Nem og lækker syltetøj med solbær og syltesukker. Det er en dejlig måde at gemme havens solbær til senere på sæsonen, og gemme smagen af sommer endnu længere.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 3små glas
Ingredienser
500gsolbær
250gsyltesukker
3spskvand
Sådan gør du
Vask og rengør dine solbær. Fjern stilke og blade og kom bærene i en gryde.
500 g solbær
Tilsæt syltesukker og vand og kog det hele op. Lad marmeladen koge i cirka 10 minutter indtil du har den konsistens du godt kan lide. Den vil blive lidt tykkere når den køler ned.
250 g syltesukker, 3 spsk vand
Kom marmeladen på skoldede glas, der er skyllet i spiritus eller atamon. Sæt låget på med det samme, og lad marmeladen køle ned inden den serveres eller bruges i kager eller desserter.