenes madpakke med gnavegrønt.
- Server til aftensmaden med en fyldig salat til.
- Server som mellemmåltid når børnene kommer hjem fra skole.
Prøv også vores Pita pizza med skinke og ost
Opskrift på minipizza med kylling på pitabrød
Her får du vores opskrift på en lækker pita pizza med kylling og pesto, ost og rucola salat. Det er en dejlig madpakkepizza, som ungerne nemt selv kan være med til at lave.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave små kyllingepizzaer til madpakkerne. De er altid et hit herhjemme, og både børn og voksne elsker at få sådan en til frokost.
Pita pizza med kylling og pesto
Ingredienser
- 4 pitabrød
- 150 g pesto
- 200 g mozzarella, dehydreret
- 150 g kylling, tilberedt og i strimler
- 30 g rucola
Sådan gør du
- Flæk pitabrødene ned langs midten, så du får to runde flade brød af hvert pitabrød.4 pitabrød
- Læg pitabrødene på en bageplade med skæreflade nedad, og smør dem med pesto på toppen.150 g pesto
- Fordel mozzarella på pizzaerne, og herefter strimler af kylling.200 g mozzarella, 150 g kylling
- Bag pizzaerne i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Top dem med rucola, og server dem lune eller kolde i madpakken.30 g rucola
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her