Lækre små brød til suppe eller gryderetter. De er nemme at lave, og skønne at servere til mellemøstlige simreretter og supper, hvor brødet kan dyppes i.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævning 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 6brød
Ingredienser
300ghvedemel, gerne med højt proteinindhold
350gdurum, oprindeligt bruges der semolina
2 ½tsktørgær
1 ½tsksukker
2tsksalt
310gvand, lunkent
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, eller i skålen til røremaskinen.
300 g hvedemel, 350 g durum, 2 ½ tsk tørgær, 1 ½ tsk sukker, 2 tsk salt
Tilsæt vandet og ælt dejen i 10 minutter ved medium hastighed til den er blevet elastisk.
310 g vand
Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Del dejen i 6 portioner og form dem hver til en kugle.
Tryk dejkuglerne flade med dine fingerspidser til de er mellem 5-6 mm tykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Prik brødene nogle gange med en gaffel.
Bag dem i ca. 20 minutter eller til de er blevet flot gyldne.
Lad dem køle af og server dem som tilbehør til gryderetter eller til salater.
Noter
Tilberedning
Æltning - Da dejen skal æltes godt, anbefaler vi at du bruger en røremaskine til at køre dejen på hvis du har mulighed for det.
Frysning
Brødene kan sagtens fryses ned. Hvis du har lyst, så lav en dobbeltportion af brødene, så kan du komme dem i fryseren I ikke spiser, og så har du altid lækre brød til aftensmaden.