Lækker hjemmelavet nem aspargessuppe med den helt rigtig rare smag. Masser af kødboller og aspargessnitter sammen med en lækker smagsfuld suppe, den perfekte aftensmad i en kold tid. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste aspargessuppe, så læs med her og få vores opskrift.
Nem suppe til aftensmad
Det er koldt ude og det er suppetid! Jeg er helt vild med suppe, både tomatsuppe, grøntsagssuppe, oksekødssuppe og hønsekødssuppe. En af de helt store favoritter her i huset er klassisk hjemmelavet aspargessuppe og den er heldigvis rigtig nem at lave.
Aspargessuppe kender vi alle sammen, den bliver tit serveret som natmad til fester, men den passer altså også helt perfekt som en fyldig suppe på bordet når der skal serveres aftensmad. Suppen er baseret på en opbagning, og det er den der giver suppen den let cremede konsistens. Jeg holder helt klart på at klassisk aspargessuppe skal være med kødboller, men det er jo en smagssag og man kan sagtens undlade at komme dem i.
Købesuppe vs hjemmelavet suppe. Der er jeg slet ikke i tvivl, på den tid det tager at tø købesuppen op, der kan du næsten nå at lave en helt fra bunden selv. Og den smager bare så meget bedre.
Hvordan laver man aspargessuppe?
Hjemmelavet aspargessuppe er nem at lave, og børnene kan sagtens være med i køkkenet og hjælpe til. Basen for suppen er hønsefond, og hvis man ikke lige vil stå og koge suppehøner og lave det fra bunden, så kan man fint bruge en færdig bouillon. Jeg har lavet aspargessuppe baseret på Fond Du Chef , og den er blevet ganske glimrende.
Her kommer en lille hurtig gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangmåden.
Den fulde opskrift finder du nederst på siden.
- Smør
- Hvedemel
- Hønsefond, kan være vand med Fond Du Chef hønsebouillon.
- Piskefløde
- Hvidvinseddike
- Aspargessnitter, samt væden.
- Kødboller
- Salt
- Peber
Smør smeltes i en gryde og mel tilsættes. Rouxen svitses let inden væde fra aspargessnitterne røres i. Derefter tilsættes hønsefond gradvist efterfulgt af fløde samt hvidvinseddike. Suppen bringes i kog og kødboller samt aspargessnitter tilsættes.
Aspargessuppen smages derefter til med salt og peber. Lad suppen små koge ved svag varme til den tykner en smule.
Den nu færdige aspargessuppe serveres i forvarmede skåle, giv den et drys peber.
Spis suppen sammen med et god flutes, velbekomme.
Opskrift på klassisk aspargessuppe
Her får du vores opskrift på den bedste aspargessuppe. Den tager under en halv time at lave og smager helt fantastisk. Den egner sig fint til forret, hovedret, eller som natmad eller skrub af mad efter en hyggelig fest.
Aspargessuppe
Ingredienser
- 40 g smør
- 40 g hvedemel
- 2 dl væde fra aspargessnitter
- 1 l hønsefond, kan være vand med Fond Du Chef hønsebouillon.
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 ds aspargessnitter, a 430 g. Eller efter smag
- 400 g små kødboller, fra frost eller hjemmelavet. eller mængde efter smag.
- Salt, efter smag
- Peber
Sådan gør du
- I en stor gryde smelte smørret. Tilsæt melet og rør det sammen. Lad det svitse ved middel varme i en minuts tid.
- Tilsæt derefter væsken fra aspargesene gradvist imens der piskes.
- Derefter tilsættes hønsefond gradvist imens der piskes. Når alt fond er rørt i kommes fløden i samt vineddike i.
- Bring suppen i kog og lad den simre ved lav varme. Tilsæt aspargessnitterne og kødbollerne til suppen, smag den med salt og peber.
- Lad suppen stå og simre ved svag varme i ca. 10 minutter inden den er klar til servering.
- Stil gryden på bordet og server suppen sammen med et godt flutes.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: