Madformadelskere / Aftensmad / Döner kebab

Döner kebab

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Döner kebab er en tyrkisk variant af kebab, og lavet traditionelt på et stort roterende vertikalt spyd.

Du kan dog sagtens få den gode smagsoplevelse derhjemme og tilberede hjemmelavet döner kebab i ovnen.

Kebabkødet kan du bruge i en rullekebab, pitabrød, kebabmix eller hvad du og familien nu lige har lyst til.

hjemmelavet döner kebab i rullekebab med salat, grønt og kebabdressing.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Döner kebab

5 fra 1 stemme
Opskrift på det perfekte hjemmelavede döner kabab kød. Den helt rigtige smag og så hjemmelavet, meget bedre bliver det ikke! Spis kebabkødet i durum eller pitabrød eller i en klassisk kebabmix med det hele.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Trækketid 1 time
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Antal6 personer

Ingredienser
 

  • 200 g bacon
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1 kg hakket oksekød
  • ½ tsk stødt peber
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt kanel
  • tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver

Fremgangsmåde
 

  1. Kom bacon, løg og hvidløg i skålen til en foodprocessor med kniv. Blend det til det bliver en helt fin masse. Læg det efterfølgende i en røreskål.
    200 g bacon, 1 løg, 4 fed hvidløg
  2. Kør det hakkede oksekød på foodprocessoren så den bliver helt findelt.
    1 kg hakket oksekød
  3. Kom fars og alle krydderierne ned i skålen til baconen og rør det godt sammen, til det bliver en glat sammenhængende fars. Brug gerne en røremaskine.
    3 tsk salt, ½ tsk stødt peber, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk stødt spidskommen, ½ tsk stødt kanel, 1½ tsk tørret oregano, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver
  4. Stil farsen i køleskabet og lad det trække i en times tid.
  5. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  6. Læg et par store stykke alufolie på bordet, og smør dem med olie. Tag farsen ud af køleskabet, læg det på folien og form den til en pølse på ca. 10 ca. i diameter. Pak kødet ind i alufolien, så det lukker helt tæt og kom den i den forvarmede ovn i et ildfast fad.
  7. Tilbered farsen i ca. 50 minutter eller til kernetemperaturen er 70 grader. Pak farsen ud og tilbered den herefter i 10 minutter under grill i ovnen, vend den et par gange undervejs.
  8. Når kebabben er færdig tages den ud køles lidt ned før den skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
  9. Brug kødet direkte som det er, eller rist det af på en pande før det skal bruges hvis du foretrækker lidt mere stegeskorpe på kødet.

Næringsindhold

Serving: 1portion kød (uden tilbehør)Kalorier: 581kcalKulhydrater: 4gProtein: 33gFedt: 47gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 21gTransfedt: 2gKolesterol: 140mgNatrium: 1502mgKalium: 592mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 286IUC-vitamin: 2mgCalcium: 62mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Brug gerne oksekød med en høj fedtprocent. Det giver den bedste smag, og sikrer at kødet ikke bliver for tørt.

Tilberedning

Lav opskriften uden foodprocessor – Hvis du ikke har en blender eller en foodprocessor kan du godt bare rive løg og hvidløg helt fint og røre farsen på en røremaskine. Den bliver lidt grovere i strukturen, med det kan sagtens lade sig gøre. Den skal røres ved høj hastighed i ca. 10 minutter.
Udskæring – Det er vigtigt at kødet skæres ud i tynde skiver, og at du bruger en skarp kniv. Jeg sætter gerne et par grillspyd igennem kødet, så er det lidt lettere at holde fast i mens man skærer.
Tilberedning i airfryer – Du kan bruge airfryeren i stedet for ovnen hvis du vil det. I airfryeren skal den have 170 grader i 40 minutter på “Airfry”-funktionen i staniol og efterfølgende 1o minutter uden staniol ved 240 grader for at brune ydersiden af.

Servering

Server kødet i en durumrulle eller et pitabrød sammen med salat, tomat og agurk i skiver og en god kebabdressing. Du kan også servere kødet med pommes frites, salat og dressing som en kebabmix eller på en pizza.

Opbevaring og frysning

Resterne kan fint gemmes på køl 3 dage, og du kan varme det op på en pande når det skal spises. Du kan også fint fryse det ned til en anden dag.

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

En kommentar til “Döner kebab”

  1. 5 stars
    Vi elsker at lave rullekebab, og her bruger vi helst hjemmelavet döner kebabkød. Denne opskrift har vi brugt masser af gange, og den holder hver eneste gang! Hele familien er vilde med kødet.

    Svar
5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.