Opskrift på sundere pandekager med havregryn. De er helt uden mel og sukker, og kan spises som madpandekager, dessertpandekager eller morgenmadspandekager. Server dem for eksempel med skyr, frisk frugt eller kompot.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Trækketid 15 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 12stk
Ingredienser
Pandekagedej
5dlmælk
225ghavregryn
3æg
1tskakaciehonning, eller andet sødemiddel
1tskvaniljepasta
1citron, skallen heraf
½tskkardemomme
¼tsksalt
Til tilberedning
25gsmør, til stegning, eller olie
Sådan gør du
Kom havregrynene i en skål, og hæld mælken over. Lad det stå og trække i et kvarter, så havregrynene bliver bløde i mælken.
5 dl mælk, 225 g havregryn
Efter 15 minutter tilsættes resten af ingredienserne til dejen, og dejen blendes jævn med en stavblender.
3 æg, 1 tsk akaciehonning, 1 tsk vaniljepasta, 1 citron, ½ tsk kardemomme, ¼ tsk salt
Varm en pande op på middel varme, og smelt lidt smør på panden. Fordel lidt af dejen på panden, og steg pandekagerne på begge sider til de er gyldne.
25 g smør
Server dem straks, eller hold dem lune under stanniol mens du steger resten.