Pizza er en af vores yndlingsretter herhjemme. Vi spiser hjemmelavet pizza flere gange om måneden. Denne opskrift er en hurtig pizzadej, som du kan bruge på de dage hvor det skal gå stærkt. Dejen giver en sprød og lækker pizzabund, som du kan toppe med dit yndlingsfyld.
Pizzabund på den hurtige og nemme måde
Denne opskrift viser dig en nem pizzadej, der er både lækker og hurtig at lave. Den bliver super sprød og smager dejligt med alle typer af pizzafyld. Dejen giver ca. 4 pizzaer, selvfølgelig alt efter hvor store man laver dem og hvor tynde de trykkes ud.
Vi elsker at lave pizza herhjemme, vi laver gerne denne hurtige pizzabund, på dage hvor det skal gå lidt hurtigt, og så får hvert familiemedlem en pizzabund, som de selv kan fylde deres yndlingsfyld på.
Når vi laver pizza, synes vi det er bedst med en neutral pizzabund uden for meget hurlumhej. Der synes vi at denne opskrift er den bedste pizzadej når tiden er knap. Man vil sagtens kunne bruge noget grovere mel hvis man vil have en grov pizzabund, men vi kan altså bedst lide den helt klassiske version.
På vores pizzaer har vi alle vores favoritfyld. Her elsker børnene enkle pizzaer med tomat, ost, skinke og ananas. Far skal helst have en pizza med masser af kød: skinke, bacon og pepperoni, men mor helst vil have en simpel kartoffelpizza.
Hvis vi har god tid, laver vi ofte denne pizzadej med Tipo 00 mel, den tager lidt længere tid, men dejen er nemmere at arbejde med, og den når at udvikle lidt mere smag under hævningen.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Gær – Til opskriften her bruger vi frisk gær. Du kan også bruge tørgær, 1 pose på 11 g svarer til en pakke frisk gær på 50 gram.
Pizzamel – Vælg mel af en god kvalitet der er beregnet til pizzabagning. Supermarkeder sælger ofte pizzamel eller Tipo 00 hvedemel, som er rigtig fint at bruge i denne opskrift.
Sådan laver du hurtig pizzadej
Denne dej til pizzabund er virkelig enkel at lave. Især hvis du har en røremaskine at lave den på. Først skal gæren opløses i vand med salt, og så skal der olie og mel i. Når dejen er æltet godt, skal den hæve en times tid inden du kan dele den op, og forme pizzaerne.
Opskriften på dejen finder du lidt længere nede på siden her.
Pizza i ovn, grill eller pizzaovn
Når vi bager pizza bruger vi altid vores pizzaovn. Alternativt en pizzasten i ovnen eller på grillen. Om sommeren står vi alle sammen ude på terrassen og laver hver vores pizza inden den kommer i pizzaovnen. Det er en super hyggelig måde både at lave mad på og spise sammen på, og det elsker vi virkelig. Derfor spiser vi også rigtig meget pizza om sommeren når vi kan være udenfor.
Hvis du skal lave pizza i ovn, er det vigtigt at pizzastenen er rigtig godt varm inden man sætter pizzaen ind. Derfor er det godt at sætte stenen ind når man tænder ovnen, og lade den varme op en times tid inden man bager pizzaen. På den måde sikrer du en lækker pizza med en sprød bund. Sådan som de helst skal være.
Andre opskrifter du måkse vil synes om
- Pizzadej Tipo 00 – sprød og lækker pizzabund
- Pizza med parmaskinke og rucola
- Kartoffelpizza med rosmarin og parmaskinke
- Pizzasauce
Opskrift på dej til pizzabund
Her er vores bud på verdens bedste pizzabund. Vi elsker en klassisk helt sprød bund, som virkelig lader fyldet komme til sin ret.
Har du lidt længere tid til rådighed, så prøv denne pizzadej med tipo 00 mel og lad den langtidshæve, det giver en helt fantastisk pizzadej som bestemt er ventetiden værd.
Hurtig pizzadej
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 750 g pizzamel
Sådan gør du
- Opløs gøren i lunkent vand og tilsæt salt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen rigtig godt sammen, brug gerne røremaskinen, og ælt den ca. 10 min.
- Lad dejen hæve ca. 30 min. Slå dejen ned og form den til en kugle og lad den igen hæve i ca. 30 min.
- Del dejen i 4 dele og rul hver del tyndt ud.
- Fyld pizzaen med dit yndlingsfyld og bag den i ovnen ved 250 grader i ca. 10-12 minutter.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. marts 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: