Nem og hurtig indisk aftensmad med kylling. Det er en ikke alt for stærk karryret med kylling og peberfrugter i en tomatsovs, som kan serveres med ris og naanbrød til.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Krydderiblanding
2tskstødt spidskommen
2tskstødt gurkemeje
½tskchilipulver
½tskkasmirichilipulver, kan erstattes med paprika
2tskstødt koriander
2tskgaram masala
1 ½tsksalt
3spskolie
Andet
600gkyllingebryst
1løg
1rød peberfrugt
1grøn peberfrugt
3fedhvidløg
1spskfrisk ingefær
1 ½spsktomatkoncentrat
2 ½dlvand
1dshakkede tomater
2tsksukker
Frisk koriander
Sådan gør du
Bland spidskommen, stødt gurkemeje, chilipulver, kasmirichillipulver, stødt koriander samt garam masala samt salt sammen i en lille skål. Stil det til siden det det skal bruges.
2 tsk stødt spidskommen, 2 tsk stødt gurkemeje, ½ tsk chilipulver, ½ tsk kasmirichilipulver, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk garam masala, 1 ½ tsk salt
Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i grove tern. Hak løget.
1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt
Skær kyllingen ud i mundrette stykker og kom det i en skål. Kom halvdelen af krydderierne op i, og vend det grundigt sammen.
600 g kyllingebryst
Varm halvdelen af olien op til middel varme i en stor pande eller gryde. Kom kyllingen på panden, og svits det ved middel varme til kyllingen er tilberedt. Når kyllingen er gennemstegt, tages den af panden og stilles til siden.
3 spsk olie
I samme pande varmes nu resten af olien op. Kom løg og peberfrugter på panden, og svits dem i et par minutter. Tilsæt derefter revet hvidløg og fintrevet frisk ingefær og svits det yderligere 2 minutter.
3 fed hvidløg, 1 spsk frisk ingefær
Kom tomatkoncentrat på panden, og svits det med i et minuts tid.
1 ½ spsk tomatkoncentrat
Kom resten af krydderierne i og tilsæt vand, hakkede tomater samt sukker. Skru lidt ned for varmen så det simrer. Lad saucen simre i ca. 5 minutter. Kom derefter kyllingen i saucen og smag den til med yderlige salt, sukker samt peber efter smag og lad den simre et par minutter.
2 ½ dl vand, 1 ds hakkede tomater, 2 tsk sukker
Drys retten med frisk koriander inden servering.
Frisk koriander
Server med kogte ris, naanbrød og raita til.
Noter
1. Holdbarhed – Retten kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage.2. Frysning – Du kan fint fryse retten ned og gemme resterne til en anden dag. Brug en plastbøtte med låg eller en frysepose.3. Krydderier – Kashmirichili kan være svær at finde, men du kan erstatte det med paprika, hvis det er nødvendigt.4. Tilberedningstid – Retten tager cirka 30 minutter at forberede og tilberede, så den kan også gå i en travl hverdag.5. Variation – Du kan bruge kyllingelår i stedet for kyllingebryst, men vær opmærksom på længere tilberedningstid.6. Servering – Server retten med ris, naanbrød og raita for et komplet indisk måltid.