Stræk sommeren lidt længere med syltede rabarber med vanilje. De er lækre at spise som topping på grød eller skyr om morgenen eller i salater eller desserter. De er heldigvis også nemme at lave.
Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
100 g rabarber
Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
Kom rabarberskiverne i, og giv det hele et opkog.
Når det koger, tages gryden af varmen. Lad rabarberne køle af i lagen.
Kom de syltede rabarber, med lagen, på glas og i køleskabet indtil de skal spises.
Noter
1. Råsyltning - Du kan godt koge lagen op og hælde over rabarberstykkerne uden at koge dem i lagen. Så bliver de råsyltede. Jeg kan godt lide lige at give dem et opkog, da de bliver lidt blødere, og lidt mildere i smagen, men det er en smags sag.2. Rabarber - Rabarber svinger meget i syre alt efter hvilken sort du bruger og hvornår på sæsonen du laver dem. De bliver også sødere jo længere de trækker i lagen. Hvis du skal spise dem hurtigt og har meget syrlige rabarber, kan du tilsætte lidt ekstra sukker.3. Opbevaring og holdbarhed - De syltede rabarber kan holde længe hvis de kommer på skoldede og spiritusskyllede glas. De kan i hvert fald holde sig en måneds tid i køleskabet.4. Servering - Både rabarber og lage er lækkert som topping på skyr til morgenmaden, i salater og i dessert. De kan også spises til ostebordet.