Madformadelskere / Aftensmad / Tyrkisk pide med oksekød

Tyrkisk pide med oksekød


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Har du smagt en tyrkisk pide? Det er en slags aflang pizza, som kan laves med forskelligt fyld. Her er det opskriften på en tyrkisk pide med oksekød og feta, og det smager altså bare forrygende. Læs med her og få vores opskrift.

tyrkisk pide med oksekød, feta og peberfrugt på bagepapir

Tyrkisk pizza med hakket oksekød og feta

Knasende sprød bund og kant, lækkert smagsfuldt fyld, det er det der definerer en god pide eller pizza for mig. Tyrkisk pide med oksekød smager helt fantastisk, og når duften spreder sig i huset så glæder alle sig til at det bliver spisetid.

Pide kan man vel kalde for Tyrkisk pizza, og er en super god måde at variere den klassiske Italienske pizza på.

Så, pizza eller pide? Ja hvorfor ikke begge dele? Der er så mange versioner, og det er kun fantasien der sætter grænser hvad der skal på.

Her i vores opskrift er det en krydret oksefars af hakket oksekød, peberfrugt, løg, tomater og forskellige krydderier. Den bliver toppet med små stykker af feta, som passer super godt til den krydrede smag på kødet.

Tyrkisk pide kan spises til aftensmad eller skæres i skiver og tages med på madpakken, den er også super lækker dagen efter den er bagt.

Fredag er ofte pizzadag hjemme hos os. Vi tænder op i vores pizzaovn, der kommer Disney sjov på DR og så er der selvfølgelig fredagsslik til ungerne. Vi sidder den ene gang om ugen og spiser i sofaen. Vi hygger på en helt anden måde end når vi sidder ved spisebordet, og ungerne elsker det!

Tyrkisk pide med oksekød er en ny “pizza” på menuen, og den er røget direkte ind på den efterhånden lange liste over pizzaer vi får når det er pizzadag. Pide kan sagtens laves i almindelig ovn, og man kan variere fyldet og krydderierne som man vil.

tre tyrkisk pide med oksekød, peberfrugt og feta ost

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Helt almindeligt hakket oksekød.

Rød og Grøn peberfrugt – Vælg den ene eller en kombination af begge to. Vi voksne kan godt lidt en blanding, men ungerne herhjemme er gladest for rød peber, så nogle gange holder vi os til det.

Løg og hvidløg – Giver en god smag til farsen.

Frisk tomat – Tomat er super lækkert i kødfarsen. Den skæres i små tern og blandes i farsen.

Tørret chili – Giver lidt varme og styrke. En Tyrkisk pizza må gerne være lidt krydret i smagen.

Æg – Æg er med til at binde farsen en smule sammen. Det virker super godt når det skal i en pide.

Frisk persille – Vi vil ikke undvære frisk persille i denne opskrift, det smager altså bare godt og er friskt og lækkert.

Stødt spidskommen – Giver en super god og krydret smag, kan godt springes over hvis du slet ikke kan lide spidskommen.

Feta – Vælg feta i tern, eller køb en blok god feta og bræk den i mindre stykker.

Hvordan laver man Tyrkisk pide med oksekød?

Det er heldigvis ikke svært at lave sådan en lækker Tyrkisk pide. Det første du skal gøre, er at lave dejen. Det kan du gøre super hurtigt hvis du har en maskine du kan ælte på, ellers kan det også gøres i hånden.

Når dejen er æltet, skal den hæve, og så er den klar til at dele op og rulle ud.

Fyldet laver du ved at stege tern af peberfrugter og løg af på panden og herefter lade det køle ned inden du blander det med de andre ingredienser. Det gør man for at sikre at løg og peberfrugter når at blive tilberedt.

Når farsen er blandet, fordeles den på den udrullede dej, så kommes feta på, og så er de klar til at komme i ovnen og blive bagt. Hvis du har en pizzaovn, er det hurtigt at bage pide i den, ellers kan de bages i en almindelig ovn med en bagesten.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tyrkisk pizza med oksekød, peberfrugt og feta ost

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man Tyrkisk pide?

Hvis der er rester tilbage, kan du opbevare dem i køleskabet eller fryse dem ned. De smager også skønt kolde i madpakken.

Kan jeg bruge andet end feta?

Ja du kan også sagtens bruge andre typer af ost på toppen.

Andre pizzaopskrifter du måske vil synes om

Tyrkisk pide med oksekød, feta, persille og peberfrugt

Tips og tricks til Tyrkisk pide med oksekød

  • Lav rigeligt! De er både gode at have i fryseren, og så er de lækre kolde i madpakken dagen efter.
  • Prøv med forskellige slags dej. Man kan også sagtens bruge en dej baseret på fuldkorshvedemel.
  • Varier fyldet. Det kan hurtigt blive kedeligt med den samme pide hver gang. Prøv at komme spinat i fyldet, eller andre krydderier.
  • Rul dejen på bagepapir! Det kan være en god ide at rulle dejen direkte på bagepapir, så den ikke hænger fast i bordpladen. Alternativt, så kom godt med mel på bordpladen.
  • Lidt men godt! Kom ikke for meget fyld på, det skal også kunne nå at tilberede i oven før dejen bliver for mørk.

Serveringsforslag

  • Server med en lækker salat til.
  • Skær dem i skiver og server den på buffeten, de vil være et sikkert hit.
  • Server dem en sommeraften på terrassen, især hvis du har pizzaovn vil det være nemt og hyggeligt at lave udenfor.
  • De er super lækre at have med i picnickurven eller i madpakken. Du kan eventuelt lave dem halv størrelse hvis de skal bruges i madpakken.

Vi bager vores pide i vores Pizzaovn, tag et kig på den her (reklamelink)

Pide med oksekød bagt i pizzaovn
Tyrkisk pide med oksekød og feta samt peberfrugt og persille

Opskrift på tyrkisk pizza

Her kommer vores version af en klassisk Tyrkisk pide med oksekød. Om man laver dem i almindelig ovn eller i pizzaovn betyder ikke så meget, de smager fantastisk uanset. Vi fortrækker dem med oksekød, men man kan som med pizza, fylde dem med lige det man har lyst til.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere lækre pide’er for din familie. Det er altid et sikkert hit hos både store og små herhjemme.

tyrkisk pide med oksekød, feta og peberfrugt på bagepapir
5 fra 7 stemmer

Tyrkisk pide med oksekød

Opskrift på tyrkisk pide med oksekød
En Pide er en slags Tyrkisk pizza. Her i en version med med fyld af oksekød og feta, men du kan selvfølgelig godt variere fyldet efter hvad I bedst kan lide. Server dem med en lækker salat eller noget grønt tilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Aftensmad
Køkken Tyrkisk
Antal 6 stk
Kalorier 428 kcal

Ingredienser

Dej:

  • 240 ml vand
  • 7 g tørgær
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 g salt
  • ½ tsk sukker
  • 320 g hvedemel

Fyld (kan varieres efter smag):

  • 400 g hakket oksekød, høj fedtprocent
  • 1 tomat, skåret i fine tern
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tern
  • ½ tsk chiliflager, ikke for stærke
  • 1 æg
  • 1 løg, fint hakket
  • 1,5 tsk salt
  • ½ citron, saften heraf
  • 2 spsk frisk persille, hakket
  • 1 fed hvidløg, revet
  • ½ tsk stødt spidskommen

Topping:

  • 50 g feta, hakket groft
  • ½ dl frisk persille, hakket

Sådan gør du

Dej

  • Jeg forudsætter i denne opskrift at dejen bliver æltet på maskine. Den kan også sagtens æltes med håndkraft.
  • Kom vand, tørgær, olie samt salt og sukker i en skål til en røremaskine. Bland det sammen og tilsæt derefter gradvist melet. Lad det ælte på maskinen ved medium hastighed til dejen slipper skålen. Det plejer at tage små 15 minutter på min maskine.
  • Dæk derefter dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time. Forbered fyldet i mens dejen hæver.
  • Når dejen har hævet, deles den ud i 6 portioner og lad hæver på bordet i 10 minutter.

Fyld

  • Find en pande frem, varm olivenolie op til middel varme og tilsæt grøn peber, rød peber, løg samt chili. Steg det til løgene bliver klare. Kom det i en skål og lad det køle helt af.
  • Når det er kølet af tilsættes hakket kød, tomat, æg, hvidløg, chili, citronsaft, persille, salt samt stødt spidskommen. Rør farsen grundigt sammen.
  • Stil den på køl til den skal bruges.

Pide tid!

  • Start med at forvarme ovnen til 185 grader. alm. ovn. Lad den varme op en halv times tid.
    Nu er vi så heldige at have en pizzaovn, så vi laver dem på den i stedet for. Men her i opskriften holder vi os til ovnen. Du kan også sagtens lave dem på en grill med en pizzasten.
  • Nu er dejen klar til at blive rullet ud. Rul en dejklump ud til en oval form, cirka ½ cm. i tykkelsen.
    Tyrkisk pide med oksekød - rul dejen ud
  • Kom derefter fars på, hold det en centimeter fra kanten af dejen. Fold kanterne på dejen ind i den karakteristiske form og gentag processen for alle klumper dej. Slut af med at drysse med feta.
    Tyrkisk pide med oksekød - foldning
  • Bag nu piderne i den forvarmede ovn i ca. 20 – 30 minutter eller til de er gyldne og lækre.
    Tyrkisk pide med oksekød - bagning
  • Server den lune eller kolde.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 428kcalKulhydrater: 47gProtein: 21gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 777mgKalium: 472mgFibre: 3gSukker: 3gA-vitamin: 1696IUC-vitamin: 59mgCalcium: 90mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. april 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

6 kommentarer til “Tyrkisk pide med oksekød”

    • Hej Brian.

      Jeg plejer give dem Ca. samme tid som en pizza 2-3 minutter. Forvarm pizzaovnen godt, og så ind med dem. Sørg for at dreje dem løbende, så de ikke bliver sorte. Jeg plejer at skrue lidt ned for flammerne, når de er kommet ind, så brænder dejen ikke så hurtigt på.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad for madelskere

      Svar
  1. Hej,
    Opskriften ser virkelig lækker ud. Kan man lave dejen i forvejen, altså koldt hæve den?
    Mvh
    Amalie

    Svar
    • Hej Amalie.

      Du kan godt glæde dig 🙂 De smager virkelig godt. Du kan godt koldhæve dejen, men så skal du reducere mængden af gæren til Ca. halvdelen, så den ikke overhæver.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.