Madformadelskere / Drikkevarer / Saft / Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Her fรฅr du en dejlig hyldeblomstsaft med rabarber. Den smager mรฅske endnu bedre end den klassisk hyldeblomstdrik med det her sรธde rabarbertwist.

Saften er nem at lave, men det tager nogle dage og du skal derfor vรฆbne dig med lidt tรฅlmodighed.

Lav endelig en stor portion hvis du er i gang, og frys saften ned til senere pรฅ รฅret.

hyldeblomstsaft med rabarber i glas og flasker.

Flere drikkevarer

Opskrift

Hyldeblomstsaft med rabarber

5 fra 1 stemme
Frisk og sรธd rabarber/hyldeblomstdrik til de varme sommerdage. Den er dejlig at drikke blandet op med vand eller danskvand eller du kan bruge den i drinks eller cocktails.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Trรฆkketid 3 days
Samlet tid 3 days 10 minutter
Antal1 liter

Ingredienser
 

  • 12 hyldeblomstskรฆrme, store
  • 200 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 0,5 l vand
  • 1 citron

Fremgangsmรฅde
 

  1. Skyl hyldeblomsterne hurtigt, klip de grove stรฆnger fra, og kom dem i en gryde eller plastbรธtte, sammen med citron i skiver.
    12 hyldeblomstskรฆrme, 1 citron
  2. Vask rabarber, og skรฆr dem i skiver pรฅ ca. 0,5 cm.
    200 g rabarber
  3. Kog vand og sukker op. Nรฅr vandet koger, tilsรฆttes rabarber. Giv dem et hurtigt opkog.
    0,5 l vand, 250 g sukker
  4. Hรฆld rabarber og saften hen over hyldeblomsterne, og lad det kรธle lidt ned inden der lรฆgges lรฅg pรฅ, og gryden sรฆttes i kรธleskabet.
    hyldeblomstsaft med rabarber der trรฆkker i kรธleskabet.
  5. Lad saften trรฆkke 3-4 dage inden den sies og hรฆldes pรฅ rene flasker og sรฅ er den drikkeklar.

Nรฆringsindhold

Serving: 1literKalorier: 1011kcalKulhydrater: 260gProtein: 2gFedt: 1gMรฆttet fedt: 0.1gFlerumรฆttet fedt: 0.2gEnkeltumรฆttet fedt: 0.1gNatrium: 36mgKalium: 612mgFibre: 4gSukker: 252gA-vitamin: 206IUC-vitamin: 28mgCalcium: 191mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hyldeblomstskรฆrme – Find de stรธrste flotte skรฆrme. Det er en god ide at plukke hyldeblomsterne om morgenen hvor duggen ligger pรฅ blomsterne, sรฅ har de mest aroma. Derudover skal du gรฅ efter de skรฆrme der er mest gule i det, da de helt hvide blomster snart er afblomstret og nemt falder af. Brug en saks til at klippe blomsterskรฆrmene af busken.
Citron – Det er vigtigt at vรฆlge รธkologiske citroner til denne opskrift, da citronskiverne skal ligge i saften og trรฆkke, og vi selvfรธlgelig ikke vil have sprรธjtemidler i vores saft.

Servering

Saften er stรฆrk i koncentreret form, og vi drikker den enten som saftevand blandet op i vand eller danskvand, og ellers er den super god i drinks som for eksempel rabarbermojito eller som et dansk twist i en gin hass. Lige meget hvordan du drikker den, sรฅ anbefales det at drikke den iskold gerne med nogle isterninger en varm sommerdag pรฅ terrassen.

Holdbarhed og frysning

Saften kan holde sig lรฆnge hvis du kommer den pรฅ skoldede flasker og opbevarer den i kรธleskabet.ย  Saften kan ogsรฅ fint fryses ned. Frys den enten i fryseposer eller i isterningposer. Hvis du fryser den i isterningposer, sรฅ kan du nemt tage et par terninger pรฅ og komme i et glas vand eller mรฅske i et glas hvidvin eller asti. Sรฅ har du iskold hyldeblomst/rabarberdrink.

Tilfรธj dine egne noter

Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.