Søde bagte blommer er en skøn sensommer- eller efterårsdessert. Blommerne kan serveres lune eller kolde med for eksempel vaniljeis og ristede havregryn eller med råcreme eller flødeskum.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
8blommer
1vaniljestang
50gsukker
½citron, skallen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Skær blommerne over på midten og fjern stenen.
8 blommer
Læg de halve blommer i et ildfast fad med skærefladen op ad.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Riv citronskal og bland det med sukkeret.
1 vaniljestang, 50 g sukker, ½ citron
Drys sukker med vanilje og citronskal ud over de halve blommer, læg også den tomme vaniljestang i fadet.
Bag blommerne i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader over- og undervarme til de er helt møre.
Server de bagte blommer med blommesiruppen fra bunden af fadet, flødeskum og vaniljeis og eventuelt ristede havregryn med mandler.
Noter
Ingrediensnoter
Blommer - Du kan bruge alle slags blommer. Hvis du har dem i haven, så brug dem, ellers kan de købes i supermarkederne eller hos grønthandleren.Vanilje - Vanilje og blommer kan bare noget sammen. Så en god vaniljestang er perfekt at bruge til denne opskrift.Sukker - Der skal lidt sukker på blommerne. Det giver både den rette smag til blommerne, og er med til at lave en lækker sirup i bunden af fadet sammen med saften fra blommerne.Citronskal - Lidt revet citronskal passer super godt til de søde blommer. Det giver dem lige lidt modspil til det søde.
Tips til opskriften
Prøv at lægge et par kanelstænger i fadet når du bager blommerne, det giver en dejlig efterårssmag til de bagte blommer.
Hvis du bruger meget syrlige blommer, kan det være du skal tilsætte lidt ekstra sukker til opskriften.
Serveringsforslag
Server med hjemmelavet Vaniljeis og hakkede mandler på toppen.