Bagte halve rillede æbler med kanel, hasselnødder og vaniljeis på toppen er en skøn og nem efterårsdessert, som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server den ovenpå et godt måltid mad en blæsende efterårsdag, med skønne danske æbler.
Skræl æblerne og del dem i to. Fjern kernehuset. Skær nu snit ned i den runde side på æblerne. Skær så tynde skiver så muligt, men skær ikke hele vejen igennem, æblet skal stadig sidde sammen i bunden. Læg de halve æbler i et ovnfast fad.
4 æbler
Bland smør, brun farin og kanel sammen. Fordel blandingen ud over æblerne.
100 g smør, 100 g brun farin, 4 tsk kanel
Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
30 g hasselnøddeflager
Bag æblerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter eller til de er møre.
Server de lune æbler med en kugle vaniljeis på toppen.
250 g vaniljeis
Noter
Ingrediensnoter
Æbler - Vælg nogle lækre store danske æbler.Brun farin - Brun farin giver en dyb smag, som passer rigtig godt til denne dessert.Smør - Smør skal der til! Brug rigtig smør, og ikke et blandingsprodukt.Kanel - Kanel og æbler kan bare noget godt sammen. Hvis du slet ikke kan lide kanel, kan det godt springes over.Hasselnøddeflager - Hasselnødderne giver et godt knas på toppen og en skøn smag. Du kan også bruge mandelflager.Vaniljeis - Vælg en god vaniljeis. Hvis du har tid, så lav en hjemmelavet vaniljeis på forhånd, det løfter lige desserten til helt nye højder. Find vores opskrift på hjemmelavet vaniljeis her. Du kan også servere hasselback æbler med råcreme hvis du ikke vil servere is til.
Forberedelse
Du kan skrælle og skære æblerne og komme remoncen på toppen og stille dem i køleskabet indtil de skal bages. Æblerne kan godt blive brune, men det kan du forhindre ved at dryppe lidt citronsaft over.Så skal du bare sætte æblerne i ovnen og bage dem inden servering.