Hjem » Drikkevarer » Hyldeblomstsaft – Blost

Hyldeblomstsaft – Blost

Hyldeblomstsaft smager af sol og sommer. Det er nemt at lave, og kan sagtens fryses ned, så du kan gemme sommeren lidt længere. Saften er perfekt til saftevand, eller den kan bruges i drinks med gin eller rom, til for eksempel en lækker hyldeblomst-mojito. Find opskriften her.

Hyldeblomstsaft - blost - opskrift på hyldeblomstdrik

Sæson for hyldeblomster

Det er lige nu du skal ud og plukke hyldeblomster, de er på sit højeste, og før vi ser os om er de væk igen. De har været tidligt fremme i år, og jeg har allerede nået den første portion hyldeblomstsaft – forhåbentlig når jeg en mere i år, selvom der allerede er en del i fryseren. Det er dejligt at have saft til sommerens is, kager og selvfølgelig saftevand og drinks med hyldeblomst.

Du kan som regel finde hyldeblomster fra juni til midten af juli. Hyldeblomster er at finde næsten overalt – her i den sønderjyske landsdel, har vi dem i hvert fald i overflod, og der er rigelidt til alle. Så det er bare med at komme ud og lede efter de gode plukkesteder.

Hvordan laver man hyldeblomstsaft?

Det er heldigvis ikke svært at lave hyldeblomstsaft, man skal blot væbne sig med lidt tålmodighed. Processen tager nemlig et par dag.

Først skal man selvfølgelig ud og plukke hyldeblomster. Til saften skal du bruge:

  • Hyldeblomster
  • Citroner
  • Vand
  • Sukker
  • Citronsyre, købes i breve i supermarkedet.

Det er ganske enkelt. Hyldeblomstskærme og citronskiver kommes i en gryde eller bøtte. Herefter koger du vand, sukker og citronsyre op, og hælder det over hyldeblomster og citronskiver i gryden. Så skal saften trække nogle dage i køleskabet. 3-4 dage plejer det at tage. Der skal lige røres rundt i gryden en gang om dagen. Herefter sies saften, og så er den klar til at blande op og drikke.

Hyldeblomstsaft opskrift

Her er vores opskrift på hyldeblomstsaft, lige som vi bedst kan lide den. Lige tilpas sød og med lidt syre fra citronerne. Og så skal den bare drikkes med vand eller danskvand og masser af isterninger på terrassen en varm sommerdag.

Som saftevand anbefaler jeg at du blander den koncentrerede saft op med 3-4 dele vand.

Når du har siet din saft, så bør du gemme alle de “brugte” hyldeblomster og citroner du sier fra. Du kan enten lave en lækker marmelade ved at blende det hele og herefter koge det op i en gryde med lidt hyldeblomstsaft og sukker til en dejlig marmelade, eller du kan komme det hele i en pose i fryseren, og komme det inden i kyllingen næste gang I skal grille sådan en. Det giver en dejlig smag.

Hyldeblomstsaft - blost - opskrift på hyldeblomstdrik
Ingen stemmer endnu

Hyldeblomstsaft opskrift

Klassisk hyldeblomstsaft der smager af sol og sommer
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Trækketid 4 d
Samlet tid 4 d 30 min
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 2 liter
Kalorier 1966 kcal

Ingredienser

  • 50 store hyldeblomstskærme
  • 2 citroner, økologiske
  • 1,5 l vand
  • 1 kg sukker
  • 40 g citronsyre

Sådan gør du

  • Skyl hurtigt hyldeblomsterne eller ryst dem godt for at få evt. smådyr ud. Klip de grove stænger fra, og kom blomsterne i en stor gryde eller plastbøtte
  • Skær citronerne i skiver, og læg dem oveni gryden.
  • Kog vandet op, tilsæt sukker og citronsyre og rør rundt til det er opløst. Hæld det kogende vand over hyldeblomsterne og citronerne.
  • Lad saften køle lidt ned, og sæt den i køleskabet i 3-4 dage. Rør rundt en gang om dagen.
  • Efter 4 dage sier du blomsterne og citronerne fra, så du kun har ren saft tilbage. Hvis du vil have saften helt klar, så si den igennem et klæde, jeg bruger bare en almindelig si.
  • Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker eller frys den ned hvis du ikke drikker den med det samme.

Nutrition

Serving: 1Liter ublandet saftKalorier: 1966kcalKulhydrater: 510gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 45mgKalium: 149mgFibre: 3gSukker: 502gC-vitamin: 57mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Sommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du er i hyldeblomst-humør, så vil jeg anbefale dig at prøve at fritere nogle af dine hyldeblomster. Friterede hyldeblomster smager SÅ godt af sol og sommer, og de spises med flormelis på.

Serveringforslag

  • Bland op med vand i forholdet 1:4 og server som saftevand.
  • Bland op med danskvand for en boblende sommerdrink.
  • Bland op med Verdi eller Asti for en lækker mousserende hyldeblomstvin.
  • Frys ned i isterningposer, så kan du altid smide et par terninger i et glas vand, danskvand eller vin.

Holdbarhed

Hvis du hælder din færdige saft på flasker der er skoldet og skyllet i atamon, så kan den nemt holde i flere måneder eller længere i køleskabet. Jeg synes dog bedst om at fryse den færdige saft ned. Et smart trick er at fryse den i isterningbakker eller -poser, så kan man altid lige smide et par terninger i et glas vand, danskvand eller måske asti når de varme sommerdage melder sig. Så har du kolde drikkevarer der smager dejligt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.