Lækker og fyldig Ungarsk gullashsuppe med fuld knald på smagen. En klassisk gullashsuppe smager helt fantastisk og giver varmen helt ned i tåspidserne. Det er billig mad, men det gør den ikke ringere. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at lave en lækker og nem suppe, så læs med her og få vores opskrift.
Sæsonens supper
Jeg elsker suppe! Og det det gør familien heldigvis også. Ungarsk gullashsuppe er et godt bud på en efterårs og vintersuppe, der giver varmen og mætter dejligt i den kolde tid.
Der er så mange dejlige supper man kan forkæle sig med i løbet af året, og når efterår og vinter nærmer sig, så er det traditionelt de mere “tunge” supper vi spiser.
Der er noget ved en god gullashsuppe, den er “hyggelig” den smager dejligt og varmer en igennem når man er blevet kold efter en tur udenfor. En anden god ting ved suppen er at den er forholdsvis billig at lave. Den største udgift er til kødet, men det kan altså byttes ud med hakket oksekød hvis man synes, det bliver lækkert alligevel.
Ungarsk gullashsuppe sådan gør du
Med lidt forberedelse, altså skære grøntsager og kød ud, så er det ganske nemt at lave gullashsuppe. Her kommer en hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Du kan finde den fulde opskrift med mængder på ingredienserne nederst på siden.
- Røget bacon
- Olivenolie
- Oksekød, klump eller lignende skåret i passende tern. Kan erstattes af hakket oksekød
- Mel
- Løg
- Peberfrugter
- Hvidløg
- Tomat passata, kan erstattes af hakkede tomater der kommer en tur i blenderen.
- Oksefond
- Paprika
- Stødt spidskommen
- Laurbærblade
- Salt
- Sukker
- Peber
- Kartofler
- Gulerødder
Grøntsager og kød forberedes og skæres ud.
I en stor gryde varmes olie op og den røgede bacon steges gylden. De tages op, og kødstykkerne der forinden er vendt i mel brunes nu af i det tilbageblevne fedtstof.
Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden sammen med bacon, peberfrugt samt løg og hvidløg. Det svitses inden der tilsættes passata/hakkede tomater, oksefond, paprika , stødt spidskommen, laurbærblade, salt, sukker samt peber.
Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad den nu simre under låg i et par timer, eller til kødet er mørt. Når der er ca 20 minutter tilbage af simretiden, skrælles kartofler samt gulerødder. De skæres i mundrette stykker og kommes i suppen. Lad dem koge med til de er møre.
Den nu færdige suppe serveres i forvarmede skåle sammen med et godt madbrød eller flutes.
Velbekomme, husk du kan scrolle ned og finde den fulde opskrift med mængder længere nede på siden.
Opskrift på Ungarsk Gullashsuppe
Her kommer vores opskrift på en dejlig nem gullashsuppe med en dyb og fyldig smag. Det er en mættende suppe, og den passer helt perfekt på bordet når vejret udenfor, er koldt og blæsende.
Gullashsuppe
Ingredienser
- 100 g røget bacon
- 3 spsk olivenolie
- 500 g oksekød, skåret i tern
- 1,5 spsk hvedemel
- 3 løg
- 4 peberfrugter, røde, eller i forskellige farver.
- 2 fed hvidløg
- 700 g tomatpassata, kan erstattes af hakkede tomater der blendes inden brug.
- 1,5 l oksefond
- 3 spsk paprika, god kvalitet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 laurbærblade
- 2 tsk salt, eller efter smag
- 1 spsk sukker
- Peber, efter smag
- 500 g kartofler
- 3 gulerødder
Sådan gør du
- Start med at forberede kød og grøntsager.
- Løgene pilles og peberfrugterne renses for kerner. Grøntsagerne skæres derefter i passende tern. Hvidløgene pilles og hakkes fint. – Vent med at skrælle kartoflerne og gulerødderne til lige før de skal i suppen
- Skær den røgede bacon i små tern, og kødet skæres i mundrette bidder.
- I en stor tykbundet gryde varmes olivenolie op til middelhøj varme. Brun nu den røgede bacon af til den er gylden og sprød.– Imens man bruner baconternene vendes kødstykkerne i mel.
- Når baconen er færdig tages den op og stilles til siden. I samme gryde og fedtstof brunes nu kødstykkerne af ved høj varme. Dette gøres af flere omgange, så kødet ikke kommer til at koge.Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden sammen med baconternene.
- Tilsæt nu peberfrugt samt løg og hvidløg til kød og bacon. Svits det ved middel varme i et par minutter.
- Nu skal der tilsættes passata/blendede hakkede tomater, oksefond, paprika, stødt spidskommen, laurbærblade, salt, sukker og peber.– Bring suppen i kog og skru ned til middel-lav varme. Kom låg på gryden og lad nu suppen simre i 2,5 timer.
- Husk at røre i suppen af og til og smag den til undervejs, med yderligere salt, sukker og peber om nødvendigt.
- Når der er ca. 20 minutter tilbage af tilberedningstiden, skrælles gulerødder og kartofler. De skæres i mundretter stykker og kommes i suppen. Lad suppen simre videre til kartofler og gulerødder er møre.
- Server suppen i forvarmede skåle sammen med et stykke flutes, eller godt madbrød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: