Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Bagt feta med tomat

Bagt feta med tomat

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker virkelig tapasretter og andre små retter der kan spises som lidt ekstra hyggemad på en dag hvor man trænger til forkælelse. Sådan en ret er bagt feta med tomat. Det er perfekt på tapasbordet med et godt brød eller som tilbehør til kylling eller fisk. Læs med her og få vores opskrift.

bagt feta med tomat serveret i fad med sprødt brød

Tapas eller tilbehør

Denne lille ret er perfekt som en tapasret sammen med andre små retter. Den er også virkelig god som tilbehør til aftensmaden sammen med et godt stykke brød. Herhjemme spiser vi den for eksempel meget gerne vil kylling, en af ungernes favoritter.

Den lækre smag af tomat bliver mere intens når de bliver bagt, og sådan en skefuld sammen med noget af den cremede feta på et stykke brød er bare en himmelsk mundfuld. Hvis du ikke har prøvet det endnu, må du bestemt ikke snyde dig selv for det.

Samme fremgangsmåde som pastaretten fra Instagram

Har du forsøgt dig med den populære Pastaret fra Instagram eller TikTok? Det er nemlig helt samme fremgangsmåde i denne ret, bortset fra at man selvfølgelig ikke blander pasta i til sidst, men i stedet spiser tomater og feta på et stykke brød.

Har du endnu ikke prøvet pastaretten, så find den her.

Vi plejer at riste brødet i lidt smør på panden, det er bare lækkert med et godt stykke knasende brød til denne ret.

Sprødt ristet brød med bagt feta og tomater

Ingrediens-noter:

Tomater: Vi bruger altid cherrytomater til denne ret. Det er nemt, ungerne elsker det og så smager de bare godt. Det er ekstra flot hvis du kan finde tomater i forskellige farver. Hvis du hellere vil bruge andre større tomat kan du sagtens det, så skærer du dem bare i mundrette stykker inden de kommes i fadet.

Feta: Feta er jo faktisk en betegnelse der kun bruges om fåreost, men vi bruger altså ofte den helt klassiske Puck ost, som kan købes i blokke og vel helt korrekt betegnes som en salatost. Uanset navnet, fungerer den fint i denne ret, og den kan fås i de fleste supermarkeder.

Oregano: Vi bruger oregano som krydderi. Det passer godt til de lidt middelhavnsagtige smage. Du kan skifte det ud med andre krydderier efter egen smag hvis du har lyst.

Hvidløg: Vi ELSKER hvidløg herhjemme. Hvis du ikke kan lide bagte hvidløg, kan de sagtens udelades af opskriften. De smager dog fantastisk sammen med de søde tomater og den cremede ost.

Sådan laver du retten

Det her er virkelig noget af det nemmeste tilbehør du kan lave til din aftensmad. Du skal bruge få ingredienser og så skal det bare i ovnen og hygge sig indtil resten af maden er færdig. Vi plejer bare at tage fadet direkte fra ovnen og stille på bordet, det er nemt og hyggeligt!

Fremgangsmåden er super simpel. Når tomaterne er vasket, kommes de i et ovnfast fad sammen med et stykke hel feta eller puck-ost (du kan også bruge feta i tern hvis du synes). Der kommes lidt hvidløgsfed ved, og det hele toppes med olivenolie, salt, peber, sukker og oregano. Så skal fadet i ovnen, og når det er godt bagt, så er retten klar til servering.

Find den fulde opskrift med mængder og fremgangsmåde længere nede på siden her.

Bagt feta i ovn i fad med tomater og hvidløg

Opskrift på bagt feta

Her kommer vores opskrift på en af nemmeste men også en af de lækreste små tilbehørsretter du kan lave til aftensmaden. Der er ikke så meget andet at sige.. Prøv den, den smager fantastisk på et stykke ristet brød.

bagt feta med tomat serveret i fad med sprødt brød
5 fra 1 stemme

Bagt feta med tomat

Nem opskrift på hurtig og lækkert tilbehør eller en tapasret. Server de bagte tomater og den cremede ost på et stykke sprødt brød.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 299 kcal

Ingredienser

  • 600 g cherrytomater
  • 250 g feta, eller puck ost/salat ost
  • 8 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • peber, stødt, efter smag

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader alm. ovn.
  • Vask tomaterne og kom dem i et ildfast fad.
  • Pil hvidløgsfedene og kom dem ned i fadet til tomaterne.
  • Placer fetablokken midt i fadet, hæld olivenolien over efterfulgt af oregano, salt, sukker og peber.
  • Stil fadet midt i den forvarmede ovn og bag det ved 210 grader i ca. 35 minutter.
  • Når fetaen er blød, og tomaterne er godt bagte, er retten klar til at servere. Spis med brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 299kcalKulhydrater: 12gProtein: 11gFedt: 24gMættet fedt: 11gKolesterol: 56mgNatrium: 812mgKalium: 406mgFibre: 2gSukker: 7gA-vitamin: 1019IUC-vitamin: 36mgCalcium: 356mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.