Populært:

Madformadelskere / Artikler / Anmeldelser / Uuni 3 pizzaovn

Uuni 3 pizzaovn


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Anmeldelse af Uuni 3 Pizzaovn fra Ooni – Test, erfaringer og gode råd

Uuni 3 pizzaovn - Transportabel pizzaovn i god kvalitet
 • Kvalitet
 • Design
 • Rengøring
 • Pris
 • Brugervenlighed
4.8

Resume

En smart og funktionel pizzaovn, som kan tages med under armen. Den er nem at bruge, og man får rigtig meget for få penge. Når du har prøvet at lave dine egne pizzaer på en uuni 3, vil du aldrig køre til pizzamanden igen.

Læs mere og Køb din Uuni 3 pizzaovn her (reklamelink)


Uuni 3 pizzaovn test og anmeldelse - Vores erfaringer med uuni 3 pizzaovn fra ooni

OBS: Uuni 3 er desværre udgået. Vi anbefaler at du i stedet tager et kig på Ooni Koda (reklamelink) hvis du vil have en super lækker pizzaovn.

Jeg har ønsket mig en pizzaovn i flere år, men jeg synes altid at prisen har være for høj. Det er der lavet om på nu! En Uuni 3 pizzaovn ligger på et prisleje hvor de fleste kan være med, og jeg kan garantere for at I ikke bliver skuffede! Her igennem anmeldelsen vil jeg prøve at fortælle om vores oplevelser, med den her super smarte pizzaovn, som vi har brugt igennem det sidste år.

Uuni 3 pizzaovn test og anmeldelse - Vores erfaringer med uuni 3 pizzaovn fra ooni

Læs mere og køb din Uuni 3 PRO her (reklamelink)

1-2-3 start!

Uuni pizzaovnen kommer fint indpakket i en papkasse. Den kræver kun meget lidt samlearbejde før den er klar til brug, og der medfølger selvfølgelig værktøj til opgaven. 10 – 15 minutter, så tror jeg faktisk at vi var klar til at starte den op første gang. Ovnen er udført i blankt rustfri stål, man skal dog regne med at den hurtigt får en anden farve på grund af den høje varme. Men det betyder ikke så meget bare den virker! Og det gør den i aller højeste grad!

Uuni 3 pizzaovn test og anmeldelse - Vores erfaringer med uuni 3 pizzaovn fra ooni

Træ eller gas?

Uuni 3 er som udgangspunkt beregnet til træpiller. Man kan enten vælge at købe originale piller fra Ooni, eller man kan fyre op med andre træpiller. Det kan man sagtens! Man skal dog bare være sikker på at de er beregnet til fødevarebrug. Så nej! du kan altså ikke bruge dem fra pillefyret!

Originale træpiller fra Ooni – reklamelink

Treager træpiller, fås hos for eksempel Bauhaus og er billigere end de originale.

Men gas er altså også en mulighed, man kan flere steder købe en gasbrænder der passer på ovnen. Det er vildt nemt at montere den (2 skruer) og så er man kørende!

Men hvad bruger vi så, træ eller gas? Svaret er faktisk begge dele. Det har sin charme at fyre op med træpiller, og jeg vil våge at påstå at der er en lille bitte smule forskel i smagen. Men vi kommer ikke uden om, at det altså bare er nemt med gas og i længden også billigere.

Så mit forslag til dig vil være, start med den medfølgende brænder til træpiller. Hvis du spiser meget pizza og ikke vil stå og fylde træpiller på undervejes, så køb gasbrænderen.

Der er faktisk en anden lille bonus ved gasbrænderen, man kan nemt justere på varmen. Det kommer der mere om her.

Sådan bager du en pizza i en Uuni 3 pizzaovn

Uuni 3 pizzaovn test og anmeldelse - Vores erfaringer med uuni 3 pizzaovn fra ooni

Ovnen tager imellem 10 – 15 minutter at varme op, uanset om du fyrer med træ eller gas. Hvis du bruger træpiller, så forgår opvarmningen med lågen på og åben skorsten. Hvis man derimod bruger gas, så skal lågen være af og skorstenen lukket.

