Opskrift på vegetarisk pastafad med kikærter og brune linserNem opskrift på familievenligt vegetarisk pastafad med kikærter og brune linser. Det er en dejlig hverdagsret, og nem og lækker kødfri aftensmad, der passer sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
300gpasta penne
1dskikærter, a 240 gram drænet vægt
1dsbrune linser, a 240 gram drænet vægt
2spskolivenolie
2løg
3fedhvidløg
4gulerødder
1 ½tsksalt
Peber
1rød peberfrugt
300gbroccoli
1spskoregano
1tskrøget paprika
4dlhakkede tomater, fra dåse
2,5dlpiskefløde
5dlgrøntsagsbouillon
50gparmesan, grana padano, eller revet mozzarella
Frisk persille, til at drysse på toppen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210 grader.
Hæld linser og kikærter op i en si og skyl dem godt. Lad dem dryppe af.
Hak løgene og hak hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Skær peberfrugten i tern. Del broccolien i små buketter.
Kom olie på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt salt, peber og revne gulerødder, røget paprika og oregano.
Hæld herefter hakkede tomater, piskefløde og bouillon i panden, og kog saucen op.
Fordel nu den ukogte pasta, tern af peberfrugt, broccoli, linser og bønner i et ovnfast fad. Hæld nu saucen fra panden over. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
Dæk fadet med staniol, og sæt det i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller anden ost, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
Tag fadet ud, pynt eventuelt med lidt hakket persille, og server med en salat eller et brød til.