Opskrift på det perfekte hjemmelavede döner kabab kød. Den helt rigtige smag og så hjemmelavet, meget bedre bliver det ikke! Spis kebabkødet i durum eller pitabrød eller i en klassisk kebabmix med det hele.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Trækketid 1 timet
Samlet tid 2 timert10 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
200gbacon
1løg
4fedhvidløg
3tsksalt
1kghakket oksekød
½tskstødt peber
2tskstødt koriander
2tskstødt spidskommen
½tskstødt kanel
1½tsktørret oregano
1tskpaprika
½tskchilipulver
Sådan gør du
Kom bacon, løg og hvidløg i skålen til en foodprocessor med kniv. Blend det til det bliver en helt fin masse. Læg det efterfølgende i en røreskål.
200 g bacon, 1 løg, 4 fed hvidløg
Kør det hakkede oksekød på foodprocessoren så den bliver helt findelt.
1 kg hakket oksekød
Kom fars og alle krydderierne ned i skålen til baconen og rør det godt sammen, til det bliver en glat sammenhængende fars. Brug gerne en røremaskine.
3 tsk salt, ½ tsk stødt peber, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk stødt spidskommen, ½ tsk stødt kanel, 1½ tsk tørret oregano, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver
Stil farsen i køleskabet og lad det trække i en times tid.
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
Læg et par store stykke alufolie på bordet, og smør dem med olie. Tag farsen ud af køleskabet, læg det på folien og form den til en pølse på ca. 10 ca. i diameter. Pak kødet ind i alufolien, så det lukker helt tæt og kom den i den forvarmede ovn i et ildfast fad.
Tilbered farsen i ca. 50 minutter eller til kernetemperaturen er 70 grader. Pak farsen ud og tilbered den herefter i 10 minutter under grill i ovnen, vend den et par gange undervejs.
Når kebabben er færdig tages den ud køles lidt ned før den skæres i tynde skiver med en skarp kniv.
Brug kødet direkte som det er, eller rist det af på en pande før det skal bruges hvis du foretrækker lidt mere stegeskorpe på kødet.
Noter
Ingrediensnoter
Hakket oksekød - Brug gerne oksekød med en høj fedtprocent. Det giver den bedste smag, og sikrer at kødet ikke bliver for tørt.
Tilberedning
Lav opskriften uden foodprocessor - Hvis du ikke har en blender eller en foodprocessor kan du godt bare rive løg og hvidløg helt fint og røre farsen på en røremaskine. Den bliver lidt grovere i strukturen, med det kan sagtens lade sig gøre. Den skal røres ved høj hastighed i ca. 10 minutter.Udskæring - Det er vigtigt at kødet skæres ud i tynde skiver, og at du bruger en skarp kniv. Jeg sætter gerne et par grillspyd igennem kødet, så er det lidt lettere at holde fast i mens man skærer.Tilberedning i airfryer - Du kan bruge airfryeren i stedet for ovnen hvis du vil det. I airfryeren skal den have 170 grader i 40 minutter på "Airfry"-funktionen i staniol og efterfølgende 1o minutter uden staniol ved 240 grader for at brune ydersiden af.
Servering
Server kødet i en durumrulle eller et pitabrød sammen med salat, tomat og agurk i skiver og en god kebabdressing. Du kan også servere kødet med pommes frites, salat og dressing som en kebabmix eller på en pizza.
Opbevaring og frysning
Resterne kan fint gemmes på køl 3 dage, og du kan varme det op på en pande når det skal spises. Du kan også fint fryse det ned til en anden dag.