Når ovnen er klar så er den varm, rigtig varm! Man skal altså ikke sætte hænderne på den, og jeg vil forslå at man holder børn på afstand, så de ikke af nysgerrighed kommer til at røre.

Pizza på et minut, det kan faktisk godt lade sig gøre, men jeg plejer dog at justere varmen, så det tager et par minutter. Kunsten at få temperaturen i ovnen justeret sådan, at pizzaen ikke bliver brændt i bunden og fyldet får nok. Det tog et par forsøg, men når man lige får føling med det, så kører det altså bare.

Når pizzaen er i ovnen, så går det hurtigt, og det er vigtig at vende sin pizza hele tiden, så den ikke bliver brændt. Det er heldigvis nemt at vende den med den medfølgende pizzaspade. Når jeg fyrer med træpiller, så er lågen på og så tager jeg den at når jeg skal vende pizzaen. Med gas er det mere enkelt, og det er også nemmere at holde lidt øje med pizzaen undervejs.

Køb en pizzaovn og lav pizzaer på 1 min (reklamelink)

Transportabel pizzaovn

Ja, det er faktisk en transportabel pizzaovn! Den er nem at pakke sammen. Skorstenen tages af og fødderne foldes op, så er man klar til afgang. Så er det bare at pakke træpillerne eller gassen. Sidste år fyldte vores datter Ellen 3 år, og hun ville gerne have pizza med til de andre i børnehaven. Vi besluttede os for at pakke ovnen, og lave pizzaerne i børnehaven. Det gik bare så godt! Vi havde dej og fyld med hjemmefra, og så bespiste vi ellers 17 unger, og 4 voksne med pizza på ingen tid, og alle var glade. Det siger altså noget om hvor effektiv den lille ovn er.

Som I nok har konkluderet, så er vi ret så begejstrede for vores pizzaovn fra Ooni. Her et år efter vi købte den, så er den stadig tit i gang på terrassen til hverdag og i weekender. Og vi får tit efterspørgsler på pizza når vi inviterer venner til spisning eller ungerne får lov at vælge menuen.

Konklusion – er en Uuni 3 pizzaovn pengene værd?

Vores konklusion på et år med Uuni 3 pizzaovnen, må være at den er alle pengene værd. Det er ikke en stor brændefyret professionel pizzaovn, men der i mod en smart transportabel pizzaovn i et prisleje hvor vi alle sammen kan være med. De pizzaer der kommer ud af ovnen, har levet op til alle vores forventninger og gæsterne der har fået pizza, har heller ikke klaget over resultatet. Efter vi har fået ovnen har vi ikke haft nogen ture til pizzamanden, for nu kan vi lave dem meget bedre selv!

Jeg tror næsten at jeg vil anbefale at I kaster jer ud træpillerne i første omgang. Gasmodulet koster små 600 kr. og er bestemt ikke nødvendigt for at komme i gang med at lave lækre hjemmelavede pizzaer. Køb et dækken med, det kan også bruges som bæretaske hvis den skal med på tur.

Tips og tricks til lækre pizzaer i en Uuni 3 pizzaovn

 • Less is more! ikke for meget fyld på, de helt enkle pizzaer smager som regel bedst.
 • Vend pizzaen ofte. Ovnen er varm og de kan hurtigt brænde på.
 • Lav nu din egen pizzasauce! Det smager bare bedre, men når det så er sagt, så kan man altså sagtens bruge købeversionen hvis det bare skal gå hurtigt.
 • Brug tid på dejen, den danner grundlaget for en god pizza. Få vores opskrift på den bedste pizzadej her.

Overblik over Uuni 3 pizzaovn

Uuni 3 pizzaovn - Transportabel pizzaovn i god kvalitet
 • Kvalitet
 • Design
 • Rengøring
 • Pris
 • Brugervenlighed
4.8

Resume

En smart og funktionel pizzaovn, som kan tages med under armen. Den er nem at bruge, og man får rigtig meget for få penge. Når du har prøvet at lave dine egne pizzaer på en uuni 3, vil du aldrig køre til pizzamanden igen.

Læs mere og Køb din Uuni 3 pizzaovn her (reklamelink)

Køb din nye Ooni Koda pizzaovn her (reklamelink)

Opskrift af

Skriv en kommentar


Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.