Tyrkisk pide med oksekød

Knasende sprød bund og kant, lækkert smagsfuldt fyld, det er det der definerer en god pide eller pizza for mig. Tyrkisk pide med oksekød smager helt fantastisk, og når duften spreder sig i huset så glæder alle sig til at det bliver spisetid.

Pide er den Tyrkiske version af pizza, og er en super god måde at variere den klassiske Italienske pizza på. Så, pizza eller pide? Ja hvorfor ikke begge dele? Der er så mange versioner, og det er kun fantasien der sætter grænser hvad der skal på.

Fyldet på vores Tyrkiske pide med oksekød

Fyldet på vores pide består af:

  • Hakket oksekød
  • Rød og Grøn peberfrugt
  • Løg
  • Frisk tomat
  • Tørret chili
  • Æg
  • Salt
  • Citronsaft
  • Frisk persille
  • Hvidløg
  • Stødt spidskommen
  • Feta

Pizza, sofa og hygge

Fredag er pizzadag hjemme hos os. Vi tænder op i vores pizzaovn, der kommer Disney sjov på DR og så er der selvfølgelig fredagsslik til ungerne. Vi sidder den ene gang om ugen og spiser i sofaen. Vi hygger på en helt anden måde end når vi sidder ved spisebordet, og ungerne elsker det!

Tyrkisk pide med oksekød er en ny “pizza” på menuen, og den er røget direkte ind på den efterhånden lange liste over pizzaer vi får når det er pizzadag. Pide kan sagtens laves i almindelig ovn, og man kan variere fyldet og krydderierne som man vil.

Tyrkisk pide - Nem opskrift på tyrkisk pizza med oksekød og feta

Opskrift på tyrkisk pide med oksekød

Her kommer vores version af en klassisk Tyrkisk pide med oksekød. Om man laver dem i almindelig ovn eller i pizzaovn betyder ikke så meget, de smager fantastisk uanset. Vi fortrækker dem med oksekød, man kan som med pizza, fylde dem med lige det man har lyst til.

Tyrkisk pide - Nem opskrift på tyrkisk pizza med oksekød og feta

Tyrkisk pide med oksekød opskrift

Tyrkisk pizza med fyld af oksekød og feta
5 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad, Frokost, Hverdagsmad
Køkken: Tyrkisk
Keyword: Aftensmad med hakket oksekød, Pide, Pizza
Forberedelse: 1 time 30 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Udskriv Pin
Antal: 6 stk

Ingredienser

Dej:

  • 240 ml vand
  • 7 g tørgær
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 g salt
  • ½ tsk sukker
  • 320 g hvedemel

Fyld (kan varieres efter smag):

  • 400 g hakket oksekød, høj fedtprocent
  • 1 stk tomat, skåret i fine tern
  • 1 stk grøn peber, skåret i tern
  • 1 stk rød peber, skåret i tern
  • ½ stk tørrede chiliflager, ikke for stærke
  • 1 stk æg, m/l
  • 1 stk løg, fint hakket
  • 1,5 tsk salt
  • ½ stk citron, øko, saften heraf
  • 2 spsk frisk persille, hakket
  • 1 fed hvidløg, revet
  • ½ tsk stødt spidskommen

Topping:

  • feta, hakket groft
  • frisk persille, hakket

Sådan gør du

Dejen:

  • Jeg forudsætter i denne opskrift at dejen bliver æltet på maskine. Den kan også sagtens æltes med håndkraft.
  • Kom vand, tørgær, olie samt salt og sukker i en skål til en røremaskine. Bland det sammen og tilsæt derefter gradvist melet. Lad det ælte på maskinen ved medium hastighed til dejen slipper skålen. Det plejer at tage små 15 minutter på min maskine.
  • Dæk derefter dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time.
    Forbered fyldet i mens dejen hæver.
  • Del dejen ud i 6 portioner og lad dem hæve på bordet i 10 minutter.

Forbered fyldet:

  • Find en pande frem, varm olivenolie op til middel varme og tilsæt grøn peber, rød peber, løg samt chili. Steg det til løgene bliver klare. Kom det i en skål og lad det køle helt af.
  • Når det er kølet af tilsættes hakket kød, tomat, æg, hvidløg, chili, citronsaft, persille, salt samt stødt spidskommen. Rør farsen grundigt sammen.
  • Stil den på køl til den skal bruges.

Pide tid!

  • Start med at forvarme ovnen til 185 grader. alm. ovn. Lad den varme op en halv times tid.
    Nu er vi så heldige at have en pizzaovn, så vi laver dem på den i stedet for. Men her i opskriften holder vi os til ovnen. Du kan også sagtens lave dem på en grill med en pizzasten.
  • Nu er dejen klar til at blive rullet ud. Rul en dejklump ud til en oval form, cirka ½ cm. i tykkelsen.
  • Kom derefter fars på, hold det en centimeter fra kanten af dejen. Fold kanterne på dejen ind i den karakteristiske form og gentag processen for alle klumper dej. Slut af med at drysse med feta.
  • Bag nu piderne i den forvarmede ovn i ca. 20 – 30 minutter eller til de er gyldne og lækre.
  • Server den lune eller kolde.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Tips til opskriften

  • Prøv med forskellige slags dej. Man kan også sagtens bruge en dej baseret på fuldkorshvedemel.
  • Varier fyldet. Det kan hurtigt blive kedeligt med den samme pide hver gang. Prøv at komme spinat i fyldet, eller andre krydderier.
  • Rul dejen på bagepapir! Det kan være en god ide at rulle dejen direkte på bagepapir, så den ikke hænger fast i bordpladen.
  • Lidt men godt! Kom ikke for meget fyld på, det skal også kunne nå at tilberede i oven før dejen brænder på.

Serveringsforslag

Sådan en Tyrkisk pide med oksekød kan sagtens spises som en selvstændig ret. Man kan også spise den sammen med en salat, eller tage den med i picnickurven, når det bliver sæson for ture til stranden eller i skoven. Ungerne har også gerne et stykke med i madpakken, hvis der er noget tilbage efter aftensmaden.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg