Opskrift på kvædemarmeladeLækker opskrift på hjemmelavet marmelade med kvæder. Den er skøn at spise på pandekager eller brød eller som tilbehør til ost.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 2glas
Ingredienser
350gkvæder, vægt efter udskæring
400gsukker
1vaniljestang
1citron, saften
3dlvand
Sådan gør du
Vask kvæderne godt, fjern kernehuset og skær dem i tern på 1-2cm. Du behøver ikke skrælle kvæderne. Vægten angivet i opskriften, er udskåret vægt.
350 g kvæder
Kom kvædestykkerne i en gryde sammen med sukker, citronsaft, korn fra vaniljestangen og vand. Kog det hele op.
400 g sukker, 1 vaniljestang, 1 citron, 3 dl vand
Skru ned når det koger, og lad det småsimre i 30 minutter. De første 20 minutter under låg, og de sidste 10 minutter tages låget af, så marmeladen kan tykne lidt. Den vil tykne meget mere når den køler ned.
Kom den færdige marmelade på rene skoldede glas, som er skyllet i atamon eller vodka for at sterilisere glassene. Sæt lågene på glassene og lad dem køle ned.