En Pide er en slags Tyrkisk pizza. Her i en version med med fyld af oksekød og feta, men du kan selvfølgelig godt variere fyldet efter hvad I bedst kan lide. Server dem med en lækker salat eller noget grønt tilbehør.
Forb. tid 1 timet30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 6stk
Ingredienser
Dej
240mlvand
7gtørgær
2spskolivenolie
8gsalt
½tsksukker
320ghvedemel
Fyld
400ghakket oksekød, høj fedtprocent
1tomat, skåret i fine tern
1grøn peberfrugt, skåret i tern
1rød peberfrugt, skåret i tern
½tskchiliflager, ikke for stærke
1æg
1løg, fint hakket
1 ½tsksalt
½citron, saften heraf
2spskfrisk persille, hakket
1fedhvidløg, revet
½tskstødt spidskommen
Topping
50gfeta, hakket groft
½dlfrisk persille, hakket
Sådan gør du
Dej
Jeg forudsætter i denne opskrift at dejen bliver æltet på maskine. Den kan også sagtens æltes med håndkraft.
Kom vand, tørgær, olie samt salt og sukker i en skål til en røremaskine. Bland det sammen og tilsæt derefter gradvist melet. Lad det ælte på maskinen ved medium hastighed til dejen slipper skålen. Det plejer at tage små 15 minutter på min maskine.
240 ml vand, 7 g tørgær, 2 spsk olivenolie, 8 g salt, ½ tsk sukker, 320 g hvedemel
Dæk derefter dejen til og lad den hæve til dobbelt størrelse. ca. 1 time. Forbered fyldet i mens dejen hæver.
Når dejen har hævet, deles den ud i 6 portioner og lad hæver på bordet i 10 minutter.
Fyld
Find en pande frem, varm lidt olivenolie op til middel varme og tilsæt grøn peber, rød peber, løg samt chili. Steg det til løgene bliver klare. Kom det i en skål og lad det køle helt af.
Når det er kølet af tilsættes hakket kød, tomat, æg, hvidløg, citronsaft, persille, salt samt stødt spidskommen. Rør farsen grundigt sammen.
400 g hakket oksekød, 1 tomat, 1 æg, 1 ½ tsk salt, ½ citron, 2 spsk frisk persille, 1 fed hvidløg, ½ tsk stødt spidskommen
Stil den på køl til den skal bruges.
Bagning
Start med at forvarme ovnen til 185 grader almindelig over- og undervarme. Lad den varme op en halv times tid. Nu er vi så heldige at have en pizzaovn, så vi laver dem på den i stedet for. Men her i opskriften holder vi os til ovnen. Du kan også sagtens lave dem på en grill med en pizzasten.
Nu er dejen klar til at blive rullet ud. Rul en dejklump ud til en oval form, cirka ½ cm. i tykkelsen.
Kom derefter fars på, hold det en centimeter fra kanten af dejen. Fold kanterne på dejen ind i den karakteristiske form og gentag processen for alle klumper dej. Slut af med at drysse med feta.
50 g feta
Bag nu piderne i den forvarmede ovn i ca. 20 - 30 minutter eller til de er gyldne og lækre.
Server den lune eller kolde med persille på toppen.
½ dl frisk persille
Noter
Ingrediensnoter
Rød og Grøn peberfrugt - Vælg den ene eller en kombination af begge to. Vi voksne kan godt lidt en blanding, men ungerne herhjemme er gladest for rød peber, så nogle gange holder vi os til det.Tørret chili - Giver lidt varme og styrke. En Tyrkisk pizza må gerne være lidt krydret i smagen, men du kan selvfølgelig springe det over hvis I ikke er til chili.Feta - Vælg feta i tern, eller køb en blok god feta og bræk den i mindre stykker.
Tilberedning
Lav rigeligt - De er både gode at have i fryseren, og så er de lækre kolde i madpakken dagen efter.Udrulning - Rul dejen på bagepapir! Det kan være en god ide at rulle dejen direkte på bagepapir, så den ikke hænger fast i bordpladen. Alternativt, så kom godt med mel på bordpladen.Lidt men godt - Kom ikke for meget fyld på, det skal også kunne nå at tilberede i oven før dejen bliver for mørk.Bagning - Hvis du har en pizzaovn, er det hurtigt at bage pide i den, ellers kan de bages i en almindelig ovn med en bagesten.
Servering
Server dem en sommeraften på terrassen med en god salat til, især hvis du har pizzaovn vil det være nemt og hyggeligt at lave udenfor. Du kan også skære dem i skiver og servere den på buffeten, de vil være et sikkert hit.De er også super lækre at have med i picnickurven eller i madpakken. Du kan eventuelt lave dem halv størrelse hvis de skal bruges i madpakken.