Madformadelskere / Aftensmad / Suppe / Gullashsuppe

Gullashsuppe

5

/5

2 timer 40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og fyldig Ungarsk gullashsuppe med fuld knald på smagen. En klassisk gullashsuppe smager helt fantastisk og giver varmen helt ned i tåspidserne. Det er billig mad, men det gør den ikke ringere. Hvis du har lyst til at se hvor nemt det er at lave en lækker og nem suppe, så læs med her og få vores opskrift.

ungarsk gullashsuppe med kartofler, oksekød og peberfrugt i to hvide skåle med brød i baggrunden.

Sæsonens supper

Jeg elsker suppe! Og det det gør familien heldigvis også. Ungarsk gullashsuppe er et godt bud på en efterårs- og vintersuppe, der giver varmen og mætter dejligt i den kolde tid.

Der er så mange dejlige supper man kan forkæle sig med i løbet af året, og når efterår og vinter nærmer sig, så er det traditionelt de mere “tunge” supper vi spiser.

Der er noget ved en god gullashsuppe, den er “hyggelig”, den smager dejligt og varmer en igennem når man er blevet kold efter en tur udenfor.

En anden god ting ved suppen er, at den er forholdsvis billig at lave. Den største udgift er til kødet, men det kan altså byttes ud med hakket oksekød hvis man synes, det bliver lækkert alligevel.

varm klassisk ungarsk gullashsuppe med kartofler og kød.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Røget bacon – Det er selvfølgelig at foretrække med Hjemmelavet bacon, men et godt stykke bacon fra supermarkedet er også helt ok.

Oksekød – Det kan være okseklump eller lignende skåret i passende tern. Hvis du vil lave en mere budgetvenlig version, kan det også erstattes af hakket oksekød.

Mel – Almindeligt hvedemel. Det skal bruges til at vende kødet i inden det skal svitses af i gryden.

Løg og hvidløg – Gider god smag til suppen.

Peberfrugter – Vi bruger her rød peber, for smagen er god og mild, men du kan også bruge peberfrugter i forskellige farver.

Tomat passata – Kan erstattes af hakkede tomater der kommer en tur i blenderen.

Kartofler og gulerødder – De kommes i suppen til sidst, og koger med til de er møre og klar til at spise.

Hvordan laver man Ungarsk gullashsuppe?

Med lidt tid til forberedelse, altså skære grøntsager og kød ud, så er det ganske nemt at lave gullashsuppe.

Grøntsager og kød forberedes og skæres ud.

I en stor gryde varmes olie op og den røgede bacon steges gylden. Baconen tages op, og kødstykkerne der forinden er vendt i mel brunes nu af i det tilbageblevne fedtstof.

Når alt kødet er brunet af, kommes det tilbage i gryden sammen med bacon, peberfrugt samt løg og hvidløg. Det svitses inden der tilsættes passata/hakkede tomater, oksefond, paprika, stødt spidskommen, laurbærblade, salt, sukker samt peber.

Bring suppen i kog, skru ned for varmen og lad den nu simre under låg i et par timer, eller til kødet er mørt. Når der er cirka 20 minutter tilbage af simretiden, skrælles kartofler samt gulerødder. De skæres i mundrette stykker, og kommes i suppen. Lad dem koge med til de er møre.

Den færdige suppe serveres i forvarmede skåle sammen med et godt madbrød eller flutes.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

To skåle med ungarsk gullashsuppe, skeer og flutes.

Ofte stillede spørgsmål

Kan suppen fryses?

Ja det kan den fint. Så du kan lave en stor portion og fryse noget ned til en anden kold dag hvor maden skal være nem.


Andre supper du måske vil synes om

Ungarsk gullashsuppe med kartofler, oksekød og peberfrugt i to hvide skåle med brød i baggrunden.

Tips og Tricks

  • Tilsmagning
    • Det er vigtigt at smage suppen til undervejs. Du skal balancere både med salt og peber, og også med sukker. Syren fra tomaterne kan godt kræve lidt ekstra sukker, så det er vigtigt at smage på suppen nogle gange mens den står og koger.

