Döner kebab er en tyrkisk variant af kebab, og lavet traditionelt på et stort roterende vertikalt spyd.
Du kan dog sagtens få den gode smagsoplevelse derhjemme og tilberede hjemmelavet döner kebab i ovnen.
Kebabkødet kan du bruge i en rullekebab, pitabrød, kebabmix eller hvad du og familien nu lige har lyst til.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom bacon, løg og hvidløg i skålen til en foodprocessor med kniv. Blend det til det bliver en helt fin masse. Læg det efterfølgende i en røreskål.200 g bacon, 1 løg, 4 fed hvidløg
- Kør det hakkede oksekød på foodprocessoren så den bliver helt findelt.1 kg hakket oksekød
- Kom fars og alle krydderierne ned i skålen til baconen og rør det godt sammen, til det bliver en glat sammenhængende fars. Brug gerne en røremaskine.3 tsk salt, ½ tsk stødt peber, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk stødt spidskommen, ½ tsk stødt kanel, 1½ tsk tørret oregano, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver
- Stil farsen i køleskabet og lad det trække i en times tid.
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
- Læg et par store stykke alufolie på bordet, og smør dem med olie. Tag farsen ud af køleskabet, læg det på folien og form den til en pølse på ca. 10 ca. i diameter. Pak kødet ind i alufolien, så det lukker helt tæt og kom den i den forvarmede ovn i et ildfast fad.
- Tilbered farsen i ca. 50 minutter eller til kernetemperaturen er 70 grader. Pak farsen ud og tilbered den herefter i 10 minutter under grill i ovnen, vend den et par gange undervejs.
- Når kebabben er færdig tages den ud køles lidt ned før den skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
- Brug kødet direkte som det er, eller rist det af på en pande før det skal bruges hvis du foretrækker lidt mere stegeskorpe på kødet.
Vi elsker at lave rullekebab, og her bruger vi helst hjemmelavet döner kebabkød. Denne opskrift har vi brugt masser af gange, og den holder hver eneste gang! Hele familien er vilde med kødet.