Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Vegetarisk pastafad

Vegetarisk pastafad


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker pastafade, det er både nemt og virkelig lækkert! Vi spiser ofte pasta lavet i ovn af forskellige slags, og i denne opskrift er det altså et vegetarisk pastafad med kikærter og linser. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.

vegetarisk pastafad med kikærter og linser samt grøntsager

Kødfri aftensmad som hele familien elsker

Det er altid lidt spændende når man introducerer nye retter for børnene. Vil de nu spise det eller ej? Heldigvis er vores børn super modige, og altid klar på at smage noget nyt.

Og de blev heldigvis positivt overraskede da vi serverede et vegetarisk pastafad med kikærter og brune linser samt masser af grøntsager.

Pastafad er både nem og lækker mad.

Det er så nemt at lave, fordi pastaen tilberedes i saucen inde i ovnen, så det hele skal bare samles i fadet, og så passer det sådan set sig selv.

Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, eller rester af grøntsager hvis I har nogle tilbage. Det er en god ret til at få tømt lidt ud i køleskabet.

Derudover er det billig mad, der også mætter godt. Kikærter og linser er ret billige at købe, og når man køber dem i dåse, er de klar til brug med det samme. Det er en super god erstatning for kød, og det mætter rigtig godt samtidig.

vegetarisk bagt pasta med linser og kikærter

Ingrediensnoter

Kikærter og brune linser – Vi bruger kikærter og brune linser som protein i denne ret. Det er billigt, sundt og nemt, og så smager det altså lækker i kombination med alle de andre smage.

Grøntsager – Til denne ret kan du bruge de grøntsager du bedst kan lide eller børnenes favoritter. Vi har her brugt gulerødder, løg, peberfrugt og broccoli, men du kan sagtens skifte dem ud med andre. Du kan også bruge de rester af grøntsager du har i køleskabet sidst på ugen.

Pasta – Vi bruger her pasta penne, men du kan også bruge skruer eller andre typer af pasta alt efter hvad du foretrækker.

Hakkede tomater – Hakkede tomater fra dåse. Det er nemt, og noget vi altid har i skabet herhjemme.

Piskefløde – Fløden er med til at gøre saucen cremet og lækker. Du kan også vælge for eksempel cremefine eller andet alternativ til fløde.

Parmesan – Ost på toppen af sådan et pastafad er bare lækkert. Du kan vælge andre slags oste, for eksempel mozzarella i stedet.

Hvordan laver man vegetarisk pastafad?

Denne kødfri ret er virkelig nem at lave, og så smager den altså fantastisk godt.

Til at starte med skal man gøre lidt forberedelser. Kikærter og linser skal skylles og dryppes af, og grøntsagerne skal skæres ud.

Så svitses løg og hvidløg i lidt olie og gulerødder tilsættes. Herefter kommes røget paprika, oregano, hakkede tomater, piskefløde samt bouillon på panden, og saucen koges op.

Nu skal det hele bares blandes sammen i fadet, som dækkes med staniol og tilberedes i cirka 40 minutter inden staniolen fjernes, og fadet drysses med parmesan. Så stilles fadet tilbage i ovnen indtil osten er smeltet, og så er retten klar til servering.

Drys eventuelt lidt persille på toppen, og server straks.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med vegetarisk pastafad med grøntsager og kikærter samt linser

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man resterne?

Du kan gemme resterne i køleskabet. Så de kan nemt varmes op dagen efter eller tages med i madpakken.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja. Du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, eller de rester af grøntsager I har i køleskabet eller fryseren.

Kan jeg bruge andet end kikærter og brune linser?

Ja du kan bruge andre typer af bønner eller linser i stedet. Vi bruger helst dem der kan købes i dåse, fordi de er klar til brug.

Andre vegetarretter du måske vil synes om

vegetar pastafad uden kød

Tips og tricks til vegetarisk pastafad

  • Brug de grøntsager børnene elsker eller rester du har i køleskabet. Det er en skøn tøm køleskabet-ret.
  • Prøv at skifte kikærter eller linser ud med andre typer af bønner fra dåse.

Serveringsforslag

  • Spis som et komplet måltid eller server med et dejligt brød til.
  • Server denne ret når du vil have en kødfri dag.
  • Gem resterne og opvarm dem dagen efter.

Elsker du dette pastafad? Så prøv Pasta med tomatsovs og champignon

vegetarisk pastafad med grøntsager, kikærter og linser
fad med vegetar pastaret med kikærter og linser

Opskrift på pastafad uden kød

Her får du vores opskrift på nem og lækker vegetarisk aftensmad for hele familien. Herhjemme elsker både store og små når vi serverer pastafad, og denne opskrift er ingen undtagelse.

Den er perfekt til en kødfri dag, hvor man stadig gerne vil servere super lækker mad for familien. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

vegetarisk pastafad med kikærter og linser samt grøntsager
5 fra 5 stemmer

Vegetarisk pastafad med kikærter og brune linser

Opskrift på vegetarisk pastafad med kikærter og brune linser
Nem opskrift på familievenligt vegetarisk pastafad med kikærter og brune linser. Det er en dejlig hverdagsret, og nem og lækker kødfri aftensmad, der passer sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 981 kcal

Ingredienser

  • 300 g pasta penne
  • 1 ds kikærter, a 240 gram drænet vægt
  • 1 ds brune linser, a 240 gram drænet vægt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 ½ tsk salt
  • Peber
  • 1 rød peberfrugt
  • 300 g broccoli
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 4 dl hakkede tomater, fra dåse
  • 2,5 dl piskefløde
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesan, grana padano, eller revet mozzarella
  • Frisk persille, til at drysse på toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 210 grader.
  • Hæld linser og kikærter op i en si og skyl dem godt. Lad dem dryppe af.
  • Hak løgene og hak hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Skær peberfrugten i tern. Del broccolien i små buketter.
  • Kom olie på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt salt, peber og revne gulerødder, røget paprika og oregano.
  • Hæld herefter hakkede tomater, piskefløde og bouillon i panden, og kog saucen op.
  • Fordel nu den ukogte pasta, tern af peberfrugt, broccoli, linser og bønner i et ovnfast fad. Hæld nu saucen fra panden over. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
  • Dæk fadet med staniol, og sæt det i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
  • Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller anden ost, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
  • Tag fadet ud, pynt eventuelt med lidt hakket persille, og server med en salat eller et brød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 981kcalKulhydrater: 139gProtein: 42gFedt: 31gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 79mgNatrium: 1078mgKalium: 1890mgFibre: 33gSukker: 21gA-vitamin: 13395IUC-vitamin: 126mgCalcium: 397mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

6 kommentarer til “Vegetarisk pastafad”

    • Hej Britta

      Dejligt at høre at du synes godt om opskriften 😍
      Tusind tak for din besked!

      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
    • Hej Bendina

      Dejligt at høre at det smagte godt, ja du kan sagtens fryse det ned og varme det op igen senere 🙂

      Mvh Tina
      Madformadelskere.dk

      Svar
    • Hej Stine.

      Det tror jeg godt du kan. Du skal bare være opmærksom på at kokosmælk er en smule sødt, så der skal måske balanceres lidt med salt 🙂

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
5 from 5 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.