Populært:

Madformadelskere / Drikkevarer / Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Så er det ved at være sidste udkald i år hvis du skal lave hyldeblomstsaft med rabarber. Hyldeblomsterne synger nemlig på sidste vers, men vidste du at du kan plukke dem nu og fryse skærmene ned? Så kan du lave saft hele året rundt. Du kan selvfølgelig også lave saften nu og fryse den ned, så du har lækker saft til resten af sæsonen.

Saften er stærk i koncentreret form. Vi drikker den enten som saftevand blandet op i vand eller danskvand, og ellers er den super god i drinks som for eksempel rabarbermojito eller som et dansk twist i en gin hass. Lige meget hvordan du drikker den, så anbefales det at drikke den iskold gerne med nogle isterninger en varm sommerdag på terrassen.

Til denne opskrift brugte jeg nogle lidt halvslatne rabarber jeg havde i køleskabet, de behøver altså ikke at være helt friske og sprøde. Dem kan du bruge til andre lækre opskrifter, men denne saft er god til at få brugt de lidt halvkedelige rabarberrester.

Hyldeblomstsaft med rabarber - dejlig opskrift på rabarber/hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft med rabarber opskrift

Her er vores opskrift på dejlig hyldeblomstsaft med rabarber. Den er nem at lave, dog tager det nogle dage og man skal derfor væbne sig med tålmodighed.

Lav evt. en dobbeltportion, saften kan nemlig nemt fryses ned. Frys den enten i fryseposer eller i isterningposer. Hvis du fryser den i isterningposer, så kan du nemt tage et par terninger på og komme i et glas vand eller måske i et glas vin eller asti. Så har du iskold hyldeblomst/rabarberdrink.

Hyldeblomstsaft med rabarber - dejlig opskrift på rabarber/hyldeblomstsaft
5 fra 1 stemme

Hyldeblomstsaft med rabarber opskrift

Frisk og sød drik til de varme sommerdage
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 1 liter

Ingredienser

 • 200 g rabarber
 • 250 g sukker
 • 0,5 l vand
 • 12 store hyldeblomstskærme
 • 1 citron, økologisk

Sådan gør du

 • Skyl hyldeblomsterne hurtigt, klip de grove stænger fra, og kom dem i en gryde eller plastbøtte, sammen med citron i skiver.
 • Vask rabarber, og skær dem i skiver på ca. 0,5 cm.
 • Kog vand og sukker op. Når vandet koger, tilsættes rabarber. Giv dem et hurtigt opkog.
 • Hæld rabarber og saften hen over hyldeblomsterne, og lad det køle lidt ned inden der lægges låg på, og gryden sættes i køleskabet.
 • Lad saften trække 3-4 dage inden den sies og hældes på rene flasker.
 • Opbevar saften i køleskabet.
 • Ved servering blandes saften op med vand eller danskvand.

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du hellere lave den helt klassiske version, så se vores opskrift på hyldeblomstsaft her. Har du flere hyldeblomster, så prøv friterede hyldeblomster i pandekagedej.

Har du flere rabarber du skal have brugt, så vil jeg anbefale dig at prøve en dejlig rabarberkage med marengs, eller evt. lave en almindelig rabarbersaft.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.