Nem og sund frokost - En avocadomad med pocheret æg med flydende æggeblomme på et sprødt stykke rugbrød. Den kan også fint laves på et ristet stykke surdejsbrød hvis du hellere vil det.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
2skiverrugbrød
10gsmør
2æg
1spskeddike
1avocado
30gsalat
Salt
Peber
Chiliflager
Sådan gør du
Smelt smørret på en pande, og rist herefter rugbrødet i smørret et par minutter på hver side til de er let sprøde.
2 skiver rugbrød, 10 g smør
Sæt i mens en gryde over med omkring en liter vand tilsat eddike. Bring vandet i kog.
1 spsk eddike
Slå æggene ud enkeltvis i en si. Lad det løse hvide der selv drypper fra, dryppe fra, og hæld derefter forsigtigt ægget over i en lille skål.
2 æg
Når vandet koger, skal du lave en hvirvel i vandet ved at bruge et piskeris og køre det rundt i vandet. Når hvirvlen er god, tager du piskeriset up, og forsigtigt hælder du et æg ned i gryden fra den lille skål. Hvivlen vil gøre at ægget samler sig. Skru ned for blusset så vandet akkurat simrer, det må ikke bulderkoge. Giv ægget 2 ½ - 3 minutter alt efter størrelse. Tag derefter ægget op med en hulske og læg det på et stykken køkkenrulle. Gør det samme med det andet æg.
Mens æggene koger skæres salat i strimler og avocado i tynde skiver.
30 g salat, 1 avocado
Anret hvert stykke ristet rugbrød med lidt salat, en halv avocado i skiver og til sidst et pocheret æg. Slut af med at krydre med salt, peber og lidt chiliflager.