Her fรฅr du en dejlig hyldeblomstsaft med rabarber. Den smager mรฅske endnu bedre end den klassisk hyldeblomstdrik med det her sรธde rabarbertwist.
Saften er nem at lave, men det tager nogle dage og du skal derfor vรฆbne dig med lidt tรฅlmodighed.
Lav endelig en stor portion hvis du er i gang, og frys saften ned til senere pรฅ รฅret.

Flere drikkevarer
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- Skyl hyldeblomsterne hurtigt, klip de grove stรฆnger fra, og kom dem i en gryde eller plastbรธtte, sammen med citron i skiver.12 hyldeblomstskรฆrme, 1 citron
- Vask rabarber, og skรฆr dem i skiver pรฅ ca. 0,5 cm.200 g rabarber
- Kog vand og sukker op. Nรฅr vandet koger, tilsรฆttes rabarber. Giv dem et hurtigt opkog.0,5 l vand, 250 g sukker
- Hรฆld rabarber og saften hen over hyldeblomsterne, og lad det kรธle lidt ned inden der lรฆgges lรฅg pรฅ, og gryden sรฆttes i kรธleskabet.
- Lad saften trรฆkke 3-4 dage inden den sies og hรฆldes pรฅ rene flasker og sรฅ er den drikkeklar.