Serveringsforslag

Elsker du denne opskrift?

Prøv også vores opskrift på klassisk Ungarsk gullash

varm klassisk ungarsk gullashsuppe med kartofler og kød.

Opskrift på Ungarsk Gullashsuppe

Her kommer vores opskrift på en dejlig nem gullashsuppe med en dyb og fyldig smag. Det er en mættende suppe, og den passer helt perfekt på bordet når vejret udenfor, er koldt og blæsende.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave suppen til din familie næste gang i trænger til god, varm aftensmad på en kold dag.

ungarsk gullashsuppe med kartofler, oksekød og peberfrugt i to hvide skåle med brød i baggrunden.
5 fra 2 stemmer

Gullashsuppe

Opskrift på en klassisk Ungarsk gullashsuppe med oksekød og grøntsager, der giver varmen i den kolde tid. Den har en dyb intens smag, og med lækkert mørt oksekød, grøntsager og kartofler. Server den med et godt flutes eller madbrød til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Ungarsk
Antal 6 personer
Kalorier 502 kcal

Ingredienser

  • 100 g røget bacon
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 g oksekød, skåret i tern
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 3 løg
  • 4 peberfrugter, røde, eller i forskellige farver.
  • 2 fed hvidløg
  • 700 g tomatpassata, kan erstattes af hakkede tomater der blendes inden brug.
  • 1,5 l oksefond
  • 3 spsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • 1 spsk sukker
  • Peber, efter smag
  • 500 g kartofler
  • 3 gulerødder

Sådan gør du

  • Start med at forberede kød og grøntsager.
  • Løgene pilles og peberfrugterne renses for kerner. Grøntsagerne skæres derefter i passende tern. Hvidløgene pilles og hakkes fint.
    – Vent med at skrælle kartoflerne og gulerødderne til lige før de skal i suppen.
    3 løg, 4 peberfrugter, 2 fed hvidløg
  • Skær den røgede bacon i små tern, og kødet skæres i mundrette bidder.
    100 g røget bacon, 500 g oksekød
  • I en stor tykbundet gryde varmes olivenolie op til middelhøj varme. Brun nu den røgede bacon af til den er gylden og sprød.
    – Imens du bruner baconternene vendes kødstykkerne i mel.
    3 spsk olivenolie, 1,5 spsk hvedemel
  • Når baconen er færdig, tages den op og stilles til siden. I samme gryde og fedtstof brunes nu kødstykkerne af ved høj varme. Dette gøres af flere omgange, så kødet ikke kommer til at koge.
    Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden sammen med baconternene.
  • Tilsæt nu peberfrugt samt løg og hvidløg til kød og bacon. Svits det ved middel varme i et par minutter.
  • Nu skal der tilsættes passata/blendede hakkede tomater, oksefond, paprika, stødt spidskommen, laurbærblade, salt, sukker og peber.
    – Bring suppen i kog og skru ned til middel-lav varme. Kom låg på gryden og lad nu suppen simre i 2,5 timer.
    700 g tomatpassata, 1,5 l oksefond, 3 spsk paprika, 1 tsk stødt spidskommen, 2 laurbærblade, 2 tsk salt, 1 spsk sukker, Peber
  • Husk at røre i suppen af og til, og smag den til undervejs med yderligere salt, sukker og peber om nødvendigt.
  • Når der er ca. 20 minutter tilbage af tilberedningstiden, skrælles gulerødder og kartofler. De skæres i mundretter stykker og kommes i suppen. Lad suppen simre videre til kartofler og gulerødder er møre.
    500 g kartofler, 3 gulerødder
  • Server suppen i forvarmede skåle sammen med et stykke flutes, eller godt madbrød.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 502kcalKulhydrater: 47gProtein: 30gFedt: 23gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 65mgNatrium: 1510mgKalium: 2068mgFibre: 9gSukker: 17gA-vitamin: 9864IUC-vitamin: 137mgCalcium: 104mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. januar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.