Hyldeblomstsaft – Blost

Det er lige nu du skal ud og plukke hyldeblomster, de er på sit højeste, og før vi ser os om er de væk igen. De har været tidligt fremme i år, og jeg har allerede nået den første portion hyldeblomstsaft – forhåbentlig når jeg en mere i år, selvom der allerede er en del i fryseren. Det er dejligt at have saft til sommerens is, kager og selvfølgelig saftevand og drinks med hyldeblomst.

Hyldeblomster er at finde næsten overalt – her i den sønderjyske landsdel, har vi dem i hvert fald i overflod, og der er rigelidt til alle. Så det er bare med at komme ud og lede efter de gode plukkesteder.

Hyldeblomstsaft - blost - opskrift på hyldeblomstdrik

Hyldeblomstsaft opskrift

Her er vores opskrift på hyldeblomstsaft, lige som vi bedst kan lide den. Lige tilpas sød og med lidt syre fra citronerne. Og så skal den bare drikkes med vand eller danskvand og masser af isterninger på terrassen en varm sommerdag.

Som saftevand anbefaler jeg at du blander den koncentrerede saft op med 3-4 dele vand.

Når du har siet din saft, så bør du gemme alle de “brugte” hyldeblomster og citroner du sier fra. Du kan enten lave en lækker marmelade ved at blende det hele og herefter koge det op i en gryde med lidt hyldeblomstsaft og sukker til en dejlig marmelade, eller du kan komme det hele i en pose i fryseren, og komme det inden i kyllingen næste gang I skal grille sådan en. Det giver en dejlig smag.

Hyldeblomstsaft - blost - opskrift på hyldeblomstdrik
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Hyldeblomstsaft opskrift

Klassisk hyldeblomstsaft der smager af sol og sommer
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Keyword Sommer

Ingredienser

  • 50 store hyldeblomstskærme
  • 2 citroner økologiske
  • 1,5 l vand
  • 1 kg sukker
  • 40 g citronsyre

Fremgangsmåde

  • Skyl hurtigt hyldeblomsterne eller ryst dem godt for at få evt. smådyr ud. Klip de grove stænger fra, og kom blomsterne i en stor gryde eller plastbøtte
  • Skær citronerne i skiver, og læg dem oveni gryden.
  • Kog vandet op, tilsæt sukker og citronsyre og rør rundt til det er opløst. Hæld det kogende vand over hyldeblomsterne og citronerne.
  • Lad saften køle lidt ned, og sæt den i køleskabet i 3-4 dage. Rør rundt en gang om dagen.
  • Efter 4 dage sier du blomsterne og citronerne fra, så du kun har ren saft tilbage. Hvis du vil have saften helt klar, så si den igennem et klæde, jeg bruger bare en almindelig si.
  • Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker eller frys den ned hvis du ikke drikker den med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Hvis du er i hyldeblomst-humør, så vil jeg anbefale dig at prøve at fritere nogle af dine hyldeblomster. Friterede hyldeblomster smager SÅ godt af sol og sommer, og de spises med flormelis på.

Holdbarhed

Hvis du hælder din færdige saft på flasker der er skoldet og skyllet i atamon, så kan den nemt holde i flere måneder eller længere i køleskabet. Jeg synes dog bedst om at fryse den færdige saft ned. Et smart trick er at fryse den i isterningbakker eller -poser, så kan man altid lige smide et par terninger i et glas vand, danskvand eller måske asti når de varme sommerdage melder sig. Så har du kolde drikkevarer der smager dejligt.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares