Populært:

Rabarbersnaps

5

/5

14 days 10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

14 days 10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarbersnaps er en skøn drink her om sommeren, og så er det ikke svært at lave det selv. Det er jo nok nærmere en rabarbervodka, for vi foretrækker at lave hjemmelavet snaps på vodka. Det synes vi giver den bedste smag. Læs med her og få vores opskrift på rabarbersnaps.

rabarbersnaps i to glas med stilk og flaske med rabarbervodka i baggrunden

Likør, snaps eller vodka?

Vi kalder det en rabarbersnaps, men mere korrekt er det vel egentlig en rabarbervodka eller måske faktisk en rabarberlikør.

Den kan drikkes som den er som en snaps, for eksempel til en lækker sommerfrokost eller du kan blande den op.

Du kan tilsætte lidt limesaft og toppe med danskvand for at få en lækker sommerdrink eller du kan blande den med mousserende vin hvis du vil lave en festlig velkomstdrink med rabarber.

En sådan rabarberlikør kan holde sig rigtig længe, men den smager skønt, så det gør den ikke herhjemme. Du kan sagtens gemme den til vinter, og så holder smagen af sommer lidt længere.

to glas med rabarbersnaps og en flaske i baggrunden

Ingrediensnoter

Rabarber – Jo rødere og sødere jo bedre. Farven på snapsen afhænger meget af farven på rabarberne, så de små tynde helt røde stænger er at foretrække, men du kan bruge alle slags rabarber. Du kan bruge dem fra haven eller supermarkedet.

Snaps eller vodka – Vi kan godt lide at lave snapsen på en vodka, fordi smagen er helt ren og ikke så sprittet. Du kan også sagtens bruge en helt almindelig Brøndum eller anden neutral snaps, det giver også et rigtig fint resultat. Hvilken du synes bedst om, er lidt en smags sag.

Sukker – Mængden af sukker kan variere lidt efter syrligheden på dine rabarber, og hvor sød du gerne vil have snapsen. Vi kan godt lide den forholdsvist sød, men du kan reducere mængden af sukker hvis du vil have den mere skarp, eller komme lidt sukker i af gangen, så du kan smage til efterhånden.

Vanilje – Jeg lægger en tom vaniljestang i glasset når jeg laver rabarbersnaps, det er ikke nødvendigt, men det giver en dejlig smag og fremhæver også rabarberens smag. Jeg gemmer altid tomme vaniljestænger i et glas med sukker, så kan jeg altid komme en i hvis jeg laver noget der kræver lidt vaniljesmag uden at det skal være en hel stang.

Hvordan laver man hjemmelavet rabarbersnaps?

Det er super nemt at lave hjemmelavet kryddersnaps, også denne rabarbersnaps med vodka.

Først skal rabarberne rengøres og skæres i skiver. Så skal de i et glas, og blandes med sukker og eventuelt en tom vaniljestang.

Det anbefales at lade glasset stå til dagen efter, så saften rigtig kan trække ud af rabarberne, og herefter hældes der snaps eller vodka i glasset. Ryst glasset en gang om dagen, og lad det trække mindst i 1-2 uger til den har den ønskede smag.

Herefter sies snapsen igennem et rent klæde, og kommes på flase. Nu er den klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

to glas med hjemmelavet snaps på vodka med rabarber

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rabarbersnaps?

Opbevar snapsen på skoldede flasker i et mørk og køligt rum. Alternativt kan du stille den i køleskaber hvis du ikke har et viktualierum eller køligt skab.

Kan jeg bruge andet end vodka?

Ja du kan også lave denne med en helt traditionel snaps som en Brøndum for eksempel.

Kan jeg bruge rabarberne til noget efterfølgende?

Ja du kan for eksempel bruge dem i en dessert til de voksne eller en kage. De smager stadig dejligt, men husk at de er fulde af alkohol, så det er ikke noget du skal servere for børn.

Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

to små glas på stilk med hjemmelavet rabarbersnaps

Tips og tricks til hjemmelavet rabarbersnaps

  • Du kan lave din snaps som i opskriften herunder, og så tilsætte lidt ingefær, citronskal eller mynte sammen med rabarberne hvis du vil give den lidt ekstra smag.
  • Hvis du forbereder snapsen og først vil servere den til jul, kan du komme en kanelstang og et par kardemommekapsler i.
  • Hvis du vil give din snaps lidt lakridssmag, kan du tilsætte et par stjerneanis.

Serveringsforslag

  • Server den som snaps i små glas til en forårs- eller sommerfrokost.
  • Server den med dansk vand i, som en dejlig rabarberbrus. Kom eventuelt et par skiver lime eller citron i også.

Elsker du smagen af rabarber? Så prøv vores opskrift på Rabarber Gin Hass

to glas rabarbervodka med flaske i baggrunden
rabarbersnaps i glas med rabarber ved siden af

Opskrift på rabarbervodka/rabarberlikør

Her får du vores opskrift på en lækker og sød rabarbersnaps, som faktisk er mere en rabarberlikør eller rabarbervodka, da den er lavet på vodka. Det giver den bedste smag synes vi, men du kan også sagtens bruge snaps.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker snaps, så smagen af sommer kan holde helt ind i vinteren.

rabarbersnaps i to glas med stilk og flaske med rabarbervodka i baggrunden
5 fra 2 stemmer

Rabarbersnaps

Opskrift på rabarbersnaps
Det er nok nærmere en rabarberlikør eller rabarbervodka, da vi oftest laver den på vodka. Den rene vodkasmag synes vi er skøn sammen med rabarber, men du kan også sagtens bruge en snaps. Server den som snaps, likør eller bland den op med danskvand eller mousserende vin.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Trækketid 14 days
Samlet tid 14 days 10 minutter
Ret Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 liter
Kalorier 1486 kcal

Ingredienser

  • 750 g rabarber
  • 300 g sukker
  • 1 vaniljestang, tom, uden korn
  • 70 cl vodka, eller neutral snaps

Sådan gør du

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på cirka 1 cm. Kom dem i et stort patentglas med låg, og hæld sukkeret over. Kom også gerne en tom vaniljestang i glasset hvis du har en liggende.
  • Ryst glasset et par gange over det næste døgn, så vil rabarberne afgive en masse saft.
  • Efter cirka 1 døgn, hældes vodkaen eller snapsen over rabarberne og saften i glasset.
  • Ryst glasset og sæt det et køligt og mørkt sted hvor det skal trække i minimum 1-2 uger. Ryst gerne glasset en gang i mellem.
  • Hæld snapsen igennem en si med et rent klæde i, og hæld den færdige snaps på rene og skoldede flasker. Opbevar snapsen mørkt og køligt indtil den skal serveres.
  • Server i små glas eller bland op med lime og danskvand eller mousserende vin.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1literKalorier: 1486kcalKulhydrater: 334gProtein: 7gFedt: 3gFlerumættet fedt: 1gNatrium: 34mgKalium: 2167mgFibre: 14gSukker: 308gA-vitamin: 765IUC-vitamin: 60mgCalcium: 648mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.