Populært:

Madformadelskere / Frokost / Madpakke / Pita pizza med skinke og ost

Pita pizza med skinke og ost

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Pizza smager bare godt, men nogle gange skal det bare være nemt og gå hurtigt med maden. Her er pita pizza med skinke og ost et helt oplagt valg. Du kan servere det til aftensmad, frokost eller give børnene dem med i madpakken. Læs med her og få den nemme opskrift.

pita pizza med skinke og ost samt basilikum på toppen

Pizza i madpakken eller til frokost

De her små minipizzaer er perfekte til madpakken eller som en hurtig lille frokost hvis du er hjemme med ungerne en dag og maden bare skal gå hurtigt.

Du kan også sagtens servere dem til aftensmaden med grøntsager eller en god fyldig salat til. Og børnene kan sagtens være med til at lave dem, så det er win-win.

Jeg laver dem her helt simple med pizzasauce, ost, skinke og oregano. Du kan selvfølgelig sagtens lave andre variationer og bruge det fyld I allerbest kan lide.

De er også super lækre med kylling eller en rest kødsovs fra dagen før. Grøntsager som majs, peberfrugt og tomater er også helt oplagte at bruge.

Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad du kan komme på pita pizza.

Så hvis du vil lave en lækker frokost til børnene eller du lige har et par pitabrød tilbage fra aftensmaden, så er det bare at komme i gang.

pita pizza på pitebrød med tomatsovs, skinke og ost

Ingrediensnoter

Pitabrød – Jeg bruger her nogle færdigkøbte grove øko pitabrød, de er fra Føtex, men du kan også bruge alle andre slags. Det er selvfølgelig at foretrække at bruge hjemmebagte, men nogle gange er tiden bare ikke til det. Det kender du sikkert…

Pizzasauce – Vi laver som regel pizzasauce selv. Find vores opskrift på pizzasauce her. Alternativt kan du købe færdiglavet pizzasauce i supermarkedet, som er klar til at smørre på pizzaen.

Ost – Vi bruger dehydreret mozzarella, det er nemlig supergodt på pizza og smider ikke så meget væske. Du kan også bruge revet ost fra supermarkedet eller frisk mozzarella der har dryppet godt af inden det skal på pizzaen.

Skinke – En god lufttørret skinke for eksempel parmaskinke eller jamon.

Basilikum – Frisk basilikum er lige prikken over i’et når pizzaen skal serveres. Du kan også bruge frisk oragano, og rucola er også lækkert på denne pizza.

Hvordan laver man pita pizza med skinke og ost?

Denne minipizza på pitabrød er så nem at lave. Først deles pitabrødene, og de lægges på en bageplade med skærefladen nedad.

Så smørres de med pizzasauce, drysses med ost inden skinken fordeles, og til sidst med oregano. Så skal pizzaerne i ovnen, og når de er færdige, skal de lige drysses med frisk basilikum inden servering.

Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pita pizza med skinke og ost, samt tomat og basilikum

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pita pizza?

Når pizzaerne er lavet, skal de opbevares i køleskabet hvis de ikke skal spises med det samme. Her kan de holde sig et par dage.

Kan jeg bruge andet end skinke og ost?

Ja. Du kan bruge præcis det fyld I bedst kan lide. Hvis du har en rest kødsovs eller noget tilberedt kylling, er det også super godt at bruge på pita pizza. Kom også gerne forskellige slags grøntsager på, og lad eventuelt børnene selv komme fyld på deres pizzaer, så de får det de bedst kan lide.

Andre madpakkeopskrifter du måske vil synes om

4 pizzaer lavet på pitabrød med tomat, skinke og ost

Tips og tricks til pita pizza

  • Vi elsker at dele pizzaerne på halve pitabrød. Det gør at bunden bliver tynd og sprød. Hvis de skal med i madpakken hos mindre børn, så er det en god ide at lave dem på hele pitabrød, da de så er lidt nemmere at spise.
  • Brug det fyld du har derhjemme. Du kan nemt bruge en rest kødsovs eller lidt tilberedt kylling, grøntsager eller andet.

Serveringsforslag

Elsker du disse pizzaer? Så prøv også en klassisk Pizza margherita

pita pizza med skinke og ost
pitabrødspizza med tomat, skinke og ost

Opskrift på minipizza på pitabrød

Her får du vores opskrift på små nemme pita pizza med skinke og ost. Det er en opskrift vi bruger igen og igen, da de er super nemme at lave, og børnene elsker dem til frokost eller på madpakken.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Du kan enten bruge den som den er, eller skifte fyldet ud med andet fyld du godt kan lide eller bruge de rester du har i køleskabet.

pita pizza med skinke og ost
5 fra 1 stemme

Pita pizza med skinke og ost

Opskrift på pita pizza med skinke og ost
Små nemme pizzaer lavet på pitabrød, som er perfekte til madpakken, frokosten eller en nem aftensmad. Børnene elsker disse pizzaer, og du kan nemt skifte fyldet ud eller bruge rester af for eksempel kødsovs eller kylling og grøntsager.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 203 kcal

Ingredienser

  • 4 pitabrød
  • 1 dl pizzasauce
  • 200 g mozzarella, dehydreret
  • 100 g parmaskinke, eller anden skinke
  • Oregano
  • Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Flæk pitabrødene ned langs midten, så du får to runde flade brød af hvert pitabrød.
    4 pitabrød
  • Læg pitabrødene på en bageplade med skæreflade nedad, og smør dem med pizzasauce på toppen.
    1 dl pizzasauce
  • Fordel mozzarella på pizzaerne, og herefter skinken.
    200 g mozzarella, 100 g parmaskinke
  • Drys pizzaerne med oregano og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
    Oregano
  • Drys dem med frisk basilikum og server dem lune eller kolde i madpakken.
    Frisk basilikum

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1pizzaKalorier: 203kcalKulhydrater: 17gProtein: 10gFedt: 11gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.02gKolesterol: 28mgNatrium: 417mgKalium: 128mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 228IUC-vitamin: 1mgCalcium: 133mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.