Madformadelskere / Aftensmad / Lakseside i ovn med brunet smør

Lakseside i ovn med brunet smør


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og saftig laks, tilberedt lige som den skal være. Lakseside i ovn, må være den nemmeste måde at tilberede en hel lakseside på. Serveret sammen med nogle nye pillede kartofler og en lækker brunet smørsauce, så bliver det ikke meget bedre. Læs med her og få vores nemme opskrift.

hel lakseside i ovn med brunet smør sauce med kapers og urter

Ovnbagt laks der bare smager!

Laks er bare en fantastisk fisk, og det bedste er at den er sund. Herhjemme spiser vi meget laks og andet fed fisk, selvfølgelig fordi det er sundt, men også for det smager rigtig godt.

Lakseside i ovn er en af ungernes favoritter, de er vilde med smagen og så er der ingen ben man skal forholde sig til.

Jeg har her de sidste gange vi har lavet laks i ovn, serveret den sammen med brunet smør med hakkede kapers, persille og citron. Det passer rigtig godt til den fede fisk, og så kan brunet smør altså bare noget!

Som tilbehør til sådan en lækker ovnbagt laks serverer vi alt fra nye kartofler til dampede grønne asparges, men det kunne også sagtens være en frisk sprød salat og et godt stykke surdejsbrød man serverede til.

Det er rigtig nemt at lave en hel lakseside i ovn, her skal man bare forvarme ovnen og stille et ur, så man kan holde øje med tiden, så går resten af sig selv. Jeg har valgt at smøre laksen ind i en marinade, som jeg synes passer rigtig godt til, det kan man sagtens springe over, eller lave en anden marinade hvis man synes.

hel ovnbagt lakseside med urter og smør sauce

Ingrediensnoter

Lakseside – Find din lakseside hos fiskehandleren, eller i de lokale supermarked, Laksesiden der er brugt her i opskriften er fra Lidl, og jeg har ikke noget at udsætte på kvaliteten. Den var ikke for fed og smagte rigtig godt. Man kan også bestille laks hjem fra nettet, og her er maser af muligheder for at vælge kvalitet og pris.

Marinade til laks – Min marinade til laksesiden er et mix af tørrede krydderier og friske krydderurter. Jeg synes at smagene passer rigtig godt sammen, og de overdøver på ingen måde den sarte lækre smag af laks.

Hvordan laver man lakseside i ovn med brunet smør?

Lakseside i ovn er nok den nemmeste måde at lave en lakseside på.

Man skal selvfølgelig lige forberede marianden, men ellers er den ingen ben i det over hovedet! Jeg har her i opskriften valgt at tage opskriften på en virkelig lækker brunet smørsauce med, den laver man når laksen er færdig og lige skal stå og trække.

Start med at forvarme ovnen. Tjek laksesiden for ben, og fjern dem hvis der skulle være et par stykker. Marinaden forberedes og smøres derefter på laksen.

Nu kan man stille laksen på køl i et par timer og lade den trække smag, eller tilberede den med det samme som jeg har gjort her i opskriften.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og flyt laksen derover, stil den derefter i den forvarmede ovn og tilbered den i 20 minutter. Tag laksen ud og stil den utildækket så den kan trække.

På en pande smeltes smørret nu ved høj varme og brunes, resten af ingredienserne til smørsaucen tilsættes. Tag saucen af varmen og hæld en smule over laksen før den stilles på bordet. Resten af saucen serveres i en lille skål sammen med laksen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hel lakseside i ovn med brunet smør med urter og kapers

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man laks?

Rester af laksen skal på køl hurtigt, hvor det kan holde sig i et par dage.

Kan laks fryses?

Ja, du kan fryse rester af laksen ned. Her kan det holde sig i et par måneder.

Kan jeg bruge andet end laks?

Du kan sagtens følge opskriften og så bruge ørred, torsk eller en anden fisk i stedet for.

Andre opskrifter med laks du måske vil synes om

hel lakseside i ovn med urter og brunet smørsauce

Tips og tricks til lakseside i ovn

  • Mariner laksen et par timer før den skal i ovnen, så trænger smagen af marinaden godt ind i laksen.
  • Læg laksesiden på skiver af citron eller appelsin når den skal i ovnen, det giver en dejlig frisk smag.

Serveringsforslag

  • Server lakseside i ovn med brunet smør og sprøde ovnbagte kartofler.
  • Du kan også servere det med dampede grønne asparges og en sauce hollandaise.
  • Server lakseside i ovn som en del af frokostbordet ved den årlige påskefrokost.
lakseside i ovn med urter og brunet smør
Ovnbagt lakseside med urter og smørsauce med kapers

Opskrift på ovnbagt lakseside

Her får du vores opskrift på en sikker vinder. Helt perfekte tilberedt lakseside i ovn serveres sammen med en smagsfuld brunet smørsauce med kapers, persille og citron.

Server den med dit favorittilbehør og glæd hele familien med en velsmagende fiskeret. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

hel lakseside i ovn med brunet smør sauce med kapers og urter
5 fra 1 stemme

Lakseside i ovn med brunet smør

Opskrift på lakseside i ovn med brunet smør
Lækker og saftig ovnbagt laks med krydderier og en sauce af brunet smør med hakket kapers, persille og citron. Det er nem hverdagsmad som hele familien elsker at sætte tænderne i. Server med nye kartofler, dampede asparges eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Hviletid 5 min
Samlet tid 30 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 582 kcal

Ingredienser

  • 800 g laks, hel side

Marinade til laks:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk frisk dild, eller 2 tsk tørret
  • 1 citron, øko, skal
  • 1 tsk salt
  • Peber, Efter smag

Brunet smør-sauce:

  • 125 g smør
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk frisk persille, hakket
  • ½ citron, øko, skal og saft heraf

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 grader, sat op til almindelig ovn.
  • Laksesiden forberedes. Gå den igennem for ben og fjern dem med en pincet hvis du støder på nogen.
  • Forbered dernæst marianden til laksen. I en lille skål kommes olivenolien, løgpulver, hvidløgspulver. Hak den friske dild fint og kom den i skålen sammen med 1 spsk. reven skal fra en øko citron samt salt og peber.
    – Jeg plejer at bruge fint salt, det er nemmere at fordele ud over laksen.
    Rør det hele grundigt sammen.
  • Smør nu laksen grundigt ind i marinaden. Herefter kan man komme den på køl i et par timer, eller som jeg har gjort her i opskriften komme den i ovnen med det samme.
  • Placer et stykke bagepapir på en bageplade og flyt laksesiden over. Placer nu bagepladen med laksen midt i den forvarmede ovn og tilbered den i 20 minutter.
  • Når tiden er gået, tages laksen ud. Lad den trække på bagepladen, eller et skærebræt i mens du forbereder smørsaucen.
  • Kapers og persille hakkes fint, riv skallen af ½ økologisk citron.
    I en pande smeltes smørret ved høj varme, lad det boble af og brune, når det begynder at få en nøddeagtigt duft og er let brunt tilsættes de hakkede kapers, persille samt citronskal. Pres saften fra den halve citron i saucen og rør rundt.
  • Tag saucen af varmen og hæld lidt af den ud over laksen før den serveres. resten af saucen kommes i en lille opvarmes skål og serveres sammen med laksen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 582kcalKulhydrater: 4gProtein: 41gFedt: 45gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 7gEnkeltumættet fedt: 16gTransfedt: 1gKolesterol: 177mgNatrium: 932mgKalium: 1010mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1051IUC-vitamin: 10mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med fisk, Aftensmad med laks, Frokost med laks, Laks, Laks i ovn, laks i ovn tid, laks opskrift, ovnbagt laks, Påskefrokost, retter med laks, sovs til laks, Sund aftensmